Συνανάγνωση ''Πόλεμος και ειρήνη''

Καλημέρα
Κι εγώ από εκδόσεις Γκοβοστη σκέφτομαι να το αγοράσω Αν εξαφανιστώ μη με παρεξηγήσετε θα λείπω ως 1/4 Και να ξεκινήσετε θα σας φτάσω φαντάζομαι......
 
Εγώ έγω την παλιά έκδοση του Γκοβόστη, δηλαδή την τετράτομη. Οπότε πρέπει να μου πείτε κεφάλαια μαζί με τις σελίδες για να μπορέσω να ακολουθήσω. Η καινούργια είναι πιο πυκνά τυπωμένη. Βολεύει να αρχίσουμε Δευτέρα 2 του μήνα.
 
Συγγνωμη που το ξαναλέω αλλά καποιος πρεπει να αναλαβει να βγαλει ενα προγραμμα αναγνωσης. Το βιβλιο ειναι τεραστιο και πρεπει να υπαρχει οργανωση συν τοις αλλοις εχουμε ολοι σχεδον διαφορετικες εκδοσεις.
 
Το απόγευμα βράδυ, θα προτείνω ένα τρόπο χωρισμού ανά εβδομάδα και όσοι έχουν διαφορετική έκδοση από τη δική μου σχολιάζουν για να το προσαρμόσουμε.
 
Παντως για την χρονικη διαρκεια επειδη ειναι πολυ μεγαλο βιβλιο προτεινω τουλαχιστον 2 μηνες να διαρκεσει η συναναγνωση. Η καινουργια εκδοση του Γκοβοστη ειναι 1168 σελιδες αλλα πολυ μεγαλες και με μικρα γραμματα που σημαινει οτι σε χρονικη διαρκεια 2 μηνων βγαινει περιπου 20 σελιδες την ημερα (αλλες εκδοσεις ειναι πολυ περισσοτερες σελιδες αλλα με πιο μικρες σελιδες και μεγαλυτερα γραμματα νομιζω). Δεν τις λες και λιγες... Νομιζω μια καλη ημερομηνια ειναι να ξεκινουσαμε 2/4 εως 3/6. Η αποψη μου ειναι να μην διαρκεσει λιγοτερο απο 2 μηνες η συναναγνωση...
 
Last edited:
Έγω το έχω τελειώσει το βιβλίο. Δυστυχώς μου πήρε παραπάνω απο δύο μήνες και αυτό επειδή δεν ήμουν αυστηρή στο πρόγραμμα μου.

Αν μπορώ να σας βοηθήσω, θα σας πώ οτι εγώ είχα βάλει στόχο τις 50 σελίδες κάθε μέρα... αυτό διαρκεί περίπου τρείς με τρεισήμιση ώρες... γιατί μπορεί να διαβάσεις κάτι και να θέλεις να κάνεις την έρευνά σου στο google ή να θέλεις να το σκεφτείς λίγο...

Αν κάποιος δεν δουλεύει οι 50 σελίδες βγαίνουν άν κάποιος δουλεύει και οι 20 σελίδες είναι πολύ καλός αριθμός... επίσης να σας πώ οτι θα πρέπει να υπολογίσετε και οτι κάποιες μέρες εκ των πραγμάτων μπορεί να σας τύχει κάτι απρόοπτο οπότε να σας πάει πίσω. Αν με ρωτάτε, πιστεύω η ιδέα του Δημήτρη για τους δύο μήνες είναι πολύ σωστή.

Ότι και να αποφασίσετε πάντως, μιας και διάβασα πρόσφατα το βιβλίο θα χαρώ πολύ να διαβάσω τις σημειώσεις σας... Υπόσχομαι να μην γίνω spoiler :)))

Υ.Γ Αν υπάρχει κάποιος εδώ ρωσόφωνος μπορώ να σας ποστάρω και το ντοκιμαντέρ Πόλεμος και Ειρήνη στα Ρώσικα.
 
