Ράδιο Φάρος

Ακούστε τα με καλή ψυχολογία.

Αυτά τα δύο τραγούδια μου έκαναν εντύπωση γιατί αν δεν παρατηρήσεις τους στίχους, σου ακούγονται ευχάριστα και σου ανεβάζουν την ψυχολογία. Αν παρατηρήσεις τους στίχους, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.


 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
@Ειφφελ, το τραγούδι των ΝΑΜΑ κάπως μετριάζεται με την αναφορά στον Οδυσσέα, το τραγούδι όμως των Perl Jam μου φαίνεται τελείως ξένο με την τραγωδία που περιγράφει!
 
Εμένα προσωπικά μου φαίνεται τελείως ξένο και σαν ηχόχρωμα το κομμάτι των pearl jam. Το στιλ country δεν με εκφράζει καθόλου. Οπότε ή για το τι ωραία που περνάμε μιλάει ή για το πως η αγαπημένη μου πέθανε και τη θρηνώ, με αφήνει το ίδιο παγερά αδιάφορο και αμέτοχο.
Χωρίς να το παίζω μουσικολόγος, το κομμάτι των Νάμα το βρίσκω πολύ ωραίο και άρτιο μουσικά και σε στίχους ωραία στωικό (μα - όχι ωραία - μαζοχιστικό). Δεν το λες ακριβώς δυσάρεστο - διότι έχει τη βεβαιότητα ότι ο κύκλος τελειώνει στην Ιθάκη (οπότε ο στίχος κάπου συμβαδίζει με τη μουσική).
 
Νομίζω οτι δεν υπάρχει κακός δισκος των Tool, εκτος αν αρχισει καποιος να τους συγκρινει μεταξύ τους, για να φτασει αναπόφευκτα στο συμπερασμα οτι το Lateralus ειναι το κορυφαιο τους στιχουργικά και μουσικά:
Undertow
Aenema
Lateralus
10.000Days
 
Κλεισμένη στο σπίτι λόγω καιρικών φαινομένων διαβάζω από τον Μάρκο Κρητικο, που τον σέρνω μαζί μου τρεις μήνες τώρα :ρ και δεν τελειώνω το βιβλίο του:
Για καλή μου τύχη άνοιξα την τηλεόραση. "Καμίνι που βράζει η Αθήνα... Ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει αύριο στους 42 βαθμούς..."

Δύο σειρές πιο πάνω λέει πως ακούει Nick Cave, οπότε συντονίζομαι κι εγώ.

 
Top