Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Πως προσέχεις το βιβλίο (ηχητικό) και δουλεύεις ταυτόχρονα; Τί δουλειά κάνεις; Τρομερή ικανότητα!

Α, δεν είναι απαιτητική δουλειά, Γρίλε, δε χρειάζεται να είσαι Ναπολέων για να τη συνδυάσεις με κάτι άλλο. Δουλεύω βράδια, δεν έχω κανέναν στο κεφάλι μου οπότε το ακουστικό βιβλίο είναι ότι πρέπει για τις μεγάλες μοναχικές νύχτες του χειμώνα. :)

Δίνοντας μόλις 2 ευρώ συνολικά (!!!), απέκτησα το "Χαμόγελο της Μέδουσας", της Αγκαθα Κρίστι και το "Ποιοι είμαστε? Η αμερικάνικη ταυτότητα στην εποχή μας", του Σάμιουελ Χάντινγκτον, από εκδόσεις Λιβάνη.
Στο μετρό Σύνταγμα, έχει το κλασσικό ετήσιο χριστουγεννιάτικο παζάρι όπου μέσα στους κολιέδες, τα ανθόμελα, τις μπλούζες και τους ντάκους, υπάρχουν και 2 ταπεινοί πάγκοι με βιβλία μόλις 1 ευρώ το ένα. Εχει πολλά μπελάκια, κάποια ιστορικά και κάποια από σειρές της ελευθεροτυπίας. Τρεχάτε :τρέχω:

Αφου βρεθηκα στην Αθηνα εκανα και την απαραιτητη βολτα στο μοναστηρακι και στα παλαιοβιβλιοπωλεια οπου αγορασα 3-4 βιβλία. Ομως χαρηκα πολυ οταν εκει που χαζευα βρισκω σε ενα ραφι το "Η νυχτα της Λισαβωνας" του Ρεμαρκ και μαλιστα σε αριστη κατάσταση! :γιούπι: Βιβλιο που εψαχνα καιρο και ηταν παντου εξαντλημενο, ειχα σαρωσει όλο το διαδικτυο.

Με μόλις 5 ευρουλάκια, από τον Ποθητό στον Πειραιά, πήρα τις "100 Γυναίκες που άφησαν το στίγμα τους στην ιστορία της ανθρωπότητας", της Deborah Felder, από εκδόσεις Φυτράκη.

Επιτέλους παρέλαβα χθές το Bottom's Dream ,την αγγλική μετάφραση του έργου ζωής του Arno Schmidt , Zettels Traum:τρέλα:

Last edited:
Σιμπλίκιος Σιμπλικίσιμος του Hans Jacob Christoffel von Grimmelshausen ,γερμανική μυθιστορία του 17ου αιώνα , από Εξάντα.
Τζονκαν, το διαβασες; Ειναι καιρος τωρα που θελω να το παρω. Αυτο και κανα δυο του Γιαμπλονκα (διαφωτισε, αν εχεις αποψη).

Επισης, αν εχεις και τις δυο εκδοσεις της Πετρουπολης, ποια θεωρείς καλυτερη;

Τέλος, αν διαβασες τον Αυγουστο του Ουίλλιαμς, θα εκτιμουσα δυο λογακια

Last edited:
Ν'αρχίσω από την Πετρούπολη, θεωρώ καλύτερη την 2η έκδοση της Κίχλης και όχι την 1η, όμως οι Αντίποδες έχουν πολύ καλύτερο επίμετρο. Εγώ πήρα και τις δύο.
Τον Σιμπλίκιο Σιμπλικίσιμο τον έχω αρχίσει , είναι ένα μπαρόκ βιβλίο με πολλά αστεία, δεν ξέρω αν θα σου αρέσει, καλύτερα να πας σε ένα βιβλιοπωλείο και να το δεις. Διάβασε μερικά κομμάτια του πρώτα. Δεν ξέρω πότε θα το τελειώσω , είναι ένα βιβλίο που ο τρόπος αφήγησης μας είναι ξένος και περίεργος.
Τον Αύγουστο τον έχω πάρει ,διάβασα ένα κεφάλαιο στην αρχή και μου άρεσε. Δεν έχει σχέση αφηγηματικά με το Στόουνερ.
Προτού αγοράσεις ένα βιβλίο, όσο και αν είσαι σίγουρη ότι το θέλεις ,ρίχνε του μια δυο ματιές πριν το πάρεις.

Του Ζαμπλονκά έχω πάρει το Η ιστορία είναι μια σύγχρονη λογοτεχνία, αλλά δεν έχω αγοράσει το Λετισιά. Το πρώτο είναι ένα μανιφέστο υπό μορφή θεωρητικού δοκιμίου στο οποίο ο Ζαμπλονκά υποστηρίζει ότι είναι δυνατή η σύζευξη της λογοτεχνίας με την ιστορία αλλά και τις κοινωνικές επιστήμες, και ότι αυτή η σύζευξη ανοίγει νέα πεδία για εξερεύνηση, στην λογοτεχνία, την ιστορία , τις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες. Η Λετισιά είναι η προσπάθεια του να κάνει πραγματικότητα αυτό που υποστηρίζει. Δεν το έχω πάρει , αλλά η Σερένα Βιτάλε στο Ο μακαρίτης σιχαινόταν το κουτσομπολιό - ένα μυθιστορηματικό χρονικό της αυτοκτονίας του Μαγιακόφσκι - νομίζω ότι έχει κάνει αυτό που προσπαθεί ο Ζαμπλονκά. Ίσως στο μέλλον το πάρω.
Αν σου αρέσουν τα θεωρητικά κείμενα να το πάρεις, δυστυχώς αναφέρεται σε αρκετές θεωρίες που δεν έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά και μας είναι άγνωστες, νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον.

Αγόρασα σήμερα μεταχειρισμένο από μέλος της παρέας μας το βιβλίο Κεντρική Ευρώπη του Βόλμαν και είμαι πολύ χαρούμενος.
Ανυπομονώ να ολοκληρώσω αυτο που διαβάζω τώρα για να το ξεκινήσω!

Τζονκαν, ευχαριστώ παρα πολυ για τις πληροφορίες.
Χθες, συμπτωματικά, ημουν σε μια παρουσίαση βιβλιου και φευγοντας χαζεψα ολους τους τιτλους. Πηρα την Πετρουπολη, Κιχλη, την εκδοση β. Προσεξα οτι ειχε ενα αντιτυπο κι απο την πρωτη εκδοση κι ηταν 2-3 ευρω φθηνοτερο. :ε;:

Καλημέρα Έλλη, η 1η έκδοση της Κίχλης είχε τρομερά ατοπήματα και γι αυτό αποσύρθηκε σιωπηρά και κυκλοφόρησε η 2η πολύ γρήγορα, στην οποία κάποια κομμάτια ξαναδουλεύτηκαν. Την πάτησα δυστυχώς και πήρα την 1η έκδοση, οπότε αναγκάστηκα να πάρω και την 2η.

Οταν αποφασίσεις, οτι θες να απαλλαγείς από τα διπλά, τριπλά σου αντιτυπα, θελω να θυμηθεις ενα όνομα:
Ελλη. Έ λ λ η. Ελλη. :))))
(Πρόλαβα, Νικόλα!)

Last edited:
Έχω κρατήσει για σένα , ένα αντίτυπο του Έκθεση ιδεών του Ζίγκφριντ Λεντς, το πέτυχα τυχαία και το πήρα , το θεωρώ ένα μεγάλο βιβλίο που δεν είχε την ανταπόκριση που του άξιζε από το αναγνωστικό κοινό. Είχε κυκλοφορήσει την δεκαετία του 80 από τον Οδυσσέα ,στην φτηνή χαρτόδετη σειρά που είχε βγάλει. Επίσης υπάρχει το Χειρόγραφο της Σαραγόσας ,αν το θέλεις ακόμη. Έχει αποκολληθεί , κακή συγκόλληση, το εξώφυλλο μα το οπισθόφυλλο. Όλα αυτά για δώρο όταν ξαναβρεθούμε σε κάποια από τις συναντήσεις που κατά καιρούς γίνονται. :)))

Τέλεια! Το πρωτο ειδικά το επιθυμώ σφόδρα! :ναι:
Ευχαριστώ, βρε Τζονκαν. Πολύ το εκτιμω. :λυγμ:

Τίποτα, κάποια βιβλία είναι καλό να πηγαίνουν σε άτομα που θα τα διαβάζουν και που θα ανακαλύψουν νέους συγγραφείς ,άγνωστους αλλά εξαιρετικούς.

Πήγα λοιπόν σήμερα στο Παζάρι των "Παραπολιτικών" περιμένοντας να πετύχω τα σχετικά λίγα βιβλία που είχαν πέρυσι στην 1η τους εκδήλωση (συν αυτά που δόθηκαν με την εφημερίδα μέσα στο 2017). Φανταστείτε το ευχάριστο σοκ όταν είδα μπροστά μου τις γνωστές σειρές του "Βήματος" !!! Ύστερα από μερικά δευτερόλεπτα...συνήλθα και εφόρμησα, πετυχαίνοντας τα εξής ενδιαφέροντα :

1/2. "Η Μεταρρύθμιση Που Δεν Έγινε" (2 ΤΌΜΟΙ) Επιμέλεια Αλέξης Δημαράς Γλωσσικό Ζήτημα

3, "Η Δίκη Των Τόνων" (Πρακτικά της Δίκης του Ιωάννη Κακριδή)

4. "Η Γέννηση του Νεοφασισμού στην Ελλάδα" του Γιάννη Κατρή (εξαντλημένο και πολύ σημαντικό ερευνητικά έργο).

5. "Ένα Τραγούδι, Μία Ιστορία" πληροφοριακό υλικό για αγαπημένα ελληνικά και ξένα άσματα

6."Η Σύγκρουση Των Πολιτισμών" του Σάμιουελ Χάντιγκτον (κοινωνιολογικό must που είχα μόνιμα στη λίστα μου).

όλα αυτά με 1€ το καθένα !!!

Περάστε και σεις μία βόλτα, ευκαιρίες από το πουθενά !!!