Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Τα δύο τελευταία ούτε τα έχω ακούσει. Να μας τα σχολιάσεις, όταν τα διαβάσεις. Γενικά, κι εγώ θέλω να διαβάσω κι άλλα έργα του Kay (νομίζω ότι έχει κι ένα που διαδραματίζεται σε μια φάντασι εκδοχή του Βυζαντίου), αν και έχω διαβάσει διφορούμενα σχόλια. Έχω διαβάσει το Τιγκάνα, το οποίο μου άρεσε πάρα πολύ.

όταν τα διαβάσεις.
Αχ! αυτό το όταν. :ένοχος:

νομίζω ότι έχει κι ένα που διαδραματίζεται σε μια φάντασι εκδοχή του Βυζαντίου
Είναι αυτό, δίτομο, το οποίο πήρα εδώ και καναδυότρια χρόνια και κάθεται. Γενικά, καλούλης είναι. Εκτός από την τηγάνα, οι πολεμιστές είναι αρκετά καλό, με πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Οι λέοντες δεν μ'άρεσε ιδιαίτερα, χωρίς πάντως να είναι μάπα, όπως το Ύζαμπελ, ενώ έχω μαζί μου στο νησί το υφαντό, που θα το διαβάσω σε λίγο καιρό -για το οποίο ομοίως διάβασα διφορούμενα σχόλια. Μένουν τα άλογα, τα οποία κάθονται κι αυτά σε κάποια βιβλιοθήκη και η Άρμπον, που πήρα πριν τα Χριστούγεννα.

η Άρμπον, που πήρα πριν τα Χριστούγεννα.
Μετα το Τιγκανα, διαβασα τον α τομο της Αρμπον. Οκ, η ανοχη μου στην ασαφεια και στα πηγαινελα μειωνεται με τα χρόνια, νομιζω ομως οτι δεν μπορει να πλησιασει το Τιγκανα. Το διαβαζα με μεγαλη βαρετοτητα και δεν ξεκινησα πουε τον δεύτερο τομο

δεν μπορει να πλησιασει το Τιγκανα.
Ποιο μπορεί να το πλησιάσει; Οέο;
Ακόμα θυμάμαι εκείνο το τέλος και ανατριχιάζω (αλλά δυστυχώς έχω την αίσθηση ότι είναι σαν την Έκτη Αίσθηση: το διαβάζεις μόνο μια φορά, μετά ξέρεις τι γίνεται και δεν έχει γούστο).

Το συζήταγα, που λες κυρά-Έλλη Μ μου, μια φορά κι έναν καιρό με κάποιον επαρχιακό βιβλιοπώλη στο επαρχιακό μεγάλο χωριό που μεγάλωσα, και μου'λεγε ότι συνήθως οι εκδοτικοί βγάζουν πρώτα ένα δυνατό έργο του ΧΨ συγγραφέως, και μετά βγάζουν τα υπόλοιπα (μιλούσαμε την εποχή που είχε βγεί ο Ελρικ -τον προηγούμενο αιώνα- από τον Αίολο και μετά βγήκαν κάτι Κόρουμ και Χόκμουν που ήταν κομματάκι υποδεέστερα -αλλά τα΄χουμε πει αυτά αλλαχού, δεν μεταφράζεται ο Moorcock). Μπορεί να συμβαίνει κάτι τις ανάλογο με τον Kay. Σε κάθε περίπτωση, χαίρομαι που ολοκλήρωσα την εργογραφία του. Είτε αποδειχθούν πατάτες, είτε όχι, θα τα διαβάσω περιχαρώς, περιχαρής όντας που με περισσή περιχάρεια θα τα επιδεικνύω στα ράφια μου (αν μαζευτούν ποτές όλα μαζί τα βιβλιαράκια μου -γκρινιάζω πάλι, σόρι).

@ΜιΛάμπρος θα συμφωνήσω μαζι σου. Ειναι one-time fabulous read. Κι εγω θυμαμαι την αναγνωση και το τελος του γιατι συνεπεσε με μια συγκυρία δυσκολη κι επιπονη για μενα. But still, ηταν βιβλιο υπεροχο. Ανελπιστα υπεροχο

Αγόρασα τα εξής βιβλιαράκια (πηδηματάκια χαράς) :
Οι σειφ αγορές :
·Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ, Χ. Μπελ.
· Ένας άνθρωπος που κοιμάται, Ζ. Περεκ
· Τα μαγνητικά πεδία, Α. Μπρετον και Φ. Σουπω .
Οι αγορές που με κάνουν να νιώθω έτσι :τρέλα::
· Η γυναίκα της άμμου, Α. Κόμπο ( Το πρόσωπο του άλλου μ’ άρεσε πολύ και οι μεταφράσεις του Στέλιου Παπαλεξανδρόπουλου είναι πