Θέατρο - Παραστάσεις.

Μια παράσταση που πιστεύω πως όλους μας ενδιαφέρει. Στο δημοτικό Θεατρό του Πειραιά θα ανεβάσουν το έργο του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι- Ο Ηλίθος.




Πρώτη παράσταση: ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 13 Απριλίου 2018.
Tελευταία παράσταση Κυριακή 3 Ιουνίου.
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
α) Τί να χωρέσει από αυτό το (μεγάλο σε έκταση και ανάστημα) βιβλίο σε μία παράσταση;
β) Ο Κωνσταντίνου ποιον κάνει; Ελπίζω τον Στρατηγό. Ούτε Μίσκιν, ούτε Ραγκόζιν θα μπορούσε να είναι. Από την άλλη, στην φωτογραφία έχει μόνο δυο άντρες... :χμ:
 
Αυτή την παράσταση θα την δω οπωσδήποτε! Και το θέατρο που τη φιλοξενεί είναι καταπληκτικο!
 
Φάρε και εμένα μου αρέσει πολύ ο Ντοστογιέφσκι και σίγουρα τα βιβλία δεν μπορούν να αντικατασταθούν απο το θέατρο. Αν μου επιτρέπεις όμως θα σου πω οτι το θέατρο και σπάνια η ταινία βοηθάει να θυμηθείς ή να καταλάβεις ένα κομμάτι που ίσως δεν πρόσεξες ή δεν κατάλαβες. Πίστευω θα φερθούν με σεβασμό σε ένα τόσο μεγάλο έργο και θα δούμε μια πολύ καλή παράσταση.

Ο Φιλιππίδης θα παίξει πρωταγονιστικό ρόλο αυτό του πρίγκιπα Μίσκιν.
Η Μαρία Κίτσου θα υποδυθεί την Ναστάζια.
Η Λένα Παπαληγούρα θα υποδυθεί την Αγλαϊα.
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Ο Φιλιππίδης είναι ένας ασπρομάλλης 54 χρονών κι ο Μίσκιν είναι ένας νέος 26! :νατώρα:
 
Φάρε βγάζεις καπνούς απο τα αυτιά σου; :))) Η Αλήθεια είναι οτι δεν έχω διαβάσει το έργο ακόμη οπότε δεν γνώριζα την ηλικία του πρίγκιπα Μίσκιν.
Μάλλον ο Φιλιππίδης νιώθει το παιδί ακόμη μέσα του. :χμ:
 
Μου φαίνονται εξαιρετικά παράταιροι όλοι οι συντέλεστες με εξαίρεση την εκρηκτική Παπαληγούρα και την Μαρία Κίτσου οπου βρίσκονται στους σωστούς ρόλους. Ο Στάνκογλου ελπίζω να υποδύεται τον Ραγκόζιν. Οσο για το Φιλιππίδη, μου φαίνεται απλά τραγελαφική ως επιλογή. :ζντόινγκ:
 
Μόλις γύρισα από το "Εκτός Ύλης". Δεν μου άρεσε καθόλου ούτε το κείμενο ούτε το σύνολο της ιδέας του έργου, παρόλο που από την περιγραφή μού είχε φανεί ιδιαίτερα ενδιαφέρον.
Κρίμα γιατί είχα πάει με μεγάλες προσδοκίες.
Από άποψη υποκριτικής ο κ. Σκιαδαρέσης ήταν πολύ καλός, όμως αυτό δεν έφτανε κατά τη γνώμη μου.
 
Επειδή μου αρέσει να μαθαίνω απο τους άλλους και το έχω απορία.

Έχετε πάει σε κάποια παράσταση που να υλοποιήσαν το έργο 100%; 'Η ισχύει και εδώ το ίδιο όπως με το βιβλίο και τις ταινίες; Που το βιβλίο είναι πάντα καλύτερο απο την ταινία.
 
Επειδή μου αρέσει να μαθαίνω απο τους άλλους και το έχω απορία.

Έχετε πάει σε κάποια παράσταση που να υλοποιήσαν το έργο 100%; 'Η ισχύει και εδώ το ίδιο όπως με το βιβλίο και τις ταινίες; Που το βιβλίο είναι πάντα καλύτερο απο την ταινία.



Εξαρτάται τι εννοείς με το 100%.
Αν εννοείς παράσταση όπου να έχουν μείνει απόλυτα πιστοί στο βιβλίο, από όσο θυμάμαι δεν έχω πάει. Δηλαδή να συμπεριλαμβάνουν τριτεύοντες χαρακτήρες ή σχετικά ασήμαντα στιγμιότυπα.

Αν εννοείς παράσταση όπου χωρίς να αντιγράψουν σελίδα-σελίδα το βιβλίο αλλά ταυτόχρονα να έχουν κρατήσει σημαντικούς χαρακτήρες και σκηνές και να έχουν μείνει πιστοί στο γενικότερο πνεύμα του βιβλίου, ναι έχω πάει.

Πέρσι είδα την Αστροφεγγιά που ήταν βασισμένη στο βιβλίο του Παναγιωτόπουλου και που είχε γίνει και παλιότερα σίριαλ και ομολογώ ότι μου άρεσε αρκετά αν και είχαν αφαιρέσει χαρακτήρες και σκηνές από το βιβλίο. Αναγκαστικά όταν γίνεται μια διασκευή κάποια στοιχεία πρέπει να μετουσιωθούν διαφορετικά το αποτέλεσμα θα είναι άχαρο.



Ειδικα η παρουσια του Παπαζηση.
Για τον Παπαζήση δεν είχα και την καλύτερη άποψη, αλλά όταν τον είδα στην Αστροφεγγιά, ήταν πάρα πολύ καλός, και του ταιριάζει ο ρόλος του Ιππόλυτου. Αυτό για το οποίο έχω αμφιβολίες είναι η ερμηνεία του Φιλιππίδη. Ελπίζω να μην γίνει η ρώσικη εκδοχή του Λάκη του Γλυκούλη.
 
Κατάφερα και το είδα την εβδομάδα που μας πέρασε. Όπως είχε πολύ σωστά προβλέψει ο Φάρος, άστοχος ηλικιακά όπως και να το κάνουμε ο Φιλιππίδης. Όσο πηγαία και αν εκπέμπει μια παιδικότητα και αφέλεια στο παίξιμο του, δυστυχώς η ηλικία του ερχόταν κόντρα με το νεανικό του ρόλου του. Ωστόσο, κάνει φιλότιμη προσπάθεια, όπως και πριν 2-3 χρόνια στην προσπάθεια του να ενσαρκώσει τον «Εμποράκο».
Εξαιρετικός ο Στάνκογλου. Ευχάριστη έκπληξη ο Παπαζήσης. Δε με έχει συνηθίσει σε τόση δεινότητα. Προικισμένη και φρέσκια όπως πάντα η Παπαληγούρα.
Το σκηνικό από λειψό έως πολύ κακό. Ξύλινες παλέτες και ένα βάζο με νερό έκαναν το όλο εγχείρημα αρκετά πιο κουραστικό για τον θεατή.
Γενικά είχε αρκετές καλές στιγμές, αλλά θα έλεγα ότι το συγκεκριμένο έργο θα μπορούσε να αποδοθεί πολύ καλύτερα...
 
Δομάζ απο τα λεγόμενα σου καταλαβαίνω οτι δεν αξίζει ο κόπος. Ίσως θα ήταν καλύτερα να περιμένουμε να ανέβει ξανά με άλλους ηθοποιούς και με πιο στοχευμένη ερμηνεία... σωστά;

Υ.Γ Ο Φάρος με προβλημάτισε και ακόμη δεν έχω πάει να το δώ.
 
Θεωρώ ότι εξαρτάται από το γούστο σου. Το έργο ως κείμενο είναι εξαιρετικό πέρα από κάθε αμφιβολία (την ποιότητα της μετάφρασης δεν μπορώ να την κρίνω). Αν αυτό και οι καλές ερμηνείες σου αρκούν τότε να το δεις. Προσωπικά δεν έμεινα ευχαριστημένος από το συνολικό αποτέλεσμα, οπότε θα συμβούλευα να περιμένεις να το δεις από άλλο θίασο (πράγμα που δεν θα γίνει σύντομα θεωρώ). Επίσης, πρέπει να συνυπολογίσεις ότι η διάρκεια της παράστασης είναι 3 ώρες. Το αναφέρω γιατί και μόνο η διάρκεια μπορεί να κουράσει κάποιους.
 
Ευχάριστη έκπληξη ο Παπαζήσης. Δε με έχει συνηθίσει σε τόση δεινότητα.
Νομίζω το πρόβλημα του συγκεκριμένου ηθοποιού είναι ότι έγινε γνωστός μέσω της τηλεόρασης, στα τελευταία χρόνια της προ-κρίσης εποχής, όπου ότι πιο ρηχό και σπαστικό γινόταν σειρά στην τηλεόραση.
Κρίμα γιατί έχει αρκετό ταλέντο και φαίνεται από τους απαιτητικούς ρόλους που ερμηνεύει στο θέατρο.
Για μένα θα ήταν ο μοναδικός ηθοποιός για τον οποίο θα πήγαινα να δω την παράσταση.
 
Με αφορμή την ανάρτηση του @Χανκ Μουντυ
ξεκινησα το Εγκλημα και Τιμωρια.
Μεταφέρεται στη σκηνή, στο θέατρο Πορεία, σε διασκευη του Θανάση Τριαρίδη. Κλικ και κλικ.

Καιιιι τον Απριλιο, όπως μου υπενθυμισε αγαπητό μελος, στην Εναλλακτική σκηνη της Λυρικής, ο Αποτυχημένος του saint Τόμας Μπερνχαρντ.
 
Top