Μια μέρα μ'έναν συγγραφέα

Ίσως οι περισσότεροι απο σας θα θέλατε να είχατε την ευκαίρια να γνωρίσετε από κοντά κάποιον αγαπημένο σας συγγραφέα.εάν κατά κάποιο μαγικό τρόπο σας παρουσιαζόταν η ευκαίρια με ποιον συγγραφέα θα προτιμούσατε να περάσετε μία μερα,τι θα συζητούσατε,τι θα κάνατε μαζί του; εγώ προσωπικά εάν είχα μηχανή του χρόνου ( γιατι θα τη χρειαζόμουν όπωσδηποτε για το εν λόγω συγγραφέα ) θα ήθελα να περάσω μια μέρα με τον Ντοστογιεβσκι . Να τον έβλεπα πώς ξεκινάει τη μέρα του , πώς εργάζεται , πώς επικοινωνεί με τον κόσμο γύρω του , να δω τις συνήθειές του...Θα ἠθελα κάποια στιγμή να κάτσουμε , να πιουμε ένα τσάι και και να συζητήσουμε μέχρι πρωίας .Θα τον κούραζα σίγουρα , τοσες ερωτήσεις που θα του έκανα:χαχα: είναι πολύ γοητευτική η ιδέα να δεις από κοντά κάποιον γίγαντα της λογοτεχνίας , να δεις την καθαρά ανθρὠπινη πλευρά του γιατί λογώ του έργου του τον ἐχουμε θεοποιήσει κατά κάποιο τρόπο . Ἀλλον συγγραφέα που θα ήθελα να δω και να ζήσω από κοντά είναι ο Όσκαρ Ουάιλντ , δεν είναι από τους αγαπημένους μου ,αλλά έχω ακούσει ότι ήταν πολύ καλός συνομιλιτἠς , εύστροφος και καθόλου βαρετός..θα΄θελα να δω τι τόσο άξιο κουβαλούσε πάνω του...
 
αχ τι ωραιο νημα ειναι αυτο!!!!!χμμμμ τζειν ωστεν(συνεχεια για την ωστεν μιλαω το ξερω) θα ηθελα πολυ κι εγω να γυριζα τον χρονο πισω και να περνουσαμε μια μερα μαζι να δω απο κοντα το μερος που εγραψε τα βιβλια που τοσο αγαπησα,να μιλησω μαζι της να πιουμε ενα τσαγακι αχ τι καλα που θα ηταν!!!
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Πιστεύω πως ο συγγραφέας με τον οποίο πραγματικά θα ήθελα να πιω ένα καφεδάκι είναι ο Χόρχε Λουίς Μπόρχες. Δεν ξέρω, βέβαια, αυτός κατά πόσο θα επιθυμούσε την παρέα μου. Θέλω να πιστεύω, πάντως, πως θα είχαμε μια όμορφη κουβέντα.

:ναι:
 
Υπέροχο θέμα, Ιαβέρη! Πολύ ιδιαίτερο, ταυτόχρονα. Εγώ θα ήθελα με τον Πόε, σε πρώτη φάση, αλλά βέβαια δεν θα ήταν καφές, αλλά ποτάκι:χαχα:
 
... αλλά βέβαια δεν θα ήταν καφές, αλλά ποτάκι:χαχα:
Σωστός :)))

Εγώ πάλι δεν ξέρω. Την Γουλφ δεν νομίζω να ήθελα να την συναντήσω. Μου αρέσει να την έχω εξιδανικευμένη μέσα στο μυαλό μου.

Σκέφτηκα και διάφορους άλλους αγαπημένους Άγγλους και Γάλλους, αλλά δεν ξέρω... Μάλλον ξέροντας την ιδιοσυγκρασία μου δεν θα "άντεχα" μια συνάντηση με κάποιον τόσο μεγάλο και κλασικό.