Όπως ανέφερα εγώ έχω την έκδοση του Γκοβόστη (4 τόμοι). Τα βιβλία χωρίζονται σε μέρη με βάση τα οποία έκανα τον χωρισμό. Πιστεύω ότι και το επίτομο του Γκοβόστη ακολουθεί ίδια λογική. Για την έκδοση του Πατάκη θα πρέπει να συγκρίνει όποιος την έχει και να κάνει την αντιστοιχία. Λοιπόν εγώ προτείνω να ακολουθήσουμε το εξής πρόγραμμα:

Εβδομάδα 1: 2/4-6/4
Υλη: Τόμος Α (πρώτο μέρος) (140 σελίδες)
Σχολιασμός: Σαββατοκύριακο 7-8/4

Εβδομάδα 2: 9/4-13/4
Υλη: Τόμος Α (δεύτερο μέρος) (117 σελίδες)
Σχολιασμός: Σαββατοκύριακο 14-15/4

Εβδομάδα 3: 16/4-20/7
Υλη: Τόμος Α (τρίτο μέρος) (128 σελίδες)
Σχολιασμός: Σαββατοκύριακο 21-22/4

Εβδομάδα 4: 23/4-27/4
Υλη: Τόμος Β (πρώτο και δεύτερο μέρος) (162 σελίδες)
Σχολιασμός: Σαββατοκύριακο 28-29/4


Εβδομάδα 5: 30/4-4/5
Υλη: Τόμος Β (τρίτο και τέταρτο μέρος) (163 σελίδες)
Σχολιασμός: Σαββατοκύριακο 5-6/5

Εβδομάδα 6: 7/5-11/5
Υλη: Τόμος Β (πέμπτο μέρος) (87 σελίδες)
Σχολιασμός: Σαββατοκύριακο 12-13/5

Εβδομάδα 7: 14/5-18/5
Υλη: Χωρίς ύλη (διάλλειμα)
Σχολιασμός: Εφόσον δεν υπάρχει συγκεκριμένη ύλη γι'αυτήν την εβδομάδα, οι συμμετέχοντες μπορούν να σχολιάσουν κατά όλη την διάρκειά της ό,τι τους έκανε εντύπωση κατά την ανάγνωση των δύο πρώτων τόμων (περίπου η μέση) του μυθιστορήματος. Προσοχή όμως, αν κατά την διάρκεια αυτής της εβδομάδας οι αναγνώστες προχωρήσουν σε επόμενο τόμο, να μην το σχολιάσουν ακόμα.

Εβδομάδα 8: 21/5-25/5
Υλη: Τόμος Γ (πρώτο μέρος) (101 σελίδες)
Σχολιασμός: Σαββατοκύριακο 26-27/5

Εβδομάδα 9: 28/5-1/6
Υλη: Τόμος Γ (δεύτερο μέρος) (187 σελίδες)
Σχολιασμός: Σαββατοκύριακο 2-3/6

Εβδομάδα 10: 4/6-8/6
Υλη: Τόμος Γ (τρίτο μέρος) (143 σελίδες)
Σχολιασμός: Σαββατοκύριακο 9-10/6

Εβδομάδα 11: 11/6-15/6
Υλη: Τόμος Δ (πρώτο και δεύτερο μέρος) (131 σελίδες)
Σχολιασμός: Σαββατοκύριακο 16-17/6

Εβδομάδα 12: 18/6-22/6
Υλη: Τόμος Δ (τρίτο και τέταρτο μέρος) (142 σελίδες)
Σχολιασμός: Σαββατοκύριακο 23-24/6

Εβδομάδα 13: 25/6-29/6
Υλη: Τόμος Δ (Επίλογος) (124 σελίδες)
Σχολιασμός: Σαββατοκύριακο 30/6 και μετά.

Αν μου έχει ξεφύγει κάτι το διορθώνουμε :)
 
Last edited:
Εμένα μου φαίνεται σωστός ο χωρισμός του Γρίλου. Μένει να πάρω το βιβλίο την Παρασκευή να δω πως αντιστοιχίζεται και σε εμένα. Ας δούμε βέβαια και αν συμφωνούν και οι υπόλοιποι.
 
