Προτάσεις για ταινίες

Προχτές είδα την ταινία The Snowman του Jo Nesbo υπάρχει με υπότιτλους στο pop corn για όποιον ενδιαφέρεται. Την βρήκα πολύ καλή σε αντίθεση με κάποιες κριτικές που διάβασα. Θα ήθελα πολύ να ακούσω την γνώμη σας για οποίον την έχει δει και έχει διαβάσει το βιβλίο.

[video=youtube;BF2Ksrxu_QY]https://www.youtube.com/watch?v=BF2Ksrxu_QY[/video]
 
Την ειδα χωρίς να εχω διαβασει το βιβλιο και, με αλφαβητικη σειρα απο το α-δ, μου φανηκε αδιάφορη, άνευρη, άτονη, βαρετή, για το γαμα δεν μπορω να σκεφτω κατι και διεκπεραιωτικη. Αλλα και παλι, εγω ειμαι ξινη καπως. :)
 
@Έλλη Μ και άλλοι αυτό μου είπαν... μήπως όμως παίζει κάποιο ρόλο για το άν κάποιος διαβάζει αστυνομικά; Ίσως να είμαι η εξαίρεση που μου άρεσε τόσο.
 
O συνθεατής μου που έχει φάει πολυ Χάρι Χόλε και Νεσμπέ, ξενέρωσε με την ταινία.
Aλλά, όπως λεει και μια γνωστή μου, de gustibus non (est) disputandum, δηλαδή περί ορέξεως... :ναι:
 
Last edited:
Δεν έχω δει την ταινία, αλλά το θεατρικό που είδα -το οποίο είναι πιστή αντιγραφή της ταινίας- ήταν εξαιρετικό! Σίγουρα αξίζει σαν έργο!
 
Δεν έχω δει την ταινία, αλλά το θεατρικό που είδα -το οποίο είναι πιστή αντιγραφή της ταινίας- ήταν εξαιρετικό! Σίγουρα αξίζει σαν έργο!
Εγώ πάντως απορώ με αυτούς που έχουν δει και τα δυό (την ταινία πριν το θέατρο) και εκθειάζουν και το θέατρο.
Μου φάνηκε σαν μια μέτρια απομίμηση του έργου. Οι ηθοποιοί απλώς αντέγραφαν τους ηθοποιούς της ταινίας χωρίς να προσθέτουν κάτι δικό τους στο ρόλο και προφανώς χωρίς να φτάνουν το επίπεδο κάποιων ηθοποιών της ταινίας.
 
Εγώ πάντως απορώ με αυτούς που έχουν δει και τα δυό
Εγώ αποσίγμα. :ρ
(την ταινία πριν το θέατρο) και εκθειάζουν και το θέατρο. Μου φάνηκε σαν μια μέτρια απομίμηση του έργου. Οι ηθοποιοί απλώς αντέγραφαν τους ηθοποιούς της ταινίας χωρίς να προσθέτουν κάτι δικό τους στο ρόλο και προφανώς χωρίς να φτάνουν το επίπεδο κάποιων ηθοποιών της ταινίας.
Διαφωνω. Παρολο που ειχα καποιους (κομπλεξικους, τελικά) ενδοιασμους με τη διανομη, οταν ειδα την παρασταση εμεινα παγωτο, γιατι δεν περιμενα τόσο καλες ερμηνειες κι απο τοσους ηθοποιους που δεν θα φανταζομουν οτι "τα λενε" καλα.
 
Την μις τζουλια είδα με τον Φαρελ αλλά παίζεται και σε μας στο Δηπεθε μας ως μεταμοντέρνα εκδοχή , πολύ καλό το θεατρικό και έτσι νοικιασα και την ταινία. Δείτε την !!! Και τα δύο υπέροχα ε, με πολλά μηνύματα και συμβολισμους.
Χτες μισοειδα και το χάος του Ταβιανι , έφυγα στο πρώτο διαλλειμα , τρομαξα με τον σελεινιασμενο και όπου φύγει, φύγει.
 
Είδα πρόσφατα δυο ταινίες. Το Contratiempo και το Mother! .
Η πρώτη μου φάνηκε εντελώς χαζή και το σενάριο πολύ πρόχειρο. Προσπάθησε να δωσει καποιες ανατροπες αλλα ολες ηταν λιγο πολυ αναμενομενες. Θα ελεγα οτι πηγε για Χίτσκοκ αλλα στο τέλος κατέληξε κάτι σε Shyamalan. Στο τέλος τα συμμάζεψε κάπως αλλά δεν μπόρεσε να σώσει το συνολικό αποτέλεσμα.

Το Mother από την άλλη απλά επιβεβαίωσε την φθήνουσα πορεια του Αρονοφσκι. Για μένα επιασε κορυφη στον Παλαιστή και τον Μαυρο κύκνο και μάλλον δεν θα μπορεσει να ξανακανει τετοιες δημιουργιες. Νωε και Mother απλώς μετριοτητες
 
Δύο αξιόλογες ταινίες στο πνεύμα της ημέρας !!!



[video=youtube;MyA-qv--Jmo]https://www.youtube.com/watch?v=MyA-qv--Jmo[/video]




[video=youtube;yyhRIQdX7kI]https://www.youtube.com/watch?v=yyhRIQdX7kI[/video]
 
Ο/Η Πίκος Απίκος;233715Το [B έγραψε:
Mother[/B] από την άλλη απλά επιβεβαίωσε την φθήνουσα πορεια του Αρονοφσκι. Για μένα επιασε κορυφη στον Παλαιστή και τον Μαυρο κύκνο και μάλλον δεν θα μπορεσει να ξανακανει τετοιες δημιουργιες.
Αυτό. Και τώρα φαίνεται ότι το παλεύει υπερβολικά και ξενερώνω. Το Black Swan είναι η αγαπημένη μου ταινία. Αυτή και το Pulp Fiction είναι οι μοναδικές ταινίες που έχω δώσει 10άρια στο IMDB.
 
Top