Τελικά κατέληξα στον Μίλαν Κούντερα. Αν και τον θεωρώ ιδιοφυή, μου δίνει την εντύπωση ενός προσιτού ανθρώπου. Με λίγα λόγια μπορώ να φανταστώ μια τέτοια συνάντηση. Τι θα ήθελα να συζητήσω μαζί του; Χμμμ, θα ήθελα να μου μιλήσει για την Τσεχία, να μου δείξει φωτογραφίες από τότε που ήταν μικρός και να με κάνει να γελάσω με το ιδιαίτερο χιούμορ του. Επίσης θα ήθελα να τον ρωτήσω αν θεωρεί τον εαυτό του φιλόσοφο.
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Πολύ ωραίο θέμα Ιαβέρη! Αυτός που θα ήθελα να να δω δεν είναι συγγραφέας, αλλά φιλόσοφος. Θυμάμαι στο σχολείο, μου είχε κάνει εντύπωση η μαιευτική μέθοδος του Σωκράτη. Θα ήθελα πολύ να βρισκόμουν σε κάποιο συμπόσιο και να τον ακούσω, γιατί για να συζητήσω μαζί του, δεν νομίζω να τα έβγαζα πέρα. Βέβαια, οι γυναίκες δεν έπαιρναν μέρος σε αυτά, αλλά αν υπήρχε η μηχανή του χρόνου, θα έβρισκα έναν τρόπο να παρακάμψω αυτό το μικρό εμπόδιο..
 
μιας και ανεφερες τους αρχαιους,Πεταλουδα,τωρα που το σκεφτομαι θα΄θελα να συναντησω τον Ομηρο,εφοσον υπηρχε πραγματικα,γιατι με οσα εχουν ειπωθει απο επιστημονες μεχρι τωρα μαλλον αποτελει κι αυτος μερος της μυθολογιας...
 
Μιας και το πήγατε στους αρχαίους, γιατί κάποιον πιο σύγχρονο δεν μπορώ να σκεφτώ, θα ήθελα να γνωρίσω τον Αριστοφάνη με το απίστευτο χιούμορ του... Θα γελούσα πολύ με τις λέξεις που σκάρωνε πιστεύω!!!
 
Το έχω πει πολλές φορές αυτό...Πως θα ήθελα να έχω μια μηχανή του χρόνου μόνο για να μπορέσω να συναντήσω κάποιους ανθρώπους!!!!!!!!Εγώ θα επέλεγα τον Λουντέμη...Νομίζω πως θα είχε πολύ ενδιαφέρον η συζήτηση μαζί του λόγω του ότι πιστεύω πως ιδεολογικά ταιριάζουμε πολύ...Τουλάχιστον με όσα προβάλλει μέσα από τα έργα του..
 
Ωραίο νήμα! Τώρα το πήρα είδηση. Παλιά ήθελα να συναντήσω την Μαντά και κάποια στιγμή έγινε κι αυτό!
Πάντως, θα ήθελα να συναντήσω τον Έκο. Έχω πολλές ερωτήσεις να του κάνω και οι περισσότερες αφορούν φυσικά το "Εκκρεμές του Φουκώ".....έχει πολλές γνώσεις ο καθηγητής και είμαι σίγουρη ότι η συζήτηση θα διαρκούσε ώρες. Επίσης, θα τον ρωτούσα και για την βιβλιοθήκη-λαβύρινθο που έχει στο σπίτι του στο Μιλάνο. Γενικώς, είμαι σίγουρη ότι θα ήταν μια συζήτηση - μαραθώνιος (ναι, έτσι είναι! )και θα την απολάμβανα!
 
Τι ανέσυρες βρε Μελουζίνα, και μόλις είδα το Μεσάνυχτα στο Παρίσι που έχει αυτό το θέμα! Λοιπόν, εγώ θα ήθελα να βρίσκομαι από μια μεριά και να παρακολουθώ τον Παπαδιαμάντη. Χωρίς να μιλάμε, απλά να βλέπω πως ζει, σαν τρίτος. Κατα τ' άλλα, στο θέμα μας, θα ήθελα μια μέρα με τον πολυαγαπημένο μου Καμύ, σε κάποιο από τα καφέ/στέκια που είχαν τότε, να συζητάω μαζί του, να κάνω μια βόλτα, τέτοια πράγματα.

edit: και μόλις κατάλαβα πως ο τρόπος που θα ήθελα να γνωριστώ μ' αυτούς τους δύο, είναι ο τρόπος που γράφουν (ηθογραφικός και ψυχογραφικός αντίστοιχα).
 
Last edited:
Μπράβο και από 'μένα!

