Προτάσεις για σειρές

Θέλω να μπω κι εγώ στο γκρουπακι σας. :)))) Ωραίο το midnight mass, ενδιαφέρον. Ειδικά αν το δεις από τελείως διαφορετική σκοπιά από ότι την ανθολογία των haunting (που έτσι είναι), είναι ακόμη καλύτερα. Εγώ αν κι ήξερα ότι εξναι διαφορετικά, λίγο τον είχα συνηθίσει με τα χορρορ αλλά εντάξει δε με χάλασε καθόλου. Κι είναι και 7,5 ωριτσες, χορταστικότατο.

Είδα κι εγώ Midnight Mass κι ενώ σε κάποια σημεία με κούραζε με τους μακρόσυρτους διαλόγους σαν concept και απόδοση νοήματος( και θέλοντας να αποφύγω τα σπόιλερ) είχε πολλούς συμβολισμούς που αφορούν την ενοχή, την θρησκοληψία και τα μυστικά που κρύβει ο καθένας μας μέσα του. Συνέχισα με τον Καστανάνθρωπο (The Chestnut Man) Δανέζικη αστυνομική σειρά μίας σαιζόν βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο ( αυτό το διάβασα πριν τη σειρά να κάνω την αναπόφευκτη σύγκριση). Απ τη σειρά περίμενα περισσότερα κυρίως όσον αφορά τον ρόλο του κακού της υπόθεσης. Καλύτερος ηθοποιός σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό βορρά δεν υπήρχε?:καχύποπτος: Ξύλινη και άνευρη ερμηνεία που μου χάλασε το φινάλε. Όσοι έχουν διαβάσει το βιβλίο και θυμούνται τη σκιαγράφηση του χαρακτήρα του "κακού" πιστεύω θα συμφωνήσουν..

Το hill house έχω δει και μου άρεσε πάρα πολύ...με αποκορύφωμα ο ρόλος και η ερμηνεία της μητέρας...
Συγκλονιστική τόσο η σειρά όσο και η μητέρα. Να τα λέμε κι αυτά όμως, το σενάριο ήταν πανέξυπνο και βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Shirley Jackson

Παιδιά για να μαζευόμαστε για καφέ και φανγκερλινγκ για τον υπέροχο αυτό κύριο και τα διαμαντάκια που μας έδωσε. Πολύ σύντομα θα ξεκινήσω και το midnight mass και θα επιστρέψω με εντυπώσεις. Για την ώρα τελειώνω το Pose. Μπορώ να πω ότι ανήκουν στις πολύ αγαπημένες μου σειρές αυτές οι δύο, χτύπησαν κάπου πολυ βαθιά ως θεματικές με ένα τρόπο άκρως ανθρώπινο και βαθιά συναισθηματικό.
Είδες τελικά το midnight mass?

Με τη σειρά μου, σας προτείνω το Katla και το Curon. Τα παρακολούθησα πρόσφατα και μου άφησαν καλή εντύπωση, ειδικά το 2ο.

Η πρότελευταία σειράρα που είδα ηταν αυτή. Την ξεκίνησα ενα βράδυ μετα τις 12 και ειδα 3 επεισόδια σερί. Βοηθά, βεβαια, κι ο πρωταγωνιστής που ειναι πολυ καλος Υποκριτικά. :ρ

Χθες, στο ίδιο τέμπο, ειδα 3 επεισόδια απο το κορεάτικο Squid Game. Δυνατό, νομίζω οτι με τάραξε, αλλά μου ταιριαζει πάρα πολύ. Αρκετά βιαιο, προειδοποιώ.

Χθες, στο ίδιο τέμπο, ειδα 3 επεισόδια απο το κορεάτικο Squid Game. Δυνατό, νομίζω οτι με τάραξε, αλλά μου ταιριαζει πάρα πολύ. Αρκετά βιαιο, προειδοποιώ.
Κάτι έχω ακούσει. Αλλά αφού έχουμε δοκιμαστεί στο I saw the devil κ.λπ. κορεάτικα, νομίζω θα τα καταφέρουμε...

@Αντίβαρο , απο τις αγαπημενες το I saw the devil! :τρέλα: (ελπιζω να την ειχα προτεινει στην Κ.Λ. Το ιδιο ελπιζω για dumplings και audition —ενταξει, μια χαρα καλυψα την Ασια. Το oldboy δεν το αναφερω καν. Πιστευω το εχουν δει ολοι)
* * *​
(Καλα ολα αυτα που λετε) εχω αγγαρεψει φιλο κομπιουτερακια, και περιμενω να δω το Kevin can f**k himself. Θα περιμενω για πολυ απ' ο,τι βλεπω. Γελαω πολυ με χαρακτηρες τυπου Kevin και θα ηθελα να δω την σκοτεινη πλευρα, απο την οπτικη γωνια της γυναικας 🤔

Locke & Key προτείνω. Στις 22 Οκτωβρίου αρχίζει η δεύτερη σεζόν.

Επίσης αρκετά ενδιαφέρούσα ήταν και η σειρά Carnival Row. Συμμετέχει και ο Orlando Bloom.

Το locke & key το βρήκα λίγο ανιαρό αλλά θα δω τη 2η σεζόν κι εγώ κάποτε.
Είδα 2 επεισόδια από το squid game κι εγώ, γιατί ήθελα να καταλαβαίνω τα memes που βλέπω στο ίντερνετ. :ρ Πολύ καλό μου φάνηκε και σε κρατάει σε εγρήγορση.
Ξεκίνησα και Seinfeld, κάνα 2 επεισόδια, χαριτωμένο κι ό,τι πρέπει για να το βλέπω το μεσημέρι με το φαγητό.
Η καλύτερη ανακάλυψη της βδομάδας παρ'ολα αυτά, ήταν το maid, είδα κι εκεί 3 επεισόδια, τρομερη ερμηνεία, πολύ καλή πλοκή και γενικά μου αρέσουν όλα. Βαριά μεν, αλλά κάπως προσπαθεί να το σπάσει.

Έχω μια φίλη που της αρέσει το k-drama και το Squid Game μάλλον θα το ξεκινήσουμε αυτές τις μέρες. Έχει γίνει χαμός με αυτή την σειρά, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

@Αλουκαρδ . Το βιβλίο μου άρεσε πολύ αν σκεφτείς ότι έχω διαβάσει τα άπειρα αστυνομικά-ψυχολογικού τύπου θρίλερ και κάπου έχει επέλθει κορεσμός. Το συγκεκριμένο όμως ξεχώριζε και το φινάλε δεν με απογοήτευσε ( όπως συνήθως συμβαίνει με άλλα του είδους).

Το Fall το είχα ξεκινήσει και γώ αλλά ενώ με ιντρίγκαρε, δεν ήταν κατάλληλο το μουντ. Ωστόσο σκέφτομαι να το πιάσω κι αυτό κάποια στιγμή αφού ακούω καλά λόγια. Όσον αφορά τους κορεάτες τους έχω λατρεία και δεν ξέρω γιατί αντιστέκομαι στο Squid Game. Ίσως επειδή έχει πέσει το ίντερνετ με τον πανικό που προκάλεσε, και το βλέπω παντού. Βέβαια επειδή υπάρχει και μια μικρή μερίδα στην οποία δεν άρεσε για αυτό και αποφάσισα να ξεκινήσω αυτό πρώτο και έπειτα να ακολουθήσει το Μidnight Mass και ο Αθώος (να πάρω και την ισπανική μου δόση). Όταν κάτι διχάζει αν μη τι άλλο ξέρεις οτι υπάρχει κάποιος λόγος απο πίσω κι αυτό το κάνει ενδιαφέρον.

Είδα και γω τα 3 πρώτα επεισόδια.
Όντως πολύ καλό, αν και νομίζω έχει κάποια σεναριακά κενά

πχ. ο αστυνομικός πολύ εύκολα εισέβαλλε στο μέρος όπου λαμβάνουν χώρα αυτά τα "παιχνίδια". Δλδ πιστεύω ότι μια τόσο οργανωμένη επιχείρηση θα είχε περισσότερες ασφαλιστικές δικλείδες για τέτοιου είδους εισβολείς.

Καταπληκτική σειρά!
Υπερθεματιζω, αφενός.
Αφετερου, δεν περιμενα με τιποτε το twist αν και
με ξενισε η συμπεριφορά του στο παιγνιδι με τις μπιλιες.
Μπίλιες, ρε φιλε, ποσο γαμάτες. (ασχετο)

Last edited:
Κι εγώ την πάτησα εκεί. Γενικά η σειρά μου άρεσε γιατί είχε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που δεν έχουν οι αμερικάνικες σειρές σήμερα και επειδή δεν είχε όλα τα στοιχεία που έχουν οι αμερικάνικες σειρές σήμερα.

Ωραία είναι να παίζεις μπίλιες και άλλα παιχνίδια αλλά να μην κρέμεται η ζωή σου από αυτό...