Πιθανότατα θα πάρω κι εγώ το βιβλίο από τις εκδόσεις Γκοβόστη. Υπάρχει κι από τις εκδόσεις Μαλλιάρης Παιδεία με τη μισή τιμή, ωστόσο έχει κάποιες αρνητικές κριτικές.

Βρίσκω μια χαρά το πρόγραμμα του Γρίλου. Ενδεχομένως να μένω λίγο πίσω κάποιες στιγμές, αλλά θα επανακτώ το χαμένο έδαφος.
 
Καλησπέρα, θα ήθελα να πάρω μέρος σ΄αυτή την συνανάγνωση. Δεν ξέρω αν θα μου βγει χρονικά.

Αν ναι, θα το χαρώ ιδιαιτέρως.
 
Εγώ πήρα το βιβλίο σήμερα και όντως μια χαρά με βολεύει ο χωρισμός του Γρίλου (βγαίνουν λιγότερες σελίδες ανά εβδομάδα αλλά είναι πράγματι μεγάλoυ μεγέθους :p). Δεν ξέρω βέβαια αν ''χαλάει'' κάποιους η μεγάλη διάρκεια της συνανάγνωσης. Τέλος πάντων αύριο κάνουμε μια τελική καταμέτρηση αυτών που δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν και συμφωνώ να ξεκινήσουμε από Δευτέρα!
Φυσικά αν κάποιος άλλος θελήσει να πάρει μέρος κατα την διάρκεια της συνανάγνωσης μπορεί να το πει ελεύθερα! Αν και λογικά αυτό θα βολεύει όταν η συνανάγνωση θα είναι στην αρχή της. Επίσης όσοι έχουν διαβάσει το βιβλίο είναι ευπρόσδεκτοι να συζητήσουν μαζί μας αρκεί να αποφύγουν κάθε λογής ''spoiler'' :))))
 
Γρίλε, η πρώτη ενότητα του πρώτου τόμου στο βιβλίο σου είναι ως εξής: "λοιπόν, πρίγκιπά μου'' έως ''με πάταγο την πόρτα'' ;;

Για να δούμε αν συμπίπτουν οι εκδοχές του βιβλίου.
 
Λοιπόν ξεκινάμε σήμερα. Συζήτηση επί της εβδομαδιαίας ''ύλης'' κάθε Σαββατοκύριακο. Οι συμμετέχοντες προς το παρόν:

1) Δημήτρης Αυγερινός
2) Αμάντα
3) Φαίη Μ
4) ΦιλοΣοφία
5) Πίκος Απίκος
6) Αιγίπαν
7) Γρίλος
8) Zωζωκα
9) Λιακάδα

Αν ενδιαφερθεί και κάποιος άλλος ας μας το πει.

Ίσως φανούν χρήσιμα: σχεδιάγραμμα διαπροσωπικών σχέσεων, Γλωσσάρι, παλαιότερη συνανάγνωση, παρουσίαση του βιβλίου.
Για το σχεδιάγραμμα έχω την εντύπωση ότι μου είχε πει ο Φαροφύλακας πως δεν το είχε ολοκληρώσει.
 
Last edited:

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Για το σχεδιάγραμμα έχω την εντύπωση ότι μου είχε πει ο Φαροφύλακας πως δεν το είχε ολοκληρώσει.
Από όσο θυμάμαι, δεν το ολοκλήρωσα και μάλλον καλύτερα αφού από ένα σημείο και μετά θα αποκάλυπτε και στοιχεία της πλοκής (αν π.χ. ο τάδε παντρευτεί την τάδε, σε κάποιο σημείο της ιστορίας).
 
Καλημέρα
Επέστρεψα προχθές και δεν πρόλαβα να πάρω το βιβλίο Ισχύει η συνανάγνωση Ξεκινήσατε?
 
Γεια σας παιδιά,
το βιβλίο έφτασε σήμερα στα χέρια μου, ξεκινάω!
Είμαι ενθουσιασμένη με την συνανάγνωση διότι τόοοσο μεγάλο βιβλίο μόνη μου δεν θα το έβγαζα, αν και θέλω
χρόνια τώρα να το διαβάσω.

Καλό μας ταξίδι, λοιπόν!
 
Top