Υπαρξιακές, αναπάντητες και παντός είδους απορίες

Και συνεχίζω με άλλη απορία στίχου: γιατί οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο; Αφού μας προδώσαν, δεν έπρεπε να σιγοβράζουν σε καζάνι στην κόλαση;
Ρεαλιστικά μιλώντας; Πιστεύω γιατί ξεχνάμε τα στραβά τους, τους δίνουμε συγχωροχάρτι, θυμόμαστε μόνο τα ωραία ή και τις εξιδανικεύουμε.

Αν πηγαίνουν πάντως μέσω Αττικής Οδού δε βλέπω να φτάνουν ούτε στον Παράδεισο Αμαρουσίου...
Θα φτάσουν μόλις λιώσουν τα χιόνια.
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Νομιζω το τραγουδι αναφερεται σε ομορφες αναμνησεις απο παλιους φιλους και αγαπημενους, τυπου παιδικους η ανεκπληρωτους ερωτες που θυμομαστε η εχουμε ξεπερασει, οχι αυτες που τελειωσαν με προδοσιες, κερατωματα, διαζυγια κλπ. Και μαλλον εννοει τις αγαπες ως συναισθηματα και αναμνησεις, οχι ως προσωπα.

Πα να ριξω λιγο θυμαρι στη φωτια τωρα 🧙‍♂️
 
Εχω απορια απο τοτε που παιζουν οι Αγριες Μελισσες. Γιατι το χαρακτηριστικο τραγουδι της σειρας εχει το χαρακτηριστικο στιχο "θυμαρι ριχνω στιιιιιις φωτιεεες (ντουρουντουρουντουρουντουρουντουν)". Σημαινει κατι αυτο; αναφερεται σε καποια πρακτικη; Οντως για καποιο λογο ριχνουν θυμαρι στη φωτια;

Ειλικρινα το εχω απορια, αν εχει καποια εξηγηση. Δεν το γραφω για σαρκαστικο λογο ή για σουρεαλισμο (οπως οι παραπανω ερωτησεις)
Αν ισχύει η πληροφορία που διάβασα, ότι το θυμάρι προέρχεται από το αρχαίο ρήμα θύω, που σημαίνει θυμιατίζω/ ευωδιαζω αλλά και θυσιάζω (μην ξεχνάμε ότι στην πρακτική της θυσίας η μυρωδιά έπαιζε σπουδαίο ρόλο. Παράβαλε στον Όμηρο: η τσίκνα των κρεάτων που καίγονται φτάνει στον Όλυμπο), η καύση του θυμαριού προκαλεί μυρωδιά/ καπνό.
Σε συνδυασμό με τις μέλισσες, στις οποίες αναφέρεται το τραγούδι, κάνω την υπόθεση ότι ο καπνός αυτός ζαλίζει τις μέλισσες, αφού λέει ο στίχος: με κυνηγούν οι μέλισσες.
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Αλλη απορια. Δεν εχω κανενα γνωστη να ρωτησω, ουτε μπάρμπα/ξαδελφο/γκομενα δημοσιογραφο να μου εξηγησει, και φυσικα δεν τολμω να ρωτησω σε φειςμπουκ και αλλα, ελπιζω να με καλυψετε.

Τι ακριβως ειναι το "επιτελικο κρατος"; Εχω απορια γιατι κυριως το ακουω σαν κριτικη απο την αντιπολιτευση. Πριν επι Τσιπρα, Σαμαρα κλπ δεν ειχαμε επιτελικο κρατος; Τα αλλα κρατη (Ιταλια, Γερμανια ξερω γω) ειναι επιτελικα; Τι διαφορα εχει απο το "κανονικο" κρατος; Το κρατος μας αυτοπροσδιοριζεται ως επιτελικο, ή χρησιμοποιείται μονο ως κατηγορια/κριτικη απο τα αλλα κομματα Δηλ. ειναι εξορισμου κακο; Αν οχι, ειναι απλα ενας διαφορετικος τροπος διακυβερνησης; Ειναι καλος/κακος, εχει πλεονεκτηματα/μειονεκτηματα, τι στο καλο ειναι;
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Εδιτ: νομιζω το "επιτελικο" υποτιθεται οτι ειναι κατι θετικο, δηλ. ετσι θελει να αυτοπροσδιοριζεται η σημερινη κυβερνηση, και τα αλλα κομματα δεν το χρησιμοποιουν σαν αρνητικο, αλλα ειρωνικα ("το δηθεν επιτελικο κρατος" ή "το κρατος που θα θελε να λεγεται επιτελικο")
 

Χρυσένια

Αρχαιολόγος του Φόρουμ
Γιατι το νησιώτικο ασμα λεει: "Ελα να παμε στο νησι, η μανα σου, εγω και εσυ!";

Η μανα για ποιό λογο; Για να κραταει το φανάρι;
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Έβλεπα στο tiktok έναν λογαριασμό τρίγωνο άντρας, γυναίκα και μαμά. Μάλιστα η κοπέλα έδειχνε πολύ περήφανη για όλα αυτά.

Ισως αρχίσεις να ακούς το τραγούδι κάπως διαφορετικά με την νέα πληροφορία...
 
Βρηκες ατομο να του εξηγησεις μέσω ποδοσφαιρου ..
Το επιτελικό χαφ είναι ο παίκτης από τον οποίο περνούσε η μπάλα προκειμένου να οργανώσει το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας. Με τη περαιτέρω αυτοματοποίηση του ποδοσφαίρου και τις γρηγορότερες μεταβιβάσεις και τα περισσότερα τρεξίματα, η θέση ουσιαστικά χάθηκε εκτός λίγων εξαιρέσεων. Έτσι είναι και το επιτελικό κράτος στην Ελλάδα χωρίς όμως την αυτοματοποίηση. Τα εξηγώ ωραία;
 
Αν ο γδάρτης είναι κακός παλουκοκαύτης τότε πώς μυρίζει καλοκαίρι ακόμα κι αν φλεβίσει ο Φλεβάρης; Δεν ξέρω αν έχει ξανατεθεί το ερώτημα, οπότε όποιος ξέρει κάτι ας με διαφωτίσει.
 
Άλλος μήνας ο ένας, άλλος ο άλλος. Ο Φλεβάρης μπορεί να φλεβίζει αλλά είναι ευγενής, πολιτισμένος, φοράει eau de toilette "καλοκαίρι". Ο άλλος, ο μετά, είναι βάρβαρος, γδέρνει κόσμο και τον παλουκαίει - ξάδερφος του Βλάντ του Δράκουλα. Οπότε μην τους τσουβαλιάζεις, διότι από τη σύγχυση πετάει φλέβες ο Φλεβάρης, φλεβίζει (ενίοτε μπορεί να βγάλει και κιρσούς ή αιμορροΐδες). Ο.Κ.?
 
Θα ριξω τα μουτρα μου και θα ρωτήσω: Ποια ειναι η διαφορά αμινοξέων με πρωτεΐνες;
Χαμενη θα παει μιας και θα την ξεχασω μεταβαινοντας σε αλλο νημα, αλλα ηθελα να κανω τα δικά μου 🤗
 
Last edited:
Τα αμινοξέα είναι τα τούβλα, οι πρωτεϊνες είναι το σπίτι. Κοινώς τα αμινοξέα είναι τα δομικά συστατικά που συνθέτουν τις πρωτεϊνες.
Τώρα ελπίζω να έγινες σοφότερη (και εγώ στέρησα την ικανοποίηση από τον @Νικόλας Δε Κιντ να σου απαντήσει).
 
Top