Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Μια βόλτα χτες από το βιβλιοπάζαρο στην πλατεία Κοτζιά. Όλα μαζί 13.50 ευρώ.


 
Ωχ, με ανησυχεί αυτό κάπως! Σαν να είναι χάλια έκδοση που κανείς δεν αγοράζει και μόνο στο παζάρι ελπίζει να φύγει. (αν και φαινομενικά είναι πολύ ωραία έκδοση)
Το είχα διαβάσει το Γκόλεμ πριν μερικά χρόνια, στα Αγγλικά, αλλά το είχα βρει πολύ μπερδεμένο, και αναρωτιόμουν αν έφταιγε και η μετάφραση. Ελπίζω τελικά αυτή του Αίολου να είναι καλή, και να μην σημαίνει κάτι το ότι βρίσκεται μονίμως στους πάγκους του παζαριού!
 
Το συγκεκριμένο κομμάτι "φεύγει" συνέχεια, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Για κάποιους απροσδιόριστους λόγους παρουσιάστηκε ξαφνικά ένα μεγάλο στοκ ενδιαφέροντων βιβλίων και οι βιβλιόφιλοι δεν χάνουν παρόμοιες ευκαιρίες !!!

Δες το κι αλλιώς : Αν είσαι σίγουρος πως θα το βρεις στο Παζαρι στάνταρ, περιμένεις και δεν το παίρνεις αλλού. Λες και δεν έχουμε τόσες άλλες προτιμήσεις να καλύψουμε...
 
Παντως παζαρι χωρις ημερολογιο της Αννας Φρανκ δεν νοειται. Αυτο το βιβλίο παίζει να το έχουν εκδόσει και όλοι οι εκδοτικοι οίκοι της χώρας.
 
Τον πολυσυζητημένο "Στόουνερ" και τα "Έθιμα Ταφής", ήταν πολύ καιρό στην λίστα μου και τώρα ειναι στην βιβλιοθήκη... ανυπομονώ να τα ξεκινήσω...
 
Αγόρασα σήμερα ένα αστυνομικό-μυστηρίου; "στα ίχνη σου' της Ροζαμουντ Λάπτον , ως εύκολο ανάγνωσμα, και παρήγγειλα -δεν πήρα ακόμη στα χέρια μου , το αναμένω- ένα βιβλίο που άκουσα ότι είναι καλό και δυσκολεύτηκα να βρώ . Το 'παιχνίδι των κρυφών ευχών' του Πάτρικ Ρέντμοντ.
 
Πήρα τον "Καπετάν Μιχάλη" του Νίκου Καζαντζάκη, ευκαιρία με τη νέα προσφορά του "Πρώτου Θέματος" να καλύψω τα κενά μου !!!
 
και παρήγγειλα -δεν πήρα ακόμη στα χέρια μου , το αναμένω- ένα βιβλίο που άκουσα ότι είναι καλό και δυσκολεύτηκα να βρώ . Το 'παιχνίδι των κρυφών ευχών' του Πάτρικ Ρέντμοντ.
Σμίλα, Το Παιχνίδι των Κρυφών Ευχών είναι καταπληκτικό βιβλίο, ο ορισμός του page turner. :ναι: Για να καταλάβεις είναι σαν τη Λέσχη των Χαμένων Ποιητών, αν έχεις δει την ταινία με τον Ρόμπιν Γουίλιαμς, στην πιο σκοτεινή της εκδοχή. Μάλιστα θα'λεγα ζοφερή...
Νομίζω κάπου εδώ στη Λέσχη υπάρχει παρουσίαση του βιβλίου, θυμάμαι ότι από δω το γνώρισα πρώτα, ψαξ'την. :)
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Πολύ ενδιαφέρον, Μεταλλαγμένη. Περιμένω εντυπώσεις.
 
