Υπαρξιακές, αναπάντητες και παντός είδους απορίες

Υποθέτω ότι το μεν σανδάλι χρησιμεύει στο να αερίζεται η πατουσίτσα και να μην βγάζουν το παπούτσι και να κινδυνεύουν να τιμωρηθούν για απείθεια στις διακρατικές συμφωνίες για μη χρήση και διάδοση των χημικών και βιολογικών όπλων καθώς κινούνται σε χώρες θερμότερες από εκείνες όπου κινούνται συνήθως. Η καλτσούλα υποθέτω πάντα χρησιμεύει στο να προστατεύει την προαναφερθείσα πατουσίτσα από μικροχτυπηματάκια στα δαχτυλάκια κατά την διάρκεια των εκδρομών, χτυπηματάκια που βελτιώνουν μεν την σεξουαλική ζωή διαφόρων αγίων που είναι γνωστοί-ες για την έλλειψη σεξουαλικής δραστηριότητας στην επίγεια ζωή τους, μειώνουν όμως την χαρά της εξερεύνησης...

Θυμάμαι πάντως κι έναν θείο μου (μακαρίτη πλέον) που αν και ήταν ένας Κρητήκαρος μέχρι κει πάνω (ή κει πέρα αν κοιτούσες την κοιλιά του) και όλο το καλοκαίρι με πέδιλο και καλτσούλα το έβγαζε εκεί στα μακρινά ογδόντας.

Μήπως να μετονομάσουμε το νήμα σε Ασκ Γιάνν'
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Οσον αφορα το γνωστο θεμα της καθαριστριας, οι δημοσιογραφοι μιλησαν με δικηγορους, εισαγγελεις, νομικους, εκπροωπους συνδικαλιστων, μεχρι και και δηλωσεις απο την ιδια την καθαριστρια.

Γιατι πουθενα δεν εμφανιζονται οι αμεσα εμπλεκομενοι (δηλ. εισαγγελεις και εφετες που την καταδικασαν), για να πουν και αυτοι την αποψη τους;

Εγω σαν ενημερωμενος πολιτης πχ θα ηθελα να ακουσω τη γνωμη τους, τι ειχαν στο μυαλο τους, αν κοιμουνται τη νυχτα, πως σχολιαζουντις αντιδρασεις, τις γνωμες των ειδικων κλπ. Επισης αν ημουν δημοσιογραφος πολυ θα ηθελα να τος κανω αυτες τις ερωτησεις.
 
Last edited:
Σκέφτομαι οτι, για κάποιον που εχει προσβληθει απο ιό, λεμε επίσης "κόλλησε ιό"
Δεν θα έπρεπε να μπορουμε να πούμε, αφού γιανει, κώστα κλπ, οτι "ξεκόλλησε ιό"?
 
Εφοσον η κουκουβαγια φερει θηλυκο αρθρο και ο μπουφος αρσενικο, γιατι να μην γινεται διαχωρισμος αντιστοιχος κατα την αναφορα ή εμφαση στην σοφία ενος ανθρωπου; Δηλαδη, γιατι να μην λεμε οτι πχ, η ΤζεηνΝτο ειναι σοφη κουκουβαγια και ο ΤζονΝτο σοφος μπούφος;

Μπουφος, Κριτονιον, οχι μπουφες. Δεν θα εβγαζε νόημα, εξαλλου. 🤦

Σε αυτο το νημα δεν βλεπω να συνδραμετε συχνα, παντως, με την απεραντη σοφία σας. :))))
 
O μπούφος όμως δεν είναι η αρσενική κουκουβάγια. Επίσης δεν είναι σοφός διότι είναι μπούφος. Από την άλλη δεν έχω γνωρίσει και μαμία κουκουβάγια η οποία να με συνεπήρε με το βάθος των γνώσεων και τον πλούτο της σοφίας της. Ελπίζω να έγινα αρκετά ασαφής.
 
Ειναι ειδος κουκουβαγιας, ομως.

Κι αν μια κουκουβαγια με εναν μπουφο ζευγαρωσουν, ποιο θα ειναι το αποτελεζμα της τεκνοποιησης; Τραγικο, υποθετω. :))))

(Οτι μου απαντατε ψιλοσοβαρα σε αυτο το νημα, με ξεπερνα 😁)
 
Last edited:
Και γιατί να μην είναι η κουκουβάγια είδος μπούφου; Ποιος το αποκλείει και με ποια επιχειρήματα;

Το αποτέλεσμα του ζευγαρώματος έχει να κάνει με τον καταμερισμό εργασιών και ευθυνών στην από τούδε κοινή ζωή τους. Ποιος/α θα κλωσάει αυγά, ποιος/α θα καθαρίζει τα φτερά κλπ κλπ.

Το θέμα είναι σοβαρό και δεν σηκώνει υποτίμηση
 
@Έλλη Μ τι σε κάνει να πιστεύεις ότι μπερδεύω τον μπούφο με τον μπουφέ; Δεν είμαι τόσο μπούφος! (ούτε και σαν μπουφές μοιάζω).
Μια που έθεσες αυτό το σοφό (ως κουκουβάγια) υπαρξιακό ερώτημα, θα ήθελα να το προεκτείνω.
Μήπως είναι και σεξιστικό το δίλημμα; Η γυναίκα κουκουβάγια είναι σοφή και ο άντρας μπούφος μπούφος!
Επίσης στο θέμα του ζευγαρώματος είναι σαφής η υπόνοια ότι θα βγουν θηλυκά έξυπνα κουκουβαγιακια και αρσενικά μπούφοι μπουφάκια.
Θα βρω μια επιτροπή ισότητας να διαμαρτυρηθώ για τη διάκριση κατά των αντρών.
 
Μήπως είναι και σεξιστικό το δίλημμα; Η γυναίκα κουκουβάγια είναι σοφή και ο άντρας μπούφος μπούφος!
Για να χρησιμοποιήσω τα σοφά λόγια ενός μεγάλου (ηλικιακα) αντρα, ή ισως τα μεγάλα λογια ενος σοφού μπούφου, αν διαβαζες προσεκτικότερα τι γραφω (σιγα, μανταμ!) θα καταλαβαινεις οτι, με την απροσμετρητη σοφία μου (επαναληψη της προηγούμενης παρενθεσης) για την εισαγωγη στο λογο (γραπτο και προφορικό) της λεξιλογικης συναψης σοφος μπουφος, ουσιαστικα (και επιρρηματικα) αποκλειω οποιαδηποτε σεξιστικη διακριση μιας και, αμφοτερα -και συλληβδην- τα φυλα χαρακτηριζονται ως σοφα. Πασιφανές από τον επιθετικο προσδιορισμο που προηγειται του (ωδικου) πτηνου.
:σαςευχαριστώ::σαςευχαριστώ::θρρρ::θρρρ::θρρρ:
(Ευτυχως που την κατεγραψα γιατι αποκλειεται να μπορεσω να αναπαραγω ξανα αυτολεξει τοσο μακροσκελη μπουρδα)
 
@Έλλη Μ δεν υπονόησα ούτε στιγμή ότι τη σεξιστική διάκριση την κάνεις εσύ. Αλλά ότι υπάρχει εννοιολογικά ενδογενής στους όρους μπούφος και κουκουβάγια. Δεν φταις εσύ για τις διακρίσεις κατά των αντρών! Όταν χειραφετηθούμε επιτέλους, θα προσμετρηθεί η δική σου ευνοϊκή θέση απέναντι στους σοφούς μπούφους (εμ, στους άντρες).
 
Η δικη μου βαθυτατη, χρόνια και ειλικρινης απορια ειναι η εξης: αν ειχαμε και εκτο δαχτυλακι στο καθε χέρι, πώς θα το λεγαν;;;
Σε συνεχεια του απο 27/12/2016 ειλικρινούς προβληματιζμου μου, αναρωτιεμαι, σημερα, μηπως θα επρεπε να λεμε το πρωτο δαχτυλο του ποδιου αντιποδα.

ακούω βιολια :))))
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Σε συνεχεια του απο 27/12/2016 ειλικρινούς προβληματιζμου μου, αναρωτιεμαι, σημερα, μηπως θα επρεπε να λεμε το πρωτο δαχτυλο του ποδιου αντιποδα.
Παρόμοια σκέψη, που έχει βασανίσει εμένα: αφού με τις παλάμες κάνουμε παλαμάκια, εκείνον τον ήχο που κάνουμε με τα δάχτυλα (συνήθως με μέσο και αντίχειρα) δεν θα έπρεπε να τον λέμε δαχτυλάκια;

:x-files-theme:
 
Μιας και η λεξη δαχτυλάκια ειναι καπως ευρεία, θα ελεγα να εφευρουμε μια που να περιοριζει καπως τις επιλογες, να συνδυάζει μεσο, αντιχειρα, ισως και κατι δηλωτικο του κλαπ κλαπ; Ισως.
Με συγκινει, παντως, η σκεψη της σκεψης σου.
 
Top