Υπαρξιακές, αναπάντητες και παντός είδους απορίες

Υπερανθρωπε κατ'εμε δεν ειναι εφικτο να σταματησουμε να επιθυμουμε, ειναι τετοια η φυση του ανθρωπου.Τωρα στο ερωτημα σου σχετικα με το αν προηγουνται ή αν επονται οι συλλογισμοι δε νομιζω οτι υπαρχει ξεκαθαρη απαντηση. Το σιγουρο ειναι οτι κατι που θα δουμε ισως να ξυπνησει τις επιθυμιες και τις απωθημενες αναγκες μας αλλα ειναι πολυ δυσκολο να γνωριζουμε ποια διαδρομη ακολουθειται ακριβως. Αυτη η απορια μου ειχε γεννηθει οταν διδασκομουν γνωστικη ψυχολογια στα πρωτα εξαμηνα. Και τι ωραια που αναλυαμε τους μηχανισμους του ματιου, και του αυτιου και παει λεγοντας αλλα απαντηση δεν πηραμε κατα ποσο συνδεονται ολα αυτα με ενα απολυτο τροπο μεταξυ τους.
Επισης Αντερωτα ειναι πολυ απλοικος ο συλλογισμος οτι τα παντα θα τα λυσει το σεξ συμφωνα με τον Φρουντ. :)))
καθολου απλοικος δεν ειναι αντιθετα πολυ ψαγμενος
με μια υπεροχη βραδυα σεξ δεν θελεις τιποτε αλλο εστω για τις επομενες 9 ωρες

Αυτό ακριβώς Φάρε, πρόκειται για παρεξήση ή για χιουμοριστική προσέγγιση της θεωρίας του. Και είναι οκ εφόσον ξέρουμε οτι κάνουμε πλάκα και οτι δεν υποστηρίζει σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο. Στον Αντέρωτα απαντούσα που πάνω κάτω αυτό εννοούσε με την ερώτηση του (ή τουλάχιστον έτσι το εξέλαβα εγώ). Εκφράζει την απορία οτι το σεξ δεν είναι η κινητήριος δύναμη για όλα σύμφωνα με τον Φρούντ.

Απλά Έσιντ πρόσεχε γιατί καραδοκούν και κατάγματα, κρίμα είναι να σου βγεί ξινό.

Κι έτσι όπως είναι το σύστημα υγείας; μπαίνεις με κάταγμα και αντί να βγεις από το νοσοκομείο με γύψο, σε πάνε βόλτα στο -1 (εκεί που είναι το νεκροτομείο).

Έχετε σκεφτεί ποτέ οτι ο Αχιλλέας μπορεί να ζούσε ακόμη (:))))), αν, τότε, στην Τροία, δε φορούσε ξώφτερνα;

Και με τι να πάει στη μάχη, εδώ που τα λέμε; Με μοκασίνι; Δεν ταιριαζει στο χιτώνα.

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Αλι σε μας που δεν ειμαστε ουτε ατρωτοι. Πριν καθαριζα μηλο και κοπηκα. Έκανα βαβά (που λεει ο Σεφερλης) :(

Δικιά μου απορία: (άσχετη με τα προηγούμενα) είναι δυνατόν να δεις έναν εφιάλτη βασισμένο στην κοσμοπλασία του Λάβρακφτ δίχως να έχεις διαβάσει μήτε ένα κείμενό του;!:μπρ::ρ (Μου συνέβηκε χθες τη νύχτα):μαναι::τρέλα:

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Και αφου δεν εχεις διαβασει, πως διεπιστωσες την ομοιοτητα;

Δεν έχω διαβάσει κανένα διήγημά του, μα έχω διαβάσει κάποια πράγματα γύρω από την κοσμοπλασία του κλπ σε ένα άλλο φόρουμ που ξέρω. Και αλήθεια, πως αλλιώς να πεις έναν εφιάλτη που μια νοικοκυρά ήθελε να φωνάξει τον Κθούλου να της κάνει τη μπουγάδα;:τρέλα::ρ

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Αφου ειχε εγκυκλοπαιδικες γνωσεις, πολυ λογικο να δεις και ονειρο.

Εγω παλια ειχα δει ενα εφιαλτη και μου ειχε σφηνωθει η ιδεα οτι θα μπορουσε να ειναι ιστορια του Ποε. Εκεινη την εποχη απο Ποε ηξερα μονο το Κορακι, χωρις να το καταλαβω, και το μαυρο γατο. Τωρα που το σκεφτομαι το ονειρο ειχε στοιχεια και απο τα δυο :χμ:

Εμ, όχι, αφού δεν έχει κατανοητή από τους ανθρώπους μορφή κατά τον συγγραφέα. Απλώς μια τύπισσα είχε βρει ένα είδος Νεκροκόμικον κι ήθελε να το δοκιμάσει κι εγώ προσπαθούσα να την αποτρέψω, γιατί, ίσως παλιότερα είχε εμφανιστεί ένα τέρας κι είχε κάνει καταστροφές, κάτι τετοια τρελά. Το πιο κουφό του ονείρου πάντως κι αυτό που θυμάμαι πιο πολύ είναι ότι ήθελε να τον φέρει για να τη βοηθήσει στο νοικοκυριό (τελείως άσχετο,έτσι;)

Στο South Park είδαμε τον Κθουλου παιδί για τα θεληματα του Cartman. Από εκεί στο φακιόλι ένα τσιγάρο δρόμος :P