Η ζωή (μας) την εποχή του Κορωνοϊού

Πολύ καλύτερα πλέον,από τότε που κατάργησαν τη, υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους,αλήθεια πότε ήταν αυτό?σα κακό όνειρο το θυμάμαι,έφυγε ένα βάρος,
χαρήκαμε Καθαρά Δευτέρα φέτος,ήταν πολύ όμορφο που ξανάσμιξε η οικογένεια,τα μικρά χάρηκαν πολύ που ξανάδαν παππούδες και ξαδέρφια
και το Πάσχα το γιαρτάσαμε λες και πήραμε το Euro
Προσωπικά δυσκολεύτηκα να σχηματίσω σαφή άποψη για την κατάσταση βλέποντας τις αντιφάσεις της Κυβέρνησης,μεταξύ κρατών και μεταξύ επιστημών και απλώς έκανα υπομονή
ας πούμε ένα τέλος καλό όλα καλά
 
Προσωπικά δυσκολεύτηκα να σχηματίσω σαφή άποψη για την κατάσταση βλέποντας τις αντιφάσεις της Κυβέρνησης,μεταξύ κρατών και μεταξύ επιστημών και απλώς έκανα υπομονή
ας πούμε ένα τέλος καλό όλα καλά
Δεν υπήρχε καμία αντίφαση στη διεθνή επιστημονική κοινότητα εκτός από ένα μικρό ποσοστό ψεκασμένων.

Η πανδημία δεν τελείωσε. Όποιος το νομίζει αυτό μάλλον εθελοτυφλεί.
 
Πλησιάζοντας προς μια τελείως διαφορετική φάση της πανδημίας και μετά από σχεδόν 3.5 χρόνια, διαπιστώνω πως πάσης φύσεως ψεκασμένοι και ημιμαθείς δεν έχουν καταλάβει ακόμα τα εξής:

- Πως ακριβώς δουλεύουν τα εμβόλια
- Πως λειτουργεί η Ιατρική
- Τι θα πει επιστημονική διένεξη
- Ποιοί επιστήμονες και πότε πρέπει να έχουν άποψη για ειδικά θέματα
- Η σοβαρότητα της πανδημίας δεν είχε καμία σχέση με τις μπαρούφες των ΜΜΕ

Επίσης, εκτός από τον κορονοιό, μεταλλάχτηκαν και αυτοί οι ίδιοι.

Στην αρχή απλά ήταν δύσπιστοι για την ύπαρξη της πανδημίας (βλ. ψεύτικοι αριθμοί νεκρών σε Ιταλία, προπαγάνδα ΜΜΕ, κλπ κλπ), έπειτα τάχθηκαν κατά του εμβολιασμού γιατί έλεγαν (;!;!;!) πως το εμβόλιο κυκλοφόρησε πολύ νωρίς και ήταν επικίνδυνο. Βέβαια, επειδή στην πλειονότητά τους δεν είχαν χαμπάρι για το πως λειτουργεί η έρευνα, για να ενισχύσουν την ήδη κωμική άποψή τους, έψαξαν και βρήκαν απόψεις κάποιων γραφικών γιατρών / "επιστημόνων" με πιο πρόσφατη ανακάλυψη τον μακαρίτη τον Μοντανιέ, που τον έκαναν και σημαία.
Στη συνέχεια έμαθαν το τένις (έγιναν ειδικοί για την ακρίβεια) και έκαναν σημαία τους τον Τζόκοβιτς. Ειδικά όταν ο τελευταίος έφαγε μπαν από το Αυστραλιανό Όπεν τότε ειδικά στα μάτια τους έγινε κάτι σαν τον Ηρακλή διασταύρωση με τον Τζίζους. Μάλιστα έμπαιναν και στα σόσιαλ μύδια και σχολίαζαν τενιστικά ενώ ήταν ολοφάνερο πως 3 μέρες πριν δεν ήξεραν ούτε καν πως μετράν οι πόντοι στο άθλημα.
Τελευταίως φαίνεται πως επανέρχονται στις αρχικές του πεποιθήσεις, περί μη ύπαρξης του κορονοιού.

