Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Χαχα, ναι βάζει πολλές πληροφορίες, αλλά νομίζω ότι είναι στα συν του σαν συγγραφέα, δείχνει ότι κάνει δουλειά και έρευνα για να γράψει ένα βιβλίο (ή βάζει άλλους να του την κάνουν, ποιος ξέρει!!)

Προσωπικά, το θεωρώ το καλύτερο του και τα ΄χω διαβάσει όλα. Μου άρεσε και το ηθικό δίλημμα που έθετε.
Οντως, όλα τα βιβλία του είναι κατάλληλα για διακοπές και καλοκαιράκι.
Είναι το μόνο που έχω διαβάσει.
Του χρόνου πάλι :ρ
 
Γεια σας παιδιά! Όπως γνωρίζετε διαβάζω, κλασικά μυθιστορήματα, φαντασιακά και μεσαιωνικά - Ανκλο-Σάξονες/Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Λοιπόν αυτές τις ημέρες πραγματοποίησα μια αρκετά μεγάλη αγορά μέσα του amazon για βασικά βιβλία που ήθελα θέλω και θα θέλω να διαβάζω.

Έχουμε και λέμε:

Κλασική Λογοτεχνία:

Complete Works of William Shakespeare (Δερμάτινη έκδοση 1264 σελίδες)
The Odyssey (Penguin Classics)
The Iliad (Penguin Classics)
Alice's Adventures in Wonderland and Through the Looking Glass (Δερμάτινη έκδοση)
The Mysterious Island (Wordsworth Classics) (τελικά αυτό το έχω με σκληρό εξώφυλλο, αλλά δεν πειράζει, θα τσακίσω το συγκεκριμένο αντί για το καλό βιβλίο)
20,000 Leagues Under the Sea
Around the World in Eighty Days & Five Weeks in a Balloon (Wordsworth Classics): AND Five Weeks in a Balloon
Wuthering Heights (Wordsworth Classics)
Les Miserables (Classics)
Lord of the Flies
The Great Gatsby (Wordsworth Classics)
A Christmas Carol and Other Christmas Writings (Penguin Classics)
Great Expectations (Penguin Classics)
David Copperfield (Wordsworth Classics)
From the Earth to the Moon & Around the Moon (Wordsworth Classics)
King Arthur And The Knights Of The Round Table (Dolphin Books)

Μεσαιωνικά:

Sir Gawain and the Green Knight (Penguin Classics)
The Story of King Arthur (Kingfisher classics)
The Anglo-Saxon World: An Anthology (Oxford World's Classics)
Byzantium: The Surprising Life of a Medieval Empire
Learn Latin: The Book of the Daily Telegraph QED Series
Alfred the Great: Asser's Life of King Alfred and Other Contemporary Sources (Classics)
A Short History of Byzantium
Constantinople: The Last Great Siege, 1453

Υπόλοιπη λογοτεχνία:

Percy Jackson and the Sea of Monsters
Percy Jackson and the Last Olympian
Percy Jackson and the Titan's Curse
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (Harry Potter Signature Edition)
Harry Potter and the Order of the Phoenix (Book 5)
Harry Potter and the Chamber of Secrets (Book 2): Celebratory Edition
The Templar's Quest
Harry Potter and the Deathly Hallows (Harry Potter Celebratory Edtn)
Harry Potter and the Half-Blood Prince

Θρησκευτικά:

Catholic Book of Prayers: Popular Catholic Prayers Arranged for Everyday Use
Catholic Bible: New Revised Standard Version (NRSV) Anglicised edition with the Grail Psalms (Bible Nrsv)

Τώρα, θα μπορούσα να αγοράσω και άλλα κλασικά, τα οποία δεν τα έχω διαβάσει ποτέ μου, όμως θεωρώ πως ίσως κάποια από αυτά τα βρω σε κάποιο παζάρι-έκθεση βιβλίου, οπότε γιατί να χαλάω και 3 ευρώ στα έξοδα; Harry Potter πάντα μου άρεσε και επιτέλους ήρθε η στιγμή να προσθέσω τα βιβλία που μου έλειπαν. Το ίδιο ισχύει και για τον Percy Jackson. Ναι είναι παιδική λογοτεχνία-εφηβική αν θέλετε, όμως με ξεκουράζει και με έχει κάνει να νοιάζομαι για τους χαρακτήρες του. Η επόμενη σειρά που έπεται αν αγοράσω είναι αυτή του Eragon για 18 λίρες από το amazon.

Επίσης, να σημειώσω πως το Public έχει φέρει μια αρκετά καλή και ποιοτική σειρά της Penguin Popular Classics, την οποία με τα πρώτα λεφτά του άλλου μήνα πάω να την πάρω όλοι (γύρω στα 50 ευρώ κάνει 2,5 ευρώ το βιβλίο). Για αρχή πήρα τις ιστορίες του Κάντερμπουρι του γνωστού, κλασικού, αθάνατου μα και debatable Geoffrey Chaucer, του πατέρα της αγγλικής λογοτεχνίας - μαζί με τον Σαίξπηρ βεβαίως βεβαίως.

Συνολική τιμή που ξόδεψα: 110 λίρες μαζί με έξοδα αποστολής. Στην Ελλάδα με έξοδα αποστολής από το κατάστημα του Public μόνο τα Percy Jackson και τα Harry Potter βγαίνουν στο 70 το λιγότερο.
 
Δράκε, καλημέρα! Παρατήρησα κι εγώ τη προσφορά των public που ανέφερες και με έβαλε σε σκέψεις σιγά σιγά να διαβάζω απ 'το πρωτότυπο. Επειδή Βλέπω ότι είσαι εξοικειωμένος με την αγγλόφωνη λογοτεχνία θα ήθελα, αν έχεις τη καλοσύνη, να μου προτείνεις κάποια από αυτά τα βιβλία, με τα οποία να μπορώ να έχω μια πρώτη επαφή σαν αρχάριος. Όσα δηλαδή έχουν μια σχετικά απλή γλώσσα. Είμαι σε καλό επίπεδο, μπορώ να διαβάσω ποίηση (Μπουκόφσκι, Γκίνσμπεργκ, Έλιοτ κλπ διάφορα), αλλΆ δεν έχω αποπειραθεί ποτέ μυθιστόρημα, οπότε αν έχεις χρόνο πρότεινε μερικά βιβλιαράκια να γίνει η αρχή :)


Και για να μην είμαι εκτός θέματος η τελευταία μου αγορά ήταν απο την πολιτεία, όπου πήρα τον Μέλμοθ τον περιπλανώμενο και το Νορβηγικό δάσος του Μουρακάμι.
 
Καλημέρα Φρίκη! Καταρχήν να σου πω, πως εγώ δεν είμαι της ποίησης! Είμαι του μυθιστορήματος! Οπότε αυτά που θα σου προτείνω δεν θα είναι ποίηση!

Λοιπόν, το μόνο πρόβλημα με αυτή τη σειρά είναι ότι είναι πραγματικά, όπως λες, το πρωτότυπο κείμενο, δηλαδή αν το κείμενο είναι σε Middle English θα είναι Middle English όχι Modern English. Το καλό είναι ότι τις περισσότερες εκφράσεις σου τις αναφέρει από κάτω, ακαδημαϊκά, οπότε δύσκολα δεν θα καταλάβεις τι εννοεί ο κάθε συγγραφέας-ποιητής. Π.χ. αυτό που πήρα εγώ το βιβλίο του Chaucer αναφέρει κάπου blah, blah, blah did his paine. Paine/Middle English = Pain/Modern English. Did his pain = troubled him/annoyed him. Αυτά στα εξηγεί στο με references στο κάτω μέρος της σελίδας. Είναι πολύ ενδιαφέρον τρόπος για να εισχωρήσεις σε αυτή την πανέμορφη γλώσσα που ακούει στο όνομα Αγγλικά-Ανκλο-Σαξονικά. Μαθαίνεις την ιστορία της γλώσσας και διαβάζοντας τέτοιου επιπέδου κείμενα, θαυμάζεις την αγγλική λογοτεχνία. Νομίζω ότι δυστυχώς, τα αγγλικά δεν έχουν εκτιμηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο όπως άλλες γλώσσες κατά καιρούς και είναι κρίμα για τι προσφέρουν μοναδική λυρικότητα.

Αυτό που θέλω να σου πω είναι να μην φοβηθείς να επιλέξεις πρωτότυπο κείμενο. Δώσε του να καταλάβει. Δεν είναι λατινικά που είναι άλλη γλώσσα ή Σαξονικά ή Νορβηγικά. Είναι απλά η καθαρεύουσα των αγγλικών. Αυτό μόνο.

Τώρα, εντάξει, ανάλογα τα γούστα σου για τα βιβλία. Αν δεν έχεις διαβάσει ποτέ σου Σαίξπηρ μπορείς να ξεκινήσεις από εκεί ή άλλα κλασικά μυθιστορήματα. Με λίγα λόγια, δεν θέλω να σε επηρεάσω στο τι θα επιλέξεις. Απλά πήγαινε εκεί, άραξε σε κανένα σκαμνί και άρχισε να τα πιάνεις στα χέρια σου. Γνώμη μου; Πάρε τα όλα εκτός από αυτά που ήδη έχεις στη συλλογή σου ή δεν σε ενδιαφέρουν καθόλου! Είναι καλή σειρά και μαζί με ακόμα φθηνότερη της Wordsworth Classics (1 pound αυτή), τις θεωρώ κορυφαίες στο είδος τους. Α, και η ποιότητα φύλλου και εξώφυλλου δεν είναι και τόση κακή. Υποφερτή και με λίγη προσοχή δεν παθαίνει τίποτα το βιβλίο για χρόνια και χρόνια.
 
Φρίκυ αν έχεις τη δυνατότητα διάβασε από e-reader για αρχή. Το Kindle ας πούμε έχει 2 λεξικά αγγλοαγγλικά και κάθε λέξη που δεν ξέρεις σου την εξηγεί αναλυτικά. Προσωπικά δεν έχω θέμα κατανόησης με αγγλικά βιβλία, αλλά περισσότερο ταχύτητας. Αν διαβάζω κάτι στα αγγλικά μου κόβει την ταχύτητα και κουράζομαι εύκολα. Γι' αυτό κάπου κάπου διαβάζω κάτι παιδικό-εφηβικό στα αγγλικά για να πάρω σιγά σιγά τον αέρα. Όταν προσπάθησα πάντως να διαβάσω Όστεν στο πρωτότυπο τα βρήκα σκούρα και τα παράτησα... Σκοπός είναι και να το απολαμβάνεις αυτό που κάνεις όχι μόνο να το κάνεις για να λες ότι το κανες.
 
Χτες το απόγευμα κατέβηκα για καφέ στο κέντρο,επειδή όμως όπως συμβαίνει συχνά περνάω μπροστά από την "Πολιτεία" δεν άντεξα στον πειρασμό,μπήκα μέσα και...απέκτησα:

-"Πεθαίνοντας στην Καταλωνία"- Τζόρτζ Όργουελ με 8,20€

ακόμη από τη σειρά με τους Νομπελίστες:

-"Το μυθιστόρημα ενός ανθρώπου δίχως πεπρωμένο" - Ίμρε Κέρτες
-"Το κατά Ιησούν Ευαγγέλιον" - Ζοζέ Σαραμάγκου
-"Η οικογένεια του Πασκουάλ Ντουάρτε" - Καμίλο Χοσέ Θέλα με 1,78€ έκαστο
 
Ταραταααν!

