[Σειρά] The Slap

Πέτυχα στο internet την καινούργια (2011) σειρά The Slap, η οποία είναι βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα του Χ. Τσιόλκα και (από ότι κατάλαβα) αποτελείτε από 8 επεισόδια.

(σε ελεύθερη μετάφραση από Wiki)
Κατά την διάρκεια ενός μπάρμπεκιου στο κήπο θείος (και ξάδερφος του οικοδεσπότη) προς συμμόρφωση ρίχνει μια σφαλιάρα (slap) στον τρίχρονο ανιψιό του, οποίος έχει κακή συμπεριφορά χωρίς οι γονείς του να επεμβαίνουν. Αυτό δίνει έναυσμα για συζητήσεις, άλλοι υποστηρίζουν ότι μερικές φορές πρέπει να καταφύγεις στην βια για να επιβάλεις πειθαρχία και άλλοι θεωρούν πως το να χτυπήσεις ένα τρίχρονο παιδί θεωρείται ποινικά κολάσιμο.


Ο Χρήστος Τσιόλκας γεννήθηκε στη Μελβούρνη το 1965. Παιδί Ελλήνων μεταναστών της εργατικής τάξης, αριστερός και ομοφυλόφιλος, έχει χαρακτηριστεί «ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους μυθιστοριογράφους της Αυστραλίας». Τιμήθηκε με πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων και το βραβείο καλύτερου μυθιστορήματος από την εφημερίδα The Age για το Νεκρή Ευρώπη. Το φθινόπωρο του 2009, με το τελευταίο του βιβλίο Το χαστούκι (The Slap), κέρδισε το βραβείο του καλύτερου συγγραφέα των χωρών-μελών της Βρετανικής Κοινοπολιτείας.

Δεν το έχω δει αλλά φαίνεται πολύ ενδιαφέρον, έχει δει κανείς το σίριαλ ή διαβάσει το βιβλίο;
 
Δία έχω πετύχει πολλές φορές το βιβλίο και θέλω να το διαβάσω κάποια στιγμή καθώς μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον και έχει πάρει γενικά πολύ καλές κριτικές...Θα κατεβάσω και τη σειρά αλλά προτιμώ να διαβάσω το βιβλίο πρώτα :)
 
Top