Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Τελευταίως έχω την πολύ κακή συνήθεια να παρακολουθώ ξένους βιβλιο-youtubers και να ψάχνω τις βιβλιοπροτάσεις τους, είτε στο πρωτότυπο είτε σε μετάφραση. Έπεσα προχτές πάνω σ΄έναν τύπο ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε και τον Tom Wolfe. Τον έψαξα λιγουλάκι και πίστεψα ότι τσίμπησα δυο βιβλία του, ενώ στην πραγματικότητα πήρα μόνο ένα γιατί το χαμένο αγόρι το έχει γράψει ο Thomas Wolfe, ενώ το άλλο (που το πρότεινε και ο youtuber) ανήκει στον Tom Wolfe που έψαχνα και ήθελα εξ αρχής. Πρόκειται για την πυρά της ματαιοδοξίας, εκεί δηλαδή που πρόκειται να καώ.

Οταν ήμουν μικρή δύο από τα πιο αγαπημένα μου βιβλία ήταν Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου και Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της, και τα δύο από την Άλκη Ζέη.
Θυμάμαι ακόμα και τα δύο σαν τα διάβασα χθες και συζητούσα πρόσφατα ότι έχω τον Πέτρο στη βιβλιοθήκη μου αλλά Η Κωνσταντίνα δεν ξέρω που είναι.
Και πριν λίγο καιρό μου έφεραν δώρο την Κωνσταντίνα. Ήταν σαν να μου έφεραν δώρο τα αγαπημένα σοκολατάκια που έτρωγα μικρή.
Το σκέφτηκα σήμερα μόλις ξύπνησα (δεν ξέρω γιατί!) και νομίζω θα περάσω τη μέρα μου μαζί της!