Τι να πει κανείς...
Φυσικά τέτοιες περιπτώσεις πάντα υπήρχαν απλά πλέον με τα σόσιαλ μύδια η κατάσταση έχει ξεφύγει.
Όπως είχε πει και ο Ουμπέρτο Έκο για την "επίθεση ηλιθίων" στα σόσιαλ, "Έδωσαν δικαίωμα λόγου σε λόχους ηλιθίων οι οποίοι προηγουμένως δεν μιλούσαν παρά σε μπαρ, μετά από ένα ποτήρι κρασί. Τότε δεν έκαναν κακό στους υπόλοιπους. Εκεί κάποιος τους έκοβε την κουβέντα ενώ τώρα έχουν το ίδιο δικαίωμα να μιλούν όσο και ένα βραβείο Νόμπελ"
 
Could not have agreed more @Νικόλας Δε Κιντ (απλή σημείωση).
Η μόνη περίπτωση που αλλάζουν τέτοιες γραφικές απόψεις (και έχει συμβεί) είναι όταν είδαν / δουν με τα ίδια τους τα μάτια το ψηλό παλικάρι με την κουκούλα και την κόσα στο χέρι. Βλέπε καλή ώρα τον (μακαρίτη πλέον) "σπουδαίο δημοσιογράφο" και πολιτικό (μπουχαχα) Γιώργο Τράγκα που λίγο πριν τινάξει τα πέταλα φώναζε ότι τελικά υπάρχει ο κορονοϊός και τον υποτιμήσαμε και ότι πρέπει όλοι να εμβολιαστούν. Μετά ούρλιαζε γιατί το κράτος δεν κάνει θεραπεία αντισωμάτων στους διαβητικούς όπως αυτός που δεν έχουν εμβολιαστεί (με το κατά τα άλλα υποχρεωτικό εμβόλιο). Λίγο (πολύ λίγο) πριν ούρλιαζε ότι ο κορονοϊός είναι απάτη και σκευωρία των μεγάλων φαρμακευτικών και ότι μας κοροϊδεύουν και ότι προσπαθούν να μας υποδουλώσουν με τα εμβόλια και όλα αυτά τα πλείστα ωραία κατά των εμβολίων. Λίγο μετά μας απάλλαξε από την παρουσία του (αφού πήρε και μερικούς - κάμποσους; - άλλους ψεκασμένους στο λαιμό του).
ΥΓ: Είμαι κακός; Μπορεί και ναι. Αλλά νομίζω ότι ο κορονοϊός, αν εξαιρέσουμε έναν αριθμό δύστυχων που "έφυγαν" πριν προλάβουν τα εμβόλια ή επειδή δεν είχαν πρόσβαση σε αυτά (βλέπε μη ανεπτυγμένο κόσμο) - είναι ένα είδος φυσικής επιλογής για μείωση της συνωμοσιολογίας και άκρατης μ@λ@κ!ας στον ολοένα αυξανόμενο πληθυσμιακά πλανήτη μας.
 
Εν τω μεταξύ πέρασα κι εγώ τον κορονοιο
νόσησα στις αρχές καλοκαιριού φροντίζοντας τον μεγάλο μου γιο
ντάξει, μιάμιση μέρα πυρετό είχαμε και οι 2
και σε λίγες μέρες πέρασε
ούτε καν μοριακό τέστ έκανα για να αποφύγω το περιττό έξοδο και τώρα στη σελίδα μου λέει ¨το πιστοποιητικό που δικαιούστε δεν διαγνώστηκε με pcr"
κάπως έτσι



πάντως οι αντιφάσεις στην αντιμετώπιση της κατάστασης υπήρχαν
με ποιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τις μετακινήσεις,για να μη μπούμε σε πιο λεπτές καταστάσεις ας επικεντρωθούμε στα ΜΜΜ
όπου υπήρχαν περιορισμοί στα ταξί και όχι στα λεωφορεία.

Ακόμα θυμάμαι το ξάφνιασμά μου όταν πέρυσι κατέβηκα στην Αθήνα και έμαθα ότι στο μετρό δεν υπήρχε όριο πληρότητας
και ότι στα λεωφορεία μίκρυναν τον χώρο τους βάζοντας πλαστικά ώστε να μη πλησιαζει το κοινό στον οδηγό.
 
Δε ξερω τι εχετε πει σε όλο το νημα και αν με αυτά που θα πω είμαι εκτός θέματος. (συμπαθατε με, ήταν πολλα για να τα διαβάσω όλα)
Ένα ένοχο μυστικό που έχω εγώ και κάποιοι άλλοι με τους οποίους μιλάω, καμιά φορά μου λείπει η καραντίνα. Μη πέσετε να με φάτε δεν εννοώ μου λείπει να πεθαίνει κόσμος κλπ . Προφανώς και όχι. Και προφανώς οικονομικά ήταν δυσκολο για πολλους ανθρώπους ι εγώ ως υπάλληλος την είχα δει πιο χαλαρά. Αλλά εκείνη η ξαφνική παυση από όλα μου είχε αρέσει λίγο. Θυμάμαι να έχει ξεκουραστεί πρωτη φορα τόσο απίστευτα πολυ το σώμα μου απο τα 17 που δουλευω με ορθοστασία. Επίσης, μέσα στην καραντίνα βγήκα τα ωραιότερα πρώτα ραντεβου με το τότε αγόρι μου (τώρα τον παντρευτηκα) και μου είχε αρέσει που απλά βγαίναμε για περπατημα με κάτι στο χέρι για να πιουμε και όχι εκείνα τα στημένα ραντεβου για φαγητο, ποτο κλπ. Θέλω να πω, ήταν λίγο πιο απλά όλα και μου άρεσε και αυτή η οπτική. Μάλιστα, σαν ζευγάρι εξακολουθεί να μας αρέσει αυτό σαν είδος ραντεβου και έχουμε καθιερώσει κάπου κάπου να το κάνουμε κ αυτό. Νομίζω αυτό που μου έμεινε είναι πως καμια φορα μια παυση από αυτή την τρέλα που ζουμε, να δίνουμε χρόνο στον εαυτό μας να χαλαρώσει και να απλοποιουμε κάποια πράγματα είναι αναγκαίο . Σίγουρα δε θα μου άρεσε να ξαναζησω όλη αυτή την τρέλα ή τον παραλογισμο να βγαίνω με SMS από το σπίτι, να ξαναδώ φίλους μου να χάνουν πολυ δικά τους άτομα και να μη μπορώ να σταθω στο πλευρό τους , να ακουω να μαλώνουν για το πως μπαίνει το αντισηπτικό ή να περιμένω 2 μήνες το κράτος να μου βάλει 800 ευρώ για να ζησω. Όμως μια παυση έστω μικρή, θα ήθελα να την ξανά ζήσω. Μη με μαλωσετε. Σας είπα είναι ένα ένοχο μυστικό.
 
Η καραντίνα όντως έκανε και κάποια καλά.
Πέρα από αυτά για τις σχέσεις και το κλείσιμο που περιγράφει η φίλη Μαργαρίτα, που δεν είδαμε εδώ Σουηδία που όλα ήταν ανοικτά (εκτός από τα αεροδρόμια και τα μεγάλα εστιατόρια/φαγάδικα/κέντρα για κάποιον καιρό), ήταν και η δουλειά από το σπίτι έγινε νόρμα για πολλούς.
Κάτι που πριν πολλοί θεωρούσαν ευκαιρία για τεμπελιά (όχι ότι στο γραφείο δεν το κωλοβαράνε πάρα πολλοί).
Τώρα το υβριδικό μοντέλο είναι πολύ πιο διαδεδομένο και παρά τις έντονες προσπάθειες κάποιων μανατζαραίων ακόμη καλά κρατεί.
 
@Μαργαριτα αυτή τη παύση όπως ανέφερες που αναζητάς αν σου αρέσει μπορείς να τη κάνεις και απο μόνη σου, δεν είναι ανάγκη να στην επιβάλει το κράτος λόγο καραντινας...
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Αυτήν την στιγμή είμαι στο αεροπλάνο. Σχεδόν σοκαρίστηκα (ευχάριστα) που καταρχήν στους χώρους του αεροδρομίου, αλλά και τώρα στο αεροπλάνο, η μάσκα είναι προαιρετική.