Ιαβέρη και εγώ από εδώ το γνώρισα όπως άλλωστε και πολλές από τις επιλογές μου του τελευταίου έτους. Σήμερα θα το παραλάβω από το ταχυδρομείο-το ακριβοπλήρωσα βέβαια καθώς δεν το έβρισκα πουθενά - και ανυπομονώ να το αρχίσω.
 
Χθες παρέλαβα το πακέτο μου με τα εξής βιβλία:
The power of dog- Thomas Savage
Augustus και The Butcher's Crossing - John Williams
The North Water- Ian McGuire
 
Αγόρασα σε δύο διαφορετικές επισκέψεις μου στο παζάρι στην Κοτζιά τα εξής:
1. Νεκρή Φύση- εκδόσεις Ελευθερουδάκης - πολύ ωραίο βιβλίο με πίνακες πολλών ζωγράφων νεκρής φύσης και αναλύσεις
2.Οι Δουβλινέζοι-James Joyce
3.Αναστολή, Σύμπτωμα και Άγχος-Freud
4.Η Μύτη-Γκόγκολ
5.Οι Πύλες-Connolly
6.Ποιήματα-Lorca , έκδοσεις Ζαχαρόπουλος Σ.Ι. (μου άρεσε η εικονογραφημένη έκδοση ελπίζω να είναι καλή η μετάφραση)
7.Ρώμη- Lonely Planet
(Αυτά γύρω στα 27 ευρώ):γιούπι::γιούπι:
 
Σαν φαν των δωματίων απόδρασης (escape room) ζωντανών και διαδικτυακών, δεν γινόταν να μην πάρω το πρόσφατα κυκλοφορημένο "Μπορείς να αποδράσεις από το εργαστήριο του Δρ. Tom Cat;", του Χρήστου Μαλλιαράκη από την Ελληνοεκδοτική. Το ανακάλυψα εντελώς τυχαία περνώντας έξω από εκδοτικό οίκο και βλέποντας την αφίσα.
Πρόκειται στην ουσία για δωμάτιο απόδρασης σε μορφή κόμικ. Ο αναγνώστης μπορεί να λύνει τους γρίφους παράλληλα με τους πρωταγωνιστές της ιστορίας, που έχουν 60' στην διάθεσή τους για να αποδράσουν από το εργαστήριο. Οι γρίφοι έχουν σχέση με πληροφορική και προγραμματισμό (γι' αυτό ελπίζω να μην δυσκολευτώ τόσο) οπότε κάθε δωμάτιο-κεφάλαιο, είναι αφιερωμένο σε σημαντικούς επιστήμονες στον τομέα της πληροφορικής, όπως ο Αλαν Τούρινγκ.
Ο Μαλλιαράκης απ ότι βλέπω είναι Διδάκτωρ Πληροφορικής και σχεδιαστής παιχνιδιών. Μπράβο για την τόσο έξυπνη και πρωτότυπη ιδέα του, για τα ελληνικά δεδομένα τουλάχιστον!Πολύ ενδιαφέρον, Μεταλλαγμένη. Περιμένω εντυπώσεις.
Εννοείται! Φαίνεται ότι ο συγγραφέας έχει κάνει ενδελεχή έρευνα καθότι όχι μόνο μελέτησε σχετικά αρχεία αλλά ταξίδεψε σε όλη την Καμπότζη και συνομίλησε με ηγετικά στελέχη των Ερυθρών Χμερ και άλλων πρωταγωνιστών των γεγονότων της συγκεκριμένης περιόδου.
 
Το συλλέκτης στιγμών του Γιάννη Πολίτη και γιατί παντού θα το βρεις στα βιβλιοπωλεία, οπότε δεν το πολυ-σκέφτηκα. Ακόμη δεν το έχω ξεκινήσει αλλά η αλήθεια είναι πως πιστεύω ότι θα είναι μπούρδα. Αλλά δεν γίνεται να διαβάζουμε μόνο καλά βιβλία έτσι;
 
Top