Εγώ θα ήθελα να περάσω μια μέρα με τον Σαρτρ για μια και μοναδική συνεδρία, να τον βάλω να ξαπλώσει σ' έναν καναπέ, να τον ρωτήσω για τα παιδικά του χρόνια, να του δείχνω διάφορες εικόνες και να μου λέει τι βλέπει σ' αυτές, να τον ρωτήσω τι σκεφτόταν όταν έγραφε την "Ναυτία" και αν έπινε..
 
Ξέχασα να σημειώσω πριν ότι σίγουρα δεν θα ήθελα να συναντήσω τον Χέμινγουέϊ. Ούτε με σφαίρες (όπως λένε οι μαφιόζοι) ! (Δεν το κάνουμε κι αυτό νήμα λέω 'γω; )
 
Σας ευχαριστω :)

Τις τελευταιες 2 μερες διαβαζω το ''Εκατο Χρονια Μοναξια'' του Μαρκες (σιγουρα θα ακολουθησει και νημα, μολις το τελειωσω, τωρα ειμαι στη μεση περιπου ;) ), και μπορω να πω οτι εχω παθει πλακα με το βιβλιο αυτο! Σιγουρα θα θελω να δω απο κοντα τον ανθρωπο που κρυβεται πισω απο αυτο το αριστουργημα.
 
Εν ζωή σίγουρα τον Κούντερα ! Αν και στην ''Αθανασία'' καταδίκαζε την προσωπολατρεία στου συγγραφείς, οπότε θα του έλεγα να συζητούσαμε για τα βιβλία του και μόνο :ρ Θα μου άρεσε επίσης να παρακολουθήσω τον Έσσε ενώ έγραφε, ζωγράφιζε ή ασχολιόταν με τον κήπο του. Και τέλος με τον Μπουκόφσκι, να μου ανέπτυσσε γιατί το μόνο που τον νοιάζει είναι να ξύνεται στη μασχάλη και να κοιμόμουν ήσυχα το βράδυ (ίσως και από το ποτο :χαχα:)
 
Πάντως, θα ήθελα να συναντήσω τον Έκο.
Ενας καθηγητης απο τη σχολη μου σχεδον τον εχει συναντησει, και λεω σχεδον γιατι ηταν συνεδριο σημειωτικης και ειχε παρα πολυ κοσμο και λογω ηλικιας ή ισως και καποιας ασθενειας, συμμετηχε απο το σπιτι του με απευθειας μεταδοση (κατι τετοιο) και μας ειπε οτι οταν βγηκε ο Εκο και μιλησε ολοι σηκωθηκαν και χειροκροτουσαν και πως ηταν πολυ συγκινητικη στιγμη...
Εμενα θα μου αρκουσε και κατι τετοιο απο ρεαλιστικης αποψεως!
Κατα τ'άλλα, θα μου αρεζε να γνωρισω τον Ευγενιο Τριβιζα, ίσως και τον Στιβεν Κινγκ και τον Τερι Πρατσετ, τον Τολκιν... νομιζω το χαλασα το νημα... εναν συγγραφεα ζητησατε κι εγω ειπα 5!!:ουχ:
 
Προσωπικά, θα ήθελα να συνταντήσω τον Sir Arthur Conan Doyle - να βρισκόμουν στο ιατρείο του τις ατέλειωτες ώρες που δεν πατούσε ψυχή μέσα και αξιοποιούσε τον χρόνο του γράφοντας. Θα ήθελα να συζητούσαμε με τις ώρες για τον χαρακτήρα τoυ Sherlock Holmes, για τον καθηγητή του, Joseph Bell (από τον οποίο εμπνεύστηκε τον ήρωά του) και να αναλύαμε, βεβαίως, και τον χαρακτήρα του Watson.
Επίσης, θα ήθελα να έβλεπα από κοντά την έκφραση του προσώπου του, όταν μάθαινε πως το κοινό αντέδρασε σφόδρα για τον "θάνατο" του Holmes και έτσι αναγκάστηκε να τον "αναστήσει" για να ευχαριστήσει του αναγνώστες του..:))
 
Δεν θα αναφερθω σε αρχαιους ελληνες γιατι θα γραφω με τις ωρες!! Και τι δεν θα εδινα ομως να βρεθω συνομιλιτρια σε μια συζητηση με τον Ο.Ουαιλντ...
 
Με τους αρχαίους έλληνες δε θες μόνο μια μέρα άλλωστε! ένα έτος στην ακαδημία για σπουδές, ένα στον κήπο κ.ο.κ.
 
Top