Προτάσεις για βιβλία περί θρησκειών

Το τελευταίο διάστημα έχω ξεκινήσει να ψάχνω πληροφορίες για άλλες θρησκείες.
Το ενδιαφέρον μου δεν είναι -ας το πούμε- "πνευματικό-θρησκευτικό" αλλά περισσότερο πολιτισμικό.

Ηθελα λοιπον να μάθω αν έχετε να μου προτείνετε κάποιο βιβλίο που να αναφέρεται σε κάποια θρησκεια(ες) το οποίο να περιέχει ιστορικά, πολιτισμικά στοιχεία, βασικούς πυλώνες της θρησκείας, απόψεις για διαφορα γεγονότα της ανθρώπινης ζωής (πχ γέννηση, θάνατο κλπ), "μυστήρια"/γιορτές της θρησκείας κλπ.


(Ελπίζω να άνοιξα το νήμα στο σωστό υπο-φόρουμ)
 
Θα σου συνιστούσα ανεπιφύλακτα όλα τα βιβλία της Κάρεν Άρμστρονγκ, και ειδικά την "Ιστορία του Θεού". Η ίδια έχει ζήσει ως μοναχή, στη συνέχεια όμως απέρριψε αυτή τη φιλοσοφία ζωής, και αφοσιώθηκε στη μελέτη όλων των θρησκειών, και ειδικά των τριών μονοθεϊστικών (ιουδαϊσμός, ισλάμ και χριστιανισμός). Είναι από τους πιο επιφανείς συγγραφείς συγκριτικής θεολογίας, και τα βιβλία της παρουσιάζουν μια εξαιρετικά ισορροπημένη, σφαιρική και διαφωτιστική εικόνα των θρησκειών που μελετά. Το βιβλίο που σου ανέφερα όχι μόνο βρίθει πληροφοριών, αλλά διαβάζεται σαν μυθιστόρημα, προσωπικά το βρήκα πολύ συναρπαστικό.
 
Σε ευχαριστώ για την πρόταση Καστάλια, θα το ψάξω στην επόμενη "επιδρομή" στα βιβλιοπωλεία ;)

Έχει κάποιος κάποια άλλη πρόταση;
 
Αν μου επιτρέπεις μια σύσταση: δοκίμασε πρώτα να κοιτάξεις σε κάποια από τις βιβλιοθήκες της πόλης σου. Η εν λόγω συγγραφέας είναι αυθεντία στον τομέα της, και είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα υπάρχει κάποιο βιβλίο της εκεί (αυτή η προτροπή οφείλεται στο γεγονός ότι πρώτον τα έργα της είναι αρκούντως χοντρά, και δεύτερον, είναι λίγο αλμυρά στην τιμή, οποτε θα ήταν προτιμότερο αρχικά να δεις ανέξοδα αν σου αρέσει και εσένα το στιλ γραφής της).
 
Ναι το είδα πως είναι ψιλοτσιμπημένη η τιμή του βιβλίου (αν και όχι υπερβολικά), για αυτό έχω σκοπό να το διαβάσω λίγο πριν το πάρω ή/και αν μπορέσω να το αγοράσω μεταχειρισμένο. Ευχαριστώ και πάλι για την σύσταση πάντως :)
 
Ρίξε αν θέλεις και μια ματιά στο βιβλίο ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΕΝΟΣ ΓΙΟΓΚΙ του YOGANANDA PARAMAHANSA.
 
Ευχαριστώ Πάκο και για την δική σου πρόταση, μεθαυριο που ξεμπερδεύω επιτέλους με τις υποχρεώσεις που έχω αυτό τον καιρό θα κάνω μια "επιδρομή" για να δω από κοντά
 
Παρ' όλο που το νήμα είναι παλιό και δεν γνωρίζω αν το μέλος @Ιπποπόταμος είναι ενεργό, θα απαντήσω γιατί μπορεί να ενδιαφέρει κι άλλους τώρα ή στο μέλλον.
Τα βιβλία του Μιρτσέα Ελιάντε (Mircea Eliade), ιδιαίτερα τα "Σαμανισμός", "Το Ιερό και το Βέβηλο", "Πραγματεία πάνω στην Ιστορία των Θρησκειών".
 
Last edited by a moderator:
Top