Μου θυμισες τις αναζητησεις του Ρομπ:Δηλαδή προηγείται η επιθυμία των συλλογισμών ή έπεται;
[video=youtube;Ypqit7RNs98]https://www.youtube.com/watch?v=Ypqit7RNs98[/video]
Μου θυμισες τις αναζητησεις του Ρομπ:Δηλαδή προηγείται η επιθυμία των συλλογισμών ή έπεται;
Ναι κι εγώ αυτό βλέπω. Νομίζω δε πως ίσως και η κάθε επιθυμία να είναι ξεχωριστή, δηλαδή να δημιουργείται με διαφορετικό μηχανισμό. Άλλες να έπονται των συλλογισμών, άλλες όχι,άλλες να είναι έμφυτες, άλλες να γεννιούνται από τους οφθαλμούς που ούτε καν να εμπλέκεται η σκέψη κ.ο.κ.Η απάντηση δεν είναι τόσο εύκολη και μάλλον μπλέκονται διάφορα μέσα σε ένα σύνθετο σύστημα ψυχισμού.
Εγώ πάντως ικανοποιούμαι πολύ όταν θέλω κάτι που δεν έχω και το αποκτώ. Επίσης, νομίζω πως θα με έτρωγε η βαρεμάρα με το να μην επιθυμώ τίποτα. ( Με όσο θράσος μου επιτρέπεται να αντιταχθώ σε άγνωστους σοφούς.Πάντως όπως και να έχει όλοι οι μεγάλοι φιλόσοφοι, διδάσκαλοι κλπ. αυτό που λένε είναι ότι πραγματικά ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος όταν δεν θα επιθυμεί τίποτα και αρκείται στο τώρα και σε ότι έχει.
Α βρηκα μια πιο ακριβη περιγραφη:Δεν θυμάμαι να έχω πετύχει τέτοιον ισχυρισμό στα βιβλία του.![]()
According to Freud, all behavior is motivated by the desire to feel pleasure. That motivation is organized and directed by two instincts: sexuality (Eros), and aggression (Thanatos). Freud conceptualized both these instincts as being powered by a form of internal psychic energy that he called the Wikipedia link libido. Libido is the pleasure principle, or basic psychic energy.
Κι εγώ.Εγώ πάντως ικανοποιούμαι πολύ όταν θέλω κάτι που δεν έχω και το αποκτώ.
Όλοι... υπάρχουν όμως και πολύ έντονες επιθυμίες που δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε, με αποτέλεσμα να δυστυχούμε. Πώς μαθαίνεις τον εαυτό σου να μην επιθυμεί αυτό που δεν μπορεί να αποκτήσει; Με αυτό το σκεπτικό έχουν δίκιο οι σοφοί του Υπεράνθρωπου.Κι εγώ.![]()
ενσωματωμένο σε εικόνα jpg με στάμπα "Ανδρέας Πέτρου" :χαχαχα:Το βλέπω σε καμιά εκατοσταριά χρόνια το ποστ σου Αντέρωτα να ποστάρεται αβέρτα σε ψαγμένα ποστ στο fb, να γίνεται εξώφυλλα σε τοίχους, λεζάντα σε ψαγμένες φωτογραφίες κι έτσι. "Η επιθυμία του το να φτάσεις σε επιπεδο ωστε να εξαλειψεις τις επιθυμιες σου, ειναι απιαστη και αρα μπορει να οδηγησει στη δυστυχια " Αντέρωτας 2016 μ.Χ.
Σ' αυτό δεν μπορώ να συμφωνήσω. Υπάρχουν πάντα επιθυμίες που όσο και να προσπαθήσουμε, ό,τι και να θυσιάσουμε, απλώς δεν μπορούμε να τις ικανοποιήσουμε. Κι όχι μόνο επιθυμίες, αλλά και αληθινές ανάγκες κάποιες φορές. Όσο υπάρχει το "δεν θέλω", άλλο τόσο υπάρχει και το "δεν μπορώ". Κατά τη γνώμη μου τη ζωή μας ορίζει,εκτός της δικής μας θέλησης και αποφασιστικότητας, και μια σκληρή τυχαιότητα την οποία δυσκολευόμαστε να αποδεχτούμε, με αποτέλεσμα να αναπτύσσουμε ιδέες για απώτερους σκοπούς στην ύπαρξη, ανώτερες δυνάμεις κ.λπ.Μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε αλλά χρειάζεται θυσίες για να το καταφέρουμε. Όποιος είναι διατεθειμένος να τις κάνει το καταφέρνει
έτσιιιενσωματωμένο σε εικόνα jpg με στάμπα "Ανδρέας Πέτρου" :χαχαχα: