Μμμμ!
Γράψε μας καλύτερα για αυτά που σου άρεσαν, όταν ξεβαρεθείς!!

Γράψε μας καλύτερα για αυτά που σου άρεσαν, όταν ξεβαρεθείς!!

Ακαταμάχητο επιχείρημα.Μμμμ!![]()
Τα βρήκαμε.για να ξέρετε ποια θα ειναι τα καλυτερα βιβλία που θα διαβάσετε εσεις την τρέχουσα χρονια_αν τα βρείτε.
Τελείως μας έχεις ήδη κάψει...πες το και τούτο.Διαβασα κι ενα καταπληκτικο, ολοφώτεινο κι αισιοδοξο θεατρικο, αλλά ας μην σας καψω τελείως.
Με συγκινεις εσυ.![]()
Καλώς ξανάρθες-InEllieWeTrust
:καρδούλ:Τα βρήκαμε.
:καρδούλ:^2Τελείως μας έχεις ήδη κάψει...πες το και τούτο.
:καρδούλ:^3Καλώς ξανάρθες![]()
Λοιπόν Πετ, όταν είχα διαβάσει το Πέδρο Πάραμο είχα ενθουσιαστεί.Από τα λίγα που διάβασα την χρονιά που μας πέρασε ξεχωρίζω ως αγαπημένα μου τα "Ο κάμπος στις φλόγες" του Χουάν Ρούλφο,
Όπως τα λες είναι Νικόλα κι εγώ θα ήθελα να διαβάσω κάποια στιγμή το Μνήμες της Πέτρας που αναφέρεις μιας και δεν το ήξερα.Τώρα που το σκέφτομαι θα ήθελα να ξαναδιαβάσω κάποια διηγήματα διότι τα βιβλία του Ρούλφο, τα 100 χρόνια Μοναξιά τους Μάρκες και οι Μνήμες της Πέτρας της Γκάρο θεωρώ ότι είναι αυτά που καθορίζουν και ορίζουν τον μαγικό ρεαλισμό στη λογοτεχνία.
Εχμ, ναι, αυτό δεν το περιμενα, αλλά η Φανταστική Νυχτα ειναι ανελπιστη προσθηκηH χρονιά κλείνει με τη Φανταστική Νυχτα [...]
Τα καλυτερα μεταφρασμένα διηγήματα που διάβασα φέτος είναι:
- Δεν έχω στομα και πρεπει να ουρλιαξω (Ellison)
- Ο πεντάχρονος Τζεφτη (πάλι Ellison και χαρη στον Νικόλα)
- Ο θάνατος του κύριου Γκόλουζα (Scepanovic)
- Φανταστική Νυχτα (Ζweig) 31.12.2024
Πω πω... ΜΟΝΟ, λέει... Εγώ που τα ακούω (και μάλιστα σε ταχύτητα 1,5), μετά βίας πέρασα τα 80.Ενδιαφέρουσα, αν και όχι πολύ παραγωγική (κατάφερα να διαβάσω μόνο 96 βιβλία)
Απαπα, κρίμα! Τι αηδιαστική και εγωπαθής συμπεριφορά!Σε γενικές γραμμές δεν είχα πολλά αποτυχημένα - ίσως κάμποσα αδιάφορα, αλλά όχι κάτι σούπερ δραματικό, με εξαίρεση το αυτοβιογραφικό βιβλίο του Σαλμάν Ρουσντί Knife: Meditations After an Attempted Murder που μου δημιούργησε μια έντονη αντιπάθεια και προς τη γραφή και προς το άτομο. Ακόμα δεν μπορώ να χωνέψω το ότι σε όλη αυτή τη δοκιμασία που πέρασε, του φάνηκε σημαντικό να αναφέρει εκατό φορές ότι του έσκισε το Ralph Lauren κουστούμι του. Έλεος, ρε φίλε, χεστήκαμε, οποιοσδήποτε άλλος συγγραφέας θα είχε βγάλει το καλύτερο βιβλίο της ζωής του απ' αυτήν την εμπειρία, κι εσύ κατάφερες μόνο να δείξεις πόσο εγωπαθής, ψωνάρα και υπερόπτης είσαι. (Φάνηκε πόσο τον αντιπάθησα, ε;)
Οντως δεν ειναι καλό;- Ο Ζωντανός Θρύλος του Ρ. Μάθισον. Περίμενα μια απλή ιστορία βρικολάκων και προέκυψε ένα διαμάντι Φ. Λογοτεχνίας με βαθιούς προβληματισμούς και εξαιρετική πλοκή. Το οποίο αδικείται από την ελεεινή έκδοση και μετάφραση των εκδόσεων ΟΞΥ...