Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Αγορασα το "Χτιζοντας μια αυτοκρατορια" . Βιογραφια του Φιλ Ναιτ, ιδρυτή της Nike. Αμφιταλαντευτηκα αρκετα πριν το πάρω γιατι πολύ φοβαμαι θα πρόκειται για καμια γιάπικη ιστορία αλλά τελος πάντων θα δειξει. Επισης πήρα μια νεα εκδοση του Μεταιχμιο με την ιστορια της Κινας και το V2 του Ρομπερτ Χαρις.
 
Το V2 και εγώ το λιγουρευόμουν... αλλά μου είχε πέσει λίγο βαρύ το Fatherland...:χμ:
Βέβαια ας διαβάσω το Μόνακο και το Conspirata (και ας πάρω το Imperium που είναι το 1ο βιβλίο της τριλογίας) του ίδιου.
 
Κατά την γνώμη μου από όσα δικά του έχω διαβάσει μέχρι στιγμής το Fatherland είναι μάλλον το καλύτερο. Δεν έχω διαβάσει αυτά που ασχολειται με την αρχαία Ρώμη. Ο Χάρις είναι από τους καλύτερους στο είδος του ιστορικου μυθιστορήματος. Μπλέκει πολύ επιδέξια τα ιστορικά γεγονότα με την μυθοπλασια. Και το Μόναχο (όχι Μονακό, εκεί το πολύ πολύ να γίνει κάνα γκραν Πρι :) ) είναι πολύ δυνατο ιστορικό πολιτικό θρίλερ.
 
Παρήγγειλα το Μπέρεν και Λούθιεν σκληροδετο μιας και πάντα με ενδιέφερε πριν καν διαβάσω Hobbit και λόγω Tevildo καθώς επίσης και το Αίμα των Βασιλείων από Αναγνωστόπουλο λόγω εικονογράφησης και επειδή το βρίσκω ενδιαφέρον και ήθελα να αγοράσω από Έλληνα συγγραφέα. Screenshot_20221021-004624.png

Η τραγική ειρωνία είναι πως επειδή είχα αναρτήσει στο insta σε story αρνητική κριτική αναγνώστη για της συγγραφέα Μπουντούρη είχα κόντρα με τον εκδοτικό οίκο πως τους ρίχνω αλλά τους στήριξα έμπρακτα.
 
@Νικόλας Δε Κιντ @Τσίου ήμουν ανάμεσα σε αυτό και στο Η χώρα του χιονιού του Yasunari Kawabata.
Αυτό το έχει διαβάσει κανείς;
Από το Καβαμπάτα / Καουαμπάτα έχω διαβάσει μόνο το "Το σπίτι των κοιμισμένων κοριτσιών", το οποίο δεν μου άρεσε σχεδόν καθόλου. Είναι συλλογή διηγημάτων που βασίζονται στην Ιαπωνική κουλτούρα. Το ομότιτλο διήγημα είχε κάποιο ενδιαφέρον, τα άλλα ήταν πολύ μακριά από τη δική μου αισθητική...
 
Είναι τα
Jerusalem του Alan Moore και
The Celts του Peter Berresford Ellis
Αυτά ακριβώς. Ευχαριστώ @Σελεφά.
Το Jerusalem το περίμενα να ξαναμπεί στο στοκ. Η άλλη (και φθηνότερη) επιλογή ήταν το τούβλο των 1250 σελίδων σε έναν τόμο. Προτίμησα την τριάδα για πιο εύκολη διαχείρηση. Όσο για την ιστορία των Κελτών, αγαπώ την ιστορία γενικά, την ιστορία του Νησιού ειδικά και βρίσκω συναρπαστικά τέτοιου είδους αναγνώσματα (γι'αυτό παραμένω τούβλο στην ελληνική ιστορία...).
 
Αυτή την εβδομάδα αγόρασα το "Διόνυσος κατά Εσταυρωμένου" του Νίτσε και το ¨Σμιλεύοντας το χρόνο¨ . Πήρα και το "Κάτω από το ηφαίστειο", δώρο για έναν φίλο. Θυμόμουν ότι είχε παιχτεί συνανάγνωση και άρεσε πολύ το συγκεκριμένο, εμπιστεύτηκα την κρίση σας!
 
Κενό Σαββατάκι σήμερα και επισκέφτηκα την Πρωτοπορία για να τσιμπήσω κάποια καλούδια που έχω καιρό στην λίστα. Με μια φωτό θα γίνει η αναφορά τους. :αγαπώ:
(Πως ανεβάζουμε καλέ απο το pc μας ; :χμ:)
 
Σευχαριστώ Πεταλούδα για την απάντηση αλλά δεν είναι ακριβώς όπως στις οδηγίες οι επιλογές για να ανεβάσεις φωτογραφία. Με την απορία θα μείνετε. :ουχ:
 
Last edited:

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Γράψε μου Στιλλ, σε π.μ. καλύτερα, τι δεν είναι ακριβώς να το δούμε.

:)
 
Τεχνικοί λόγοι με εμποδίζουν από το να ανεβάσω την πολυπόθητη φωτογραφία οπότε απλά θα διαβάσετε τους τίτλους. :σαςευχαριστώ:
Η λατρεία-Hannah Kent
Η τριλογία του άρχοντα των δαχτυλιδιών-Tolkien
Ο άνθρωπος που μπέρδεψε την γυναίκα του με ένα καπέλο-Oliver Sacks
 
Η τριλογία του άρχοντα των δαχτυλιδιών-Tolkien
Ο άνθρωπος που μπέρδεψε την γυναίκα του με ένα καπέλο-Oliver Sacks
Η τριλογία του Τολκιν ειναι απο τα πιο :νύστα: εργα που εχω διαβασει
Ο Σακς, απο την άλλη, ειναι εξαιρετικο(ς), φετος τον ξαναδιάβασα και θα τον ξαναδιαβαζα.
 
Last edited:
Top