Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Τσιου θα γράφω γιόγκα γιατί δεν την παλευω άλλο αλλά ελπίζω λόγω γηρατος να μην καταπόνηση καμία μέση χα χα! Το βιβλίο μία χαρά , μιλά για τις θετικές σκέψεις και πώς είμαστε οι σκέψεις μας

Εκει πονταρουν και αυτοι Αριαδνη, στον πνιγμένο. Ομως ο πνιγμενος αντι να πιαστει απο τα μαλλιά του καλυτερο ειναι να ζητησει βοηθεια να του πεταξουν κανα σωσίβιο. Ουσιαστικη βοήθεια. :)
Και ή πίστη δίνει δύναμη μην το λες και την μάνα μου την είχαν για την αντίπερα όχθη αλλά είπε θα ζήσω και ζει!

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Αριάδνη είμαι κι εγώ πολύ επιφυλακτική με τα βιβλία αυτοβοήθειας. Συμφωνώ με τον Χρυσόστομο, καλύτερα να αναζητήσεις ουσιαστική βοήθεια.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι επαγγελματίες είναι αξιόπιστοι, θέλει ψάξιμο. Θυμάμαι έναν μακρινό συγγενή μου, ψυχολόγο (!) που μάλιστα έκανε και τηλεοπτικές εμφανίσεις, να εκθειάζει το Μυστικό (ξέρετε, εκείνο το βιβλίο που σου λέει ότι αν σκέφτεσαι θετικά και συγκεντρώνεσαι στις επιθυμίες σου, μπορείς να καταφέρεις τα πάντα). Το διάβασα και μου φάνηκε φρικτό και επικίνδυνο. Ήταν ένα κήρυγμα ουσιαστικά, που προσπαθούσε να σε μυήσει σε μια δήθεν μυστικιστική φιλοσοφία που μπορεί, υποτίθεται, να σου χαρίσει τα πάντα - από έρωτα μέχρι υγεία, δόξα και πλούτο. :όχισουλέω: Η επιτυχία του βιβλίου ήταν εκπληκτική και, νομίζω, πρωτοφανής στα βιβλία αυτοβοήθειας.

Ιζι μου, να σου πω η πίστη και οι θετικές σκέψεις έχουν να κάνουν, δεν ξέρω τι αλλά σκέψου οτι η μάνα μου τώρα καρκινοπαθής με βαριά χειρουργεια, άντεξε και έκανε και ανοικτή καρδια γιατι πιστεύει πως θα βγει ζωντανή και πως την βοηθά ο Θεός και όντως βγαίνει και μάλιστα χωρις ψυχολογικη επιβάρυνηση, εγω ειμαι χαλια από τότε! Στο λέω γιατι το εχω δει με τα μάτια μου και δεν το εξηγω.

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Αριάδνη μου δεν αμφισβητώ τη δύναμη της πίστης (προς τον θεό, τη φύση, τον εαυτό του ή όπου θέλει και νιώθει ο καθένας). Αυτά τα βιβλία αμφισβητώ...

Όπως και να 'χει, εύχομαι καλή δύναμη στη μητέρα σου και σ' εσένα.

Για μένα καλό είναι αυτό που τελικά βοηθάει. Άλλους του βοηθάει ο Θεός, άλλους το σύμπαν, άλλους τα βιβλία αυτοβοήθειας, άλλους κάτι που ούτε καν μπορώ να φανταστώ αυτή τη στιγμή. Ο καθένας μπορεί να βοηθηθεί από πράγματα που οι άλλοι δεν θα μπορούσαν καν να φανταστούν.
Για παράδειγμα, δεν μπορώ ακόμη να πιστέψω πώς ένας φίλος μου βαρύς καπνιστής το έκοψε μέσα σε λίγες μέρες διαβάζοντας απλά ένα βιβλίο με τίτλο "πώς να κόψετε το τσιγάρο". Έχοντας υπάρξει κι εγώ φανατικός καπνιστής, θεωρώ απίθανο να το έκοβα ότι και αν μου έλεγαν ή να διάβαζα... Εκείνον όμως τον βοήθησε.

Αριάδνη μου δεν αμφισβητώ τη δύναμη της πίστης (προς τον θεό, τη φύση, τον εαυτό του ή όπου θέλει και νιώθει ο καθένας). Αυτά τα βιβλία αμφισβητώ...

Όπως και να 'χει, εύχομαι καλή δύναμη στη μητέρα σου και σ' εσένα.
Να είσαι καλά ιζι ! Δομαζ να που συμβαίνουν ! Αν πιστεύεις σε κάτι ασχέτως υπάρχει δεν υπάρχει δίνει δύναμη τελικά. Γι αυτό ακούω κάποιους να λένε πως είδαν μεγάλο καλό από την γιόγκα.

Όπως έλεγε και ένας γνωστός μου εγώ πιστεύω στην πίστη. Η πίστη από μόνη της -ανεξάρτητα σε τι- έχει θαυματουργές δυνάμεις!

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Πιστεύω πως στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι καν η πίστη (ανεξαρτήτως αποδέκτη όπως κάποιου θεού ή κάπου τάλισμαν).

Διαβάζω στις ειδήσεις π.χ σε κάποιον σεισμό, πως έπειτα από 30 μέρες βρήκανε ζωντανό κάποιο καταπλακωμένο παιδάκι το οποίο επιβίωσε δίχως καν να πίνει νερό. Ο άνθρωπος είναι μια ανθεκτική βιολογική μηχανή. Έχει από την φύση ισχυρές αντοχές.

Πιστεύω πως στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι καν η πίστη (ανεξαρτήτως αποδέκτη όπως κάποιου θεού ή κάπου τάλισμαν).

Διαβάζω στις ειδήσεις π.χ σε κάποιον σεισμό, πως έπειτα από 30 μέρες βρήκανε ζωντανό κάποιο καταπλακωμένο παιδάκι το οποίο επιβίωσε δίχως καν να πίνει νερό. Ο άνθρωπος είναι μια ανθεκτική βιολογική μηχανή. Έχει από την φύση ισχυρές αντοχές.
Αν δεν εχεις και καλη ψυχολογικη κατασταση και ψυχραιμια σε μια ασθενεια, δεν την βγαζεις καθαρη οσο βιολογικα ισχυρος και να σαι

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Μα και το ψυχολογικό μέρος του ανθρώπου είναι.

Παρεμπιπτόντως, το παιδάκι που ήταν θαμένο 30 μέρες κάτω από τα χαλάσματα σίγουρα δεν ήταν σε κάποια καλή ψυχολογική κατάσταση.

Αγορασα το "Σκοτεινά μυστικά" γραμμενο απο δυο Σουηδους. Το βιβλίο το ανακαλυψα στην Λεσχη απο μια παρουσιαση η οποια μαζι και με τα σχολια που ακολουθησανε με ψησανε να το διαβασω.

Μπηκα στον πειρασμο σημερα και εκανα και αλλες αγορες αν και εχω αρκετα αδιαβαστα και πηρα τα "Ο θειος Πετρος και η εικασια του Γκολντμπαχ" του Δοξιάδη και "Το μαυρο Αλγερι" του Μωρις Αττια.

"Σε κάποιους αξίζει ο θάνατος", για να διαβάζει κάτι η σύζυγος τώρα που έχει αναρρωτική. Απλά θα περιμένω να το τελειώσει...