Μου έλειψε η κανονικότητα. Από το καλοκαίρι και έπειτα μοιάζει να έχουμε επιστρέψει πολύ κοντά σε αυτό που είχαμε αφήσει.
 
Και σε μένα έκανε καλό η καραντίνα όχι επειδή πέρασα καλά-σκυλοβαρέθηκα σε γενικές γραμμές - αλλά επιτέλους βρήκα καιρό να βάλω σε μια σειρά τις σκέψεις μου. Σίγουρα βοήθησε πολύ όμως το γεγονός ότι οικονομικά ήμουν σχετικά καλά και δεν είχα το επιπρόσθετο άγχος του τι θα γίνει αύριο, πώς θα πληρώσω λογαριασμούς κλπ. Επειδή έχω ζήσει και στο άλλο άκρο, της σκληρής ορθόδοξης βιοπάλης, φαντάζομαι ότι πολύς κόσμος δεν απόλαυσε τη καραντίνα και τον καταλαβαίνω απόλυτα. Οπότε, ποτέ ξανά lockdown.
 
Εγώ πάλι δεν κατάλαβα τίποτα.
Ήμουν κλεισμένη σπίτι λόγω οικονομικών ήδη από... δεν θυμάμαι από πότε... σίγουρα πριν το 2017. Ήμουν και 4 χρόνια άνεργη (ούτε για φυλλάδια δεν έβρισκα δουλειά), οπότε δεν απόκτησα κανένα ψυχολογικό μεταξύ 2020-2021.

Ότι ψυχολογικό έχω το έχω από πριν, καθώς και από τώρα που δουλεύω (εδώ και ένα χρόνο)
λόγω του μόνιμου πανηγυριού/τσίρκου που υπάρχει στη δουλειά και με βλέπω σιγά-σιγά αντί για βιβλία
να καταλήγω να αγοράζω ψυχοφάρμακα, οπότε μου βγήκε από τη μύτη η δουλειά
(εδώ ταιριάζει αυτό που λένε πρόσεχε τι εύχεσαι... βέβαια θα μπορούσε να ήμουν συμβασιούχος σε καλύτερη υπηρεσία).

Αν εξαιρέσουμε τους ανθρώπους που έχασαν τη δουλειά τους, είτε ήταν μικροεπιχειρηματίες είτε υπάλληλοι, και τους χτύπησε αλύπητα η καραντίνα, αυτοί που αντιμετώπισαν σοβαρό θέμα, ήταν οι άνθρωποι που ήταν μαθημένοι στον καφέ και στη γύρα.
Μη μιλήσω για τις γιαγιάδες και τους παππούδες και το θέμα τους με τις εκκλησίες...
 
Σχεδόν σοκαρίστηκα (ευχάριστα) που καταρχήν στους χώρους του αεροδρομίου, αλλά και τώρα στο αεροπλάνο, η μάσκα είναι προαιρετική.
Αυτό πρέπει να γίνει υποχρεωτικό γιατί ο κόσμος είναι άνοιωθος και συμπεριφέρονται σαν ζώα.
Στα ΜΜΕ πολλοί βήχουν στα μούτρα σου και για αυτούς/ες που φτερνίζονται δίχως μαντήλι/στον αγκώνα αλλά τα αφήνουν και όποιον πάρουν τα σκάγια...μόνο τα χειρότερα!
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Βασικά, συνειδητοποιώ πως ίσως δεν είναι προαιρετική αλλά υποχρεωτική και απλά ατόνησε η εφαρμογή του μέτρου. Διότι έπειτα στο μετρό υπήρχε διαρκώς η ανακοίνωση πως η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική (σε Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά) όμως πολλοί δεν φορούσαν.

Νομίζω πως όλοι κουράστηκαν. Οι υπάλληλοι εδώ κι εκεί κουράστηκαν να κάνουν τους αστυνομικούς, αυτοί που δεν θέλουν να φοράνε, κουράστηκαν να φοράνε (εγώ είμαι ανάμεσα σε αυτούς) κι οι υπόλοιποι κουράστηκαν να λεν σε αυτούς που δεν φοράνε να φοράνε. Κι είναι λογικό.

Για να δούμε εάν θα έχουμε κάποια παλινδρόμηση μέσα στον χειμώνα.
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Είναι δύσκολη και κουραστική η κατάσταση που περνάμε σχεδόν 3 χρόνια τώρα και θέλω να πιστεύω ότι η εποχή του λοκντάουν πέρασε, δεν θα το ζήσουμε και φέτος.

Όσον αφορά την μάσκα όμως, δυστυχώς, θα συμφωνήσω με τον @Πράκτωρ ΔΔ. Φοράω μάσκα, ειδικά όπου έχει πολύ κόσμο και στα μεταφορικά μέσα πάντα.

Την χαλάρωσα λίγο για πρώτη (και τελευταία) φορά τον προηγούμενο μήνα στον χώρο εργασίας μου και αρρώστησα μέσα σε ένα μήνα δύο φορές με πυρετό, η μία από αυτές με κορονοιό, πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η πανδημία. Ποτέ δεν αρρώσταινα εύκολα, αλλά τόσο μικρόβιο μαζεμένο;! Ίσως να φταίει που έχουν ξεκινήσει και τα σχολεία και άρχισαν και τα πάρτι των ιώσεων.
 
Εάν το δείτε, ιστορικά οι περισσότερες επιδημίες (πανδημίες θεωρούνταν παλιότερα οι επιδημίες στην Ευρώπη -Ευρώπη ίσον ο κόσμος όλος) τελείωσαν όταν αποφάσισε η κοινωνία (κουρασμένη από τον τρόμο και τις απώλειες) ότι βαρέθηκε να φυλάγεται και να φοβάται. Βέβαια αυτό συνέπεσε και με την πραγματική ύφεση. Το ίδιο συνέβη και με την πανούκλα και με την ισπανική γρίπη (και με άλλες πιο "τοπικές" μεταδοτικές ασθένειες μικρότερης έκτασης). Το ίδιο συμβαίνει και με τον κορονοϊό. Δεν σκοτώνει όπως σκότωνε (χωρίς να έχει πάψει να είναι σοβαρή ασθένεια), η κοινωνία "κουράστηκε" να φυλάγεται. Αυτό δεν είναι υπεύθυνη στάση - είναι καθοδηγούμενη από την ψυχολογία του όχλου, αλλά αν το δούμε βιολογικά, το σύστημα έχει το χρόνο που χρειάζεται "να ισορροπήσει", να σκοτώνει πλέον λιγότερους (αύξηση της συλλογικής ανοσίας + εκφυλισμός της ασθένειας). Ο "εκφυλισμός της ασθένειας" είναι κάτι που υπαγορεύεται από τη φυσική επιλογή. Χοντρικά, εάν είσαι ασθένεια που σκοτώνεις τον ξενιστή σου (τον οργανισμό που προσβάλλεται) πεθαίνεις και εσύ (το παθογόνο), οπότε "συμφέρει" όλους να προσβάλεις χωρίς να σκοτώνεις και μοιραία γίνεσαι λιγότερο θανατηφόρος ως ασθένεια - επίσης γίνεσαι με την πάροδο του χρόνου πιο μεταδοτικός. Δείτε τις μεταλλάξεις (από την αρχική στην όμικρον και στη συνέχεια στη δέλτα) και θα διαπιστώσετε ότι αυτό έχει συμβεί -δηλαδή μετάβαση σε πιο μεταδοτικό και λιγότερο θνησιγόνο ιό. Δεν παύει όμως να "αφήνει ΠΟΛΛΑ κυοσούρια" (νέκρωση κυψελίδων του πνεύμονα, περικαρδίτιδες κλπ κλπ).
Πράγμα που σημαίνει ότι "μπορεί να έχουμε κουραστεί" ως κοινωνία -αλλά η τωρινή υπερβολική χαλάρωση είναι μεν ψυχολογικά δικαιολογημένη, αλλά είναι επίσης ανεύθυνα υπερβολική (προσωπική άποψη).
 
Last edited:
Top