Επιτελους εχω τα ΔΑΙΜΟΝΙΑ στα χερια μου καταδικα μου!!!
Κατα τα αλλα πηρα:

Δαμαζοντας τα Κυματα-Κιπλινγκ-1.78
Ο Πυργος των Καρπαθιων Βερν -εκδοσεις Ερατω-9 ευρω
Ο Καλογερος του Λιουις-εκδ Γκουτεμπεργκ-με απογοητευτικο μικρο μεγεθος ,αλλα κορυφαια μεταφραση-18ευρω
Η Συγχωρεση -Σωτη Τριανταφυλλου-5.25ευρω
Παγωμενες Σκιες-εκδ Ψυχογιος-η ιστορια μιας Λιθουανης στον Β Παγκοσμιο Πολεμο...
Κι ετσι-υστερα απο 1 μηνα επιασα τα ΔΑΙΜΟΝΙΑ απο την αρχη,για να τα ολοκληρωσω...
Αν κ απο τις 440 σελιδες του,ειχα ολοκληρωσει ως φιλοξενουμενη ηδη τις πυκνογαμμενες 250,το ξαναρχιζω για να το απολαυσω ολοκληρωμενα και να σας τα...παρουσιασω!!!
.
 
Σημερα αγορασα το βιβλιο Τα Οραματα μιας Μοναχης (Οι ιστοριες του Κλαρκενγουελ) του Peter Ackroyd. Ο λογος ειναι πως διαβασα ενα σωρο αμφιλεγομενα σχολια για το στυλ γραφης του Ackroyd σε διαφορα reviews και η περιεργεια αυτη με οδηγησε στην αγορα του.
 
Δρακε αυτο εκανα πηγα στο μαγαζι και οποια βρηκα τα ξεφυλλισα αν και δεν ειχε τοσα. Ο Σαιξπηρ οι Μπροντε κι η Οστεν που θα προτιμουσα για αρχη μου φανηκαν δυσκολοι οποτε τους αφησα προς το παρον. Αλικη με το e-reader και γενικα με τις οθονες δε τα παω καλα, αν και ξερω οτι βολευει στη προκειμενη, θα μου ειναι μαλλον δυσκολοτερο, αλλα ισως το προσπαθησω στο μελλον. Σας ευχαριστω παρα πολυ και τους δυο (αν και καθυστερημενα)! :))))
Τελικα πηρα το alice in wonderland που χει πιο στρωτα αγγλικα για αρχη και δεν το εχω διαβασει και το tender is the night γιατι ηθελα μια πρωτη επαφη με τον Fitzgerald. Απο δω και περα βλεπουμε :)))
Επισης πηρα το σχεδιο διαφυγης και την εφευρεση του Μορελ του Κασαρες τα οποια εχουν εξαντληθει κι εχω διαβασει καλα λογια. Το δευτερο παντως τωρα που το ξεκινησα φαινεται να τα αξιζει.
 
Δρακε αυτο εκανα πηγα στο μαγαζι και οποια βρηκα τα ξεφυλλισα αν και δεν ειχε τοσα. Ο Σαιξπηρ οι Μπροντε κι η Οστεν που θα προτιμουσα για αρχη μου φανηκαν δυσκολοι οποτε τους αφησα προς το παρον. Αλικη με το e-reader και γενικα με τις οθονες δε τα παω καλα, αν και ξερω οτι βολευει στη προκειμενη, θα μου ειναι μαλλον δυσκολοτερο, αλλα ισως το προσπαθησω στο μελλον. Σας ευχαριστω παρα πολυ και τους δυο (αν και καθυστερημενα)! :))))
Τελικα πηρα το alice in wonderland που χει πιο στρωτα αγγλικα για αρχη και δεν το εχω διαβασει και το tender is the night γιατι ηθελα μια πρωτη επαφη με τον Fitzgerald. Απο δω και περα βλεπουμε :)))
Επισης πηρα το σχεδιο διαφυγης και την εφευρεση του Μορελ του Κασαρες τα οποια εχουν εξαντληθει κι εχω διαβασει καλα λογια. Το δευτερο παντως τωρα που το ξεκινησα φαινεται να τα αξιζει.

Καλή επιλογή έκανες! Αξίζει τα λεφτά Οι Περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων. Απίστευτο βιβλίο, απίστευτος συγγραφέας, απίστευτη λυρικότητα, απίστευτος τρόπος γραφής. Προσωπικά αποτελεί μεγάλη αγάπη μου! Δεν αντέχω, θα το γράψω:

We lived beneath the mat, warm and snug and fat. And a woe, that was the cat! Fury said to a mouse, that he met in the house 'Let us both go in law: I will prosecute you, come I'll take no denial, we must have a trial! for this morning I have nothing to do (innuendo to lawyers), said the mouse to the cur (cutie dog) 'such a trial dear sir, with no jury nor judge would be wasting our breath, I will be the judge I will be the jury said cunning old Fury, I will try the whole cause and condemn you to death! Cheers everybody!
 
Φρίκυ δεν ξερω αν το εχεις δοκιμασει, το e-reader (και οχι καποιο ταμπλετ) ειναι ειδικα φτιαγμενο για διαβασμα. Κι εγω καποτε ημουν αρνητικη, αλλα οταν το ειδα απο κοντα αλλαξα γνωμη. Ειναι και μια καλη περιπτωση για οικονομια και τσεπης και χωρου. Βεβαια αν το εχεις ηδη δοκιμασει κ δεν σου αρεσε παω πασο... εμενα απλα μου αρεσει να διαβαζω ακομα και το κουτι των δημητριακων :ρ
 
Από απόψεις μελών του φορουμ αλλά και προτάσεις φίλων αγόρασα τον Λόφο των Ονείρων του Αρθουρ Μάχεν.... Ελπίζω να έιναι καλό και να μην το μετανιώσω
 
Χθες αγορασα δυο παιδικα βιβλια για δωρο. Το ενα ειναι '' Ο Ενας και Μοναδικος Ιβαν'' και το αλλο '' Η Εφευρεση του Ουγκο Καμπρε'' . Ελπιζω να εχω κανει καλη επιλογη γιατι προοριζονται για παιδια που δεν το' χου καθολου το εξωσχολικο διαβασμα. Ευχομαι να τους κολλησω το μικροβιο της βιβλοφιλιας μ' αυτα τα βιβλια. :)
 
Τον ένα και μοναδικό Ιβάν δεν τον έχω διαβάσει. Για την εφεύρεση του Ουγκο Καμπρε, όμως, έχω να πω τα καλύτερα!! Πολύ όμορφο βιβλίο, πολύ όμορφες ζωγραφιές, πολύ έξυπνη ιστορία κι επιπλέον κατάλληλο για να μεταδώσει τον ιό της βιβλιοφιλίας. Φαίνεται πως ο δημιουργός δεν βλέπει το παιδικό βιβλίο σαν πάρεργο.
Πολύ καλό βιβλίο για τέτοιες περιπτώσεις (αν και για λίγο μεγαλύτερα παιδιά) νομίζω πως είναι το "όλοι οι ντετέκτιβ λέγονται Φλάναγκαν".
Και για εφήβους, και ιδιαίτερα για άντρες εφήβους, προτείνω τον "πόλεμο της σοκολάτας". Το είχα διαβάσει γύρω στα 13-14 και μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση. Έχει κάποιες λέξεις κάπως τολμηρές και γενικά είναι σκληρό βιβλίο αλλά νομίζω πως αξίζει τον κόπο.:)))
 
Σκοτάδι βαθύ, δίχως άστρα του Κινγκ .Αυτός και η πρωτοπορία μου τρώνε όλα τα λεφτα αλλά τι να κάνεις ...4 ευρω ειχε αμαρτία ήταν να μη το πάρω....
 
Αγόρασα προχθές το cien anos de soledad (εκατό χρόνια μοναξιά) από το libreria espanola. Η αρχική μου πρόθεση ήταν να διαβάσω το βιβλίο απ' το πρωτότυπο και να ανατρέχω στην μετάφραση όταν έχω προβλήματα κατανόησης. Πήρα όμως την ελληνική μετάφραση μαζί μου στις διακοπές και δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό. Παρ' όλα αυτά, θέλω οπωσδήποτε να το διαβάσω και στα ισπανικά!!
 
Πηρα σημερα την '' Σκακιστικη Νουβελα'' του Στεφαν Τσφαιχ και το '' Σογκουν'' του Τζειμς Κλαβελ. :)
 
Top