Σεμπάστιαν Φίτσεκ (Sebastian Fitzek) : "Η θεραπεία"

Τίτλος: Η Θεραπεία
Πρωτότυπος τίτλος: Die Therapie
Συγγραφέας: Σεμπάστιαν Φίτσεκ (Sebastian Fitzek )
Μετάφραση: Αλέξης Γραμματικός
Εκδόσεις: Διήγηση
Έτος έκδοσης: 2010
Έτος πρώτης έκδοσης: 2006 (Γερμανικά)
ISBN: 978-960-7951-75-5H δωδεκάχρονη κόρη του Βίκτορ που πάσχει από μια άγνωστη αρρώστια εξαφανίζεται μυστηριωδώς και χωρίς κανένα ίχνος από την αίθουσα αναμονής ενός ιατρείου . Έτσι τέσσερα χρόνια μετά ο ίδιος αποσύρετε στο εξοχικό του σε ένα απόμερο νησί να μαζέψει τα κομμάτια του. Εκεί τον επισκέπτεται μια κοπέλα που ισχυρίζεται ότι είναι συγγραφέας και ότι οι πρωταγωνιστές των βιβλίων της εμφανίζονται στην πραγματική ζωή, παραδόξως μια ιστορία της μοιάζει πολύ με αυτή της εξαφάνισης της κόρης του. Πως τελειώνει αυτή η ιστορία και τι σχέση μπορεί να έχει αυτή η κοπέλα με την εξαφάνιση της κόρης του;

Ο Φίτσεκ πλέκει ένα τρομερό ψυχολογικό θρίλερ που σε βάζει αμέσως στο ρόλο του πρωταγωνιστή. Θα σε μπερδέψει και θα σε καθηλώσει, θα προσπαθείς να καταλάβεις τι είναι αλήθεια και τι ψέμα, θα τα καταφέρεις;
 
Last edited by a moderator:

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Όσο το διάβαζα είχα κολλήσει, η δράση ήταν καταιγιστική, οι ανατροπές συνεχείς, το μυστήριο ολοένα και περιπλεκόταν, με αποτέλεσμα η αγωνία μου να έχει φτάσει στα ύψη. Δυστυχώς, το τέλος με απογοήτευσε.

Μέσα στην πλοκή αποκαλύπτω το τέλος. Μην την ανοίξετε, αν δεν το έχετε διαβάσει
Υποψιαζόμουν ότι τα πάντα ήταν παραισθήσεις/μέσα στο μυαλό του, αλλά ήθελα τόσο πολύ να μην είναι αυτή η τελική εξήγηση! Γενικά δεν μου αρέσει αυτός ο τύπος τέλους στα βιβλία, τις ταινίες κ.λπ. Δυστυχώς όμως χρησιμοποίησε αυτό το τρικ... :( Τόσα ερωτήματα έμειναν αναπάντητα, ή μάλλον απαντήθηκαν με τον εύκολο τρόπο. Ο συγγραφέας αποπροσανατόλιζε τον αναγνώστη. Σε κάποιο σημείο π.χ. αναφέρει για κάποιον που έτρεξε πάνω στις σκάλες, χωρίς ο πρωταγωνιστής να τον αντιληφθεί. Πώς γίνεται όμως να μην τον αντιληφθεί αφού όλα γίνονται μέσα στο μυαλό του; Έτρεξε ο άγνωστος σε άλλο επίπεδο του υποσυνείδητου; :ουχ: Εσύ αναρωτιέσαι "ποιος να 'ταν αυτός; Αυτός του επιτέθηκε μέσα στο σκοτάδι;" κ.λπ. μόνο για να πάρεις την απάντηση "ε... αφού είχε παραισθήσεις, όλα εξηγούνται!". Έχτισε ένα απίστευτο μυστήριο (ο αριθμός 9, η επίθεση μέσα στη μέση της νύχτας, ο δολοφονημένος σκύλος κ.ο.κ) το οποίο ένιωσα ότι δεν μπόρεσε τελικά να υποστηρίξει.

Δεν ήταν κακό βιβλίο, κάθε άλλο. Ήταν πολύ ενδιαφέρον και αγωνιώδες. Απλά δεν με ικανοποίησε το τέλος.
 
Αχ, βρε παιδιά, γιατί το κάνετε αυτό και πληρώνομαι αύριο? Και πάνω που έλεγα να σταματήσω να αγοράζω άλλα βιβλία :κατάρα!:
 

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Ρώτησες στα διάφορα βιβλιοπωλεία και δεν υπάρχει, Ακατάληπτε;
 
Ναι, μου είπαν είναι εξαντλημένο. :(

Έχω εντοπίσει κι άλλα που δεν υπάρχουν πουθενά - σε αυτή την περίπτωση, Μοναστηράκι μόνο; :ουχ:
 

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Δες και τα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία, κι αν κι εκεί δεν έχεις τύχη, είτε σε παλαιοπωλεία είτε σε καμιά ξένη γλώσσα.
 
Θα τσεκάρω, σ' ευχαριστώ. :) Πιστεύω ότι κι εδώ στο φόρουμ θα μπορούσα ν' ανοίξω σχετικό νήμα για 3-4 τίτλους σαν "Αναζήτηση-Ανταλλαγή" ή κάτι τέτοιο. Δεν έχω κοιτάξει τους κανόνες ακόμα βέβαια, να πω τη μαύρη αλήθεια. :)))
 

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Υπάρχει υποφόρουμ γι' αυτή τη δουλειά. Δες εδώ. Κι εγώ το έψαχνα και δεν το έβρισκα, και τελικά το βρήκα μέσω της Λέσχης μας (το πουλούσε κάποιο μέλος :) ).
 
Να αναστήσω το νήμα , μια και το συγκεκριμένο βιβλίο ήταν η αιτία που βρήκα τη λέσχη. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για τα καλύτερα βιβλία αστυνομικά-μυστηρίου, αυτό ήταν μέσα στα κορυφαία. Δεν υπήρχε πουθενά να το αγοράσω ή να το παραγγείλω, παντού φαίνεται ως εξαντλημένο.
Ευτυχώς υπάρχουν οι δημοτικές βιβλιοθήκες παιδιά. Το βρήκα , το δανείστηκα και το διάβασα σε μία μέρα. Είναι ψυχολογικό θρίλερ, πολύ καλό με ανατροπές και αγωνία , και ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία γραμμή. Συστήνεται ανεπιφύλακτα σε όλους τους λάτρεις του είδους και όχι μόνο.
ΥΓ. Όσοι έχετε διαβάσει το έτερο βιβλίο του Φίτζεκ ΄το πείραμα’ , θα βρείτε στη ’θεραπεία’ το ίδιο στυλ γραφής και χρονικής αρίθμησης των κεφαλαίων, καθώς και τον ήρωα στον οποίο γίνεται απλή αναφορά στην αρχή του ‘πειράματος’ .
 
Μ'αρέσει πολύ ο Φίτσεκ, όπως μου άρεσαν οι εκδόσεις διήγηση :( Σμίλα, αν βρεις και το πείραμα, πάρτο. Το τελείωσα σε 7 ώρες :τρέλα:
 
Τσίου το έχω διαβάσει πριν τη 'θεραπεία' και συμφωνώ μαζί σου , ήταν καθηλωτικό. Αυτό που δεν διάβασα είναι το ΄πείραμα μνήμης' το οποίο δεν το βρήκα πουθενά . Ακόμη και στη δημοτική βιβλιοθήκη που το είδα στον κατάλογό της και χάρηκα, ήταν τελικά στα απωλεσθέντα.
 
Top