Ρε συ, Ιαβέρη, τον καημό του φραπέ στην ξενιτιά τον ξέρω καλά. Αλλά εσύ που πήγες για εγκατάσταση δεν πήρες τα μιξεράκια σου, τα καλαμάκια σου, και το καφεδάκι σου μαζί;
Μωρε, θα την βγαλω καπως, απλως ωρες- ωρες με χτυπαει αγρια η νοσταλγια.
Χρυς, τοσα πραγματα κουβαλησα απο Ελλαδα, ενα μιξερακι δεν πηρα, τωρα χτυπαω τον φραπε σε γυαλινο βαζακι αλλα οκ καμια σχεση με αυτο:
Σμύρνη, αρχές 20ού αιώνα, με Ελληνες, Τούρκους και Φράγκους να συμβιώνουν παρέα. Πολύ ωραία άρχισε για μένα η ανάγνωση του "Στου Χατζηφράγκου", του Κοσμά Πολίτη...
Στην Αλαμπάμα της δεκαετίας του ΄30, όπως την περιγράφει η Harper Lee στο Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια. . Παρέα με τον υπέροχο Άττικους και τα παιδιά του, Σκάουτ και Τζεμ.
Την μια στιγμή είμαι σ' ένα γραφικό χωριό, όπου ο κόσμος αναμένει τον θάνατο ενός κατοίκου.
Την άλλη στιγμή σε μία πόλη, όπου ένας άνθρωπος παραλογίζεται και επιθυμεί μια νεκρή γυναίκα και την βλέπει παντού.
Μια άλλη στιγμή σ' έναν αυτοκινητόδρομο, όπου ένας τραυματίας αναμένει το θάνατο του και αναπολεί την ζωή του και τις αμαρτίες που είχε κάνει.
Βρίσκομαι στη μεσαιωνική Ρώμη, σε ένα πανδοχείο που έγινε ήδη ένας φόνος και εξυφαίνονται ένα κάρο συνομωσίες
Όλα αυτά στο "Τυπωθήτω" των Μονάλντι και Σόρτι.
Ένα κομμάτι του πνεύματος μου παραμένει στην Αρχαία Σπάρτη και ετοιμάζεται για Θερμοπύλες )
Το τελευταίο διάστημα βρίσκομαι στην Ισπανία της τρίτης δεκαετίας του 17ου αιώνα με τον λοχαγό Αλατρίστε. Είδα να αποτρέπεται η δολοφονία του Πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου (του μελλοντικού Καρόλου Α') που οργανώθηκε από την Ιερά Εξέταση το 1624 (Ο λοχαγός Αλατρίστε), ξέφυγα από την παγίδα της Ιεράς Εξέτασης με τη βοήθεια του κόμη-δούκα ντε Ολιβάρες λίγο αργότερα (Η καθαρότητα του αίματος) συμμετείχα στην πολιορκία και την κατάληψη της Μπρέντα το 1625 (ο ήλιος της Μπρέντα), επέστρεψα στην Ισπανία όπου στη Σεβίλη συμμετείχα την κλοπή ενός λαθραίου φορτίου χρυσού (Το χρυσάφι του βασιλιά) και τώρα παρακολουθώ ένα ερωτικό τρίγωνο μεταξύ του Αλατρίστε, μιας νεαρής και διάσημης Ισπανίδας ηθοποιού και του Ισπανού βασιλιά Φιλίππου Δ' (Το κίτρινο γιλέκο)