Σελιδοδείκτης, ο καλύτερος... φίλος τού βιβλίου!

Πώς σημειώνεις πού βρίσκεσαι όταν διαβάζεις;


  • Total voters
    259
Χρησιμοποιώ χάρτινους, αλλά σκέφτομαι να αγοράσω μαγνητικούς βρήκα κάποιους με πολύ ωραία σχέδια!!:γιούπι:
Τελευταία κι εγώ χρησιμοποιώ μαγνητικούς. Είναι πολύ βολικοί!

Είχα αγοράσει πέρσι από ένα μαγαζί με τουριστικά είδη, ένα σετ των 3 σαν αυτό στο σχήμα κ μέγεθος, που γράφουν i love books, i like reading και τέτοια...

Χάρτινους μάζευα παλιότερα. Πλέον έχω τόσους που καταντά συλλογή! :))))
 
Last edited:
Λατρεύω τους σελιδοδείκτες και έχω μια πολύ μεγάλη συλλογή που αποτελείται κυρίως απο χάρτινους. Συνήθως ταιριάζω τον σελιδοδείκτη με το βιβλίο που διαβάζω είτε ως πρός το χρώμα είτε ως προς τη θεματολογία και είναι πολύ διασκεδαστικό αν και δύσκολο κάποιες φορές να επιλέξω ανάμεσα σε τόσους πολλούς!! :πανικός:
 
Ως σελιδοδείκτη χρησιμοποιώ εισιτήρια από λεωφορεία ή σινεμά, και ενίοτε, ενδιαφέρουσες αποδείξεις. Εξαιρούνται τα βιβλία που έχουν ενσωματωμένες λωρίδες γι' αυτήν την δουλειά.
 
Χρησιμοποιώ σελιδοδείκτες χάρτινους όχι μόνο για να βρίσκω τη σελίδα που ήμουν αλλά και ως χαρακα για να υπογραμμίζω ίσια τις προτάσεις που μου αρέσουν. Έτσι δε χαλά η εικόνα του βιβλίου (χρησιμοποιώ στυλό ή μαρκαδόρους για να υπογραμμίζω στα βιβλία της σχολής μόνο)
 
Εχω κόλλημα με τους σελιδοδείκτες και τους κάνω συλλογή. Προσπαθώ να τους επιλέγω ανάλογα με το θέμα του εκάστοτε βιβλίου. Οι αγαπημένοι μου είναι αυτοί οι μαγνητικοί, που τους αγόρασα στο εξωτερικό και τους χρησιμοποιώ στα βιβλία τρόμου

 
Όλοι είναι όμορφοι Μεταλλαγμένη, αλλά ο πέμπτος και ο τέταρτος με κάνουν να ζηλεύω!

Λεξίθηρ, πολύ πρακτική ιδέα για συμπληρωματική χρήση του σελιδοδείκτη, θα την υιοθετήσω!
 
Χαίρομαι που σου αρέσει η ιδέα:χαχα: και υπογραμμίζω πάντα ΜΕ ΜΟΛΥΒΙ (αυτο δεν το ανέφερα πριν) δεν ξέρω για σένα , γενικά προτιμώ πιο πολύ το μολύβι από το στιλό (γραφίδα ελληνιστί) παιδιόθεν . Πρώτη φορά στη ζωή μου βλέπω μαγνητικούς σελιδοδείκτες , αλήθεια πωλώνται στην Ελλάδα;
 
Λεξιθηρ, εννοείται πως μόνο με μολύβι σημειώνω κι εγώ σε βιβλία! (και γενικότερα το συμπαθώ, νιώθεις μια παραπάνω ελευθερία μαζί του απ' ό,τι με το στυλό!)

Ρίξε αν θέλεις μια ματιά σε αυτό το νήμα που έχει άμεση σχέση με αυτά που λέμε...
:)
 
Last edited:

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
εγω χρησιμοποιω τους κλασικούς χάρτινους που δινουν τα βιβλιοπωλεία. δεν σημειώνω ποτέ!! τίποτα στα βιβλία! δεν το αντέχω καθόλου! προσπαθω γενικά να τα κρατάω σαν καινούργια...
 
Μεταλλαγμένη, οι σελιδοδείκτες σου είναι εκπληκτικοί!!

Κι εγώ έχω ένα ψιλοφετίχ με τους σελιδοδείκτες, και συνήθως όταν βρίσκομαι σε κάποιο ταξίδι (3-4 φορές το χρόνο λόγω δουλειάς) ψάχνω κάτι ιδιαίτερο. Έχω και αρκετούς που δίνονται μαζί με βιβλία, από Πρωτοπορία και Book Depository κυρίως. Και επίσης διαφόρων μεγεθών, έτσι όταν διαβάσω κάποιο βιβλίο μικρού μεγέθους, έχω τον κατάλληλο. Θα ανεβάσω 2-3 φωτογραφίες όποτε μπορέσω.
 

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Έχω κι εγώ έναν απ' αυτούς τους αξεπέραστους σελιδοδείκτες της Μεταλλαγμένης (μου τον χάρισε η ίδια), και είναι ο αγαπημένος μου. :γιούπι: Θα σας τον φωτογραφίσω κάποια στιγμή :))))
 
Ευχαριστώ παίδες :)))

@Ιζι, πολύ χαίρομαι που είναι ο αγαπημένος σου :γιούπι: Βέβαια, δεν είναι τρόμου όπως οι παραπάνω, το αντίθετο είναι "γλυκούλης" και πιο πολύ εφηβικός αλλά και πάλι είναι από τους πιο ιδιαίτερους που έχω!
 
Ρε παιδιά έχω μια απορία μιας που δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μαγνητικό σελιδοδείκτη. Δε τσαλακωνει τη σελίδα;
 
Που μπορω να βρω ομορφους σελιδοδεικτες με συγγραφεις πανω αντι για διαφημισεις βιβλιων(που δε μ'αρεσουν κιολας) και τα λογοτυπα βιβλιοπωλειων ??
 
στην πολιτεία .... (βέβαια όλοι οι σελιδοδείκτες , ακόμη και το χαρτί περιτυλίγματος για τα δώρα έχουν το λογότυπο)
 
Χμμμ.. καλό αυτό! @Μεταλλαγμένη, πού μπορώ να τους βρω; :)))
Ο μαγνητικός που χάρισα στην Ιζι είναι μάρκα Santoro Gorjuss σαν αυτούς εδώ και τον είχα βρει σε συνοικιακό μαγαζι με τετράδια, χαρτικά κτλ, όχι σε μεγάλο βιβλιοπωλείο τύπου Πρωτοπορία κτλ. Πιστεύω όμως ότι δεν θα δυσκολευτείς να τους βρεις, τους βλέπω ολο και πιο συχνά σε τέτοια μαγαζιά, μάλλον έχουν γίνει μόδα. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πετύχει άλλους μαγνητικούς σελιδοδείκτες, αλλά σίγουρα θα υπάρχουν αν ψάξεις.

Που μπορω να βρω ομορφους σελιδοδεικτες με συγγραφεις πανω αντι για διαφημισεις βιβλιων(που δε μ'αρεσουν κιολας) και τα λογοτυπα βιβλιοπωλειων ??
Εκτός από την Πολιτεία, θα βρεις και στον Ιανό. Είναι διαφανείς και πολύ όμορφοι. Είχα πάρει έναν με τον Οσκαρ Ουάιλντ.
 
Last edited:
Top