Η ζωή (μας) την εποχή του Κορωνοϊού

Πολύ καλύτερα πλέον,από τότε που κατάργησαν τη, υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους,αλήθεια πότε ήταν αυτό?σα κακό όνειρο το θυμάμαι,έφυγε ένα βάρος,
χαρήκαμε Καθαρά Δευτέρα φέτος,ήταν πολύ όμορφο που ξανάσμιξε η οικογένεια,τα μικρά χάρηκαν πολύ που ξανάδαν παππούδες και ξαδέρφια
και το Πάσχα το γιαρτάσαμε λες και πήραμε το Euro
Προσωπικά δυσκολεύτηκα να σχηματίσω σαφή άποψη για την κατάσταση βλέποντας τις αντιφάσεις της Κυβέρνησης,μεταξύ κρατών και μεταξύ επιστημών και απλώς έκανα υπομονή
ας πούμε ένα τέλος καλό όλα καλά
 
Προσωπικά δυσκολεύτηκα να σχηματίσω σαφή άποψη για την κατάσταση βλέποντας τις αντιφάσεις της Κυβέρνησης,μεταξύ κρατών και μεταξύ επιστημών και απλώς έκανα υπομονή
ας πούμε ένα τέλος καλό όλα καλά
Δεν υπήρχε καμία αντίφαση στη διεθνή επιστημονική κοινότητα εκτός από ένα μικρό ποσοστό ψεκασμένων.

Η πανδημία δεν τελείωσε. Όποιος το νομίζει αυτό μάλλον εθελοτυφλεί.
 
Πλησιάζοντας προς μια τελείως διαφορετική φάση της πανδημίας και μετά από σχεδόν 3.5 χρόνια, διαπιστώνω πως πάσης φύσεως ψεκασμένοι και ημιμαθείς δεν έχουν καταλάβει ακόμα τα εξής:

- Πως ακριβώς δουλεύουν τα εμβόλια
- Πως λειτουργεί η Ιατρική
- Τι θα πει επιστημονική διένεξη
- Ποιοί επιστήμονες και πότε πρέπει να έχουν άποψη για ειδικά θέματα
- Η σοβαρότητα της πανδημίας δεν είχε καμία σχέση με τις μπαρούφες των ΜΜΕ

Επίσης, εκτός από τον κορονοιό, μεταλλάχτηκαν και αυτοί οι ίδιοι.

Στην αρχή απλά ήταν δύσπιστοι για την ύπαρξη της πανδημίας (βλ. ψεύτικοι αριθμοί νεκρών σε Ιταλία, προπαγάνδα ΜΜΕ, κλπ κλπ), έπειτα τάχθηκαν κατά του εμβολιασμού γιατί έλεγαν (;!;!;!) πως το εμβόλιο κυκλοφόρησε πολύ νωρίς και ήταν επικίνδυνο. Βέβαια, επειδή στην πλειονότητά τους δεν είχαν χαμπάρι για το πως λειτουργεί η έρευνα, για να ενισχύσουν την ήδη κωμική άποψή τους, έψαξαν και βρήκαν απόψεις κάποιων γραφικών γιατρών / "επιστημόνων" με πιο πρόσφατη ανακάλυψη τον μακαρίτη τον Μοντανιέ, που τον έκαναν και σημαία.
Στη συνέχεια έμαθαν το τένις (έγιναν ειδικοί για την ακρίβεια) και έκαναν σημαία τους τον Τζόκοβιτς. Ειδικά όταν ο τελευταίος έφαγε μπαν από το Αυστραλιανό Όπεν τότε ειδικά στα μάτια τους έγινε κάτι σαν τον Ηρακλή διασταύρωση με τον Τζίζους. Μάλιστα έμπαιναν και στα σόσιαλ μύδια και σχολίαζαν τενιστικά ενώ ήταν ολοφάνερο πως 3 μέρες πριν δεν ήξεραν ούτε καν πως μετράν οι πόντοι στο άθλημα.
Τελευταίως φαίνεται πως επανέρχονται στις αρχικές του πεποιθήσεις, περί μη ύπαρξης του κορονοιού.

Τι να πει κανείς...
Φυσικά τέτοιες περιπτώσεις πάντα υπήρχαν απλά πλέον με τα σόσιαλ μύδια η κατάσταση έχει ξεφύγει.
Όπως είχε πει και ο Ουμπέρτο Έκο για την "επίθεση ηλιθίων" στα σόσιαλ, "Έδωσαν δικαίωμα λόγου σε λόχους ηλιθίων οι οποίοι προηγουμένως δεν μιλούσαν παρά σε μπαρ, μετά από ένα ποτήρι κρασί. Τότε δεν έκαναν κακό στους υπόλοιπους. Εκεί κάποιος τους έκοβε την κουβέντα ενώ τώρα έχουν το ίδιο δικαίωμα να μιλούν όσο και ένα βραβείο Νόμπελ"
 
Could not have agreed more @Νικόλας Δε Κιντ (απλή σημείωση).
Η μόνη περίπτωση που αλλάζουν τέτοιες γραφικές απόψεις (και έχει συμβεί) είναι όταν είδαν / δουν με τα ίδια τους τα μάτια το ψηλό παλικάρι με την κουκούλα και την κόσα στο χέρι. Βλέπε καλή ώρα τον (μακαρίτη πλέον) "σπουδαίο δημοσιογράφο" και πολιτικό (μπουχαχα) Γιώργο Τράγκα που λίγο πριν τινάξει τα πέταλα φώναζε ότι τελικά υπάρχει ο κορονοϊός και τον υποτιμήσαμε και ότι πρέπει όλοι να εμβολιαστούν. Μετά ούρλιαζε γιατί το κράτος δεν κάνει θεραπεία αντισωμάτων στους διαβητικούς όπως αυτός που δεν έχουν εμβολιαστεί (με το κατά τα άλλα υποχρεωτικό εμβόλιο). Λίγο (πολύ λίγο) πριν ούρλιαζε ότι ο κορονοϊός είναι απάτη και σκευωρία των μεγάλων φαρμακευτικών και ότι μας κοροϊδεύουν και ότι προσπαθούν να μας υποδουλώσουν με τα εμβόλια και όλα αυτά τα πλείστα ωραία κατά των εμβολίων. Λίγο μετά μας απάλλαξε από την παρουσία του (αφού πήρε και μερικούς - κάμποσους; - άλλους ψεκασμένους στο λαιμό του).
ΥΓ: Είμαι κακός; Μπορεί και ναι. Αλλά νομίζω ότι ο κορονοϊός, αν εξαιρέσουμε έναν αριθμό δύστυχων που "έφυγαν" πριν προλάβουν τα εμβόλια ή επειδή δεν είχαν πρόσβαση σε αυτά (βλέπε μη ανεπτυγμένο κόσμο) - είναι ένα είδος φυσικής επιλογής για μείωση της συνωμοσιολογίας και άκρατης μ@λ@κ!ας στον ολοένα αυξανόμενο πληθυσμιακά πλανήτη μας.
 
Εν τω μεταξύ πέρασα κι εγώ τον κορονοιο
νόσησα στις αρχές καλοκαιριού φροντίζοντας τον μεγάλο μου γιο
ντάξει, μιάμιση μέρα πυρετό είχαμε και οι 2
και σε λίγες μέρες πέρασε
ούτε καν μοριακό τέστ έκανα για να αποφύγω το περιττό έξοδο και τώρα στη σελίδα μου λέει ¨το πιστοποιητικό που δικαιούστε δεν διαγνώστηκε με pcr"
κάπως έτσιπάντως οι αντιφάσεις στην αντιμετώπιση της κατάστασης υπήρχαν
με ποιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τις μετακινήσεις,για να μη μπούμε σε πιο λεπτές καταστάσεις ας επικεντρωθούμε στα ΜΜΜ
όπου υπήρχαν περιορισμοί στα ταξί και όχι στα λεωφορεία.

Ακόμα θυμάμαι το ξάφνιασμά μου όταν πέρυσι κατέβηκα στην Αθήνα και έμαθα ότι στο μετρό δεν υπήρχε όριο πληρότητας
και ότι στα λεωφορεία μίκρυναν τον χώρο τους βάζοντας πλαστικά ώστε να μη πλησιαζει το κοινό στον οδηγό.
 
Top