Αναζήτηση βιβλίου με λαογραφικά στοιχεία και τοπωνύμια δήμων

Καλησπερα σε ολους. Είμαι νεο μελος στο φορουμ αυτο οποτε συγχωρέστε με σε περίπτωση που διάλεξα το λαθος thread

Ηθελα να σας κανω μια ερωτηση. Ενδιαφερομαι για τη συγγραφη ενος βιβλίου το οποίο θα διαδραματίζεται στην πολη της Αθηνας και συγκεκριμένα κοντα στις περιοχες Περιστερι, Χαϊδάρι, Ασπροπυργο κτλ. Θα ηθελα να σας ρωτησω εαν γνωριζετε κάποιο βιβλιο με ιστορικα ή λαογραφικά στοιχεια που να επεξηγουν τα ονόματα και γενικότερα τις ετυμολογίες των δήμων, των συνοικιων τους και των οικισμών. Δε με απασχολεί ποσο παλιο ή όχιμπορει να ειναι.

Ακουω λόγου χαριν πολλα ονόματα καθημερινά και τα προσπερνω με λεωφορεια κτλ αλλα θα ηθελα να γνώριζα την ιστορια πισω απο τα ονόματα κτλ, πχ Λουζιτανια Ασπροπυργου, Κουνελια Χαϊδαρίου, Ασπρα Χωματα στο Περιστερι, κτλ κτλ


Οποιαδηποτε βοήθεια θα μου ηταν απειρως χρήσιμη. Σας ευχαριστω εκ των προτερων.
 
Last edited by a moderator:

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
@Αλέξης Α, καλωσήρθες!

Η αναζήτησή σου είναι ένα θέμα, που με διάφορες αφορμές, μου κινεί το ενδιαφέρον κατά καιρούς. Παράδειγμα, πρόσφατα έμαθα για το όνομα μιας στάσης λεωφορείου, ότι το έχει πάρει από κάποια οικογένεια που ζούσε πριν πολλά χρόνια στην περιοχή μου και μου έκανε εντύπωση, πράγματα καθημερινά γύρω μας, τι ιστορία μπορεί να κρύβουν.

Αργότερα κάποιο μέλος ίσως δώσει πιο ακριβής πληροφορίες, αλλά για αρχή, δες αυτό το άρθρο, που στο τέλος του αναφέρει από ποια βιβλία είναι οι πηγές του και ίσως κάνεις μια αρχή με αυτά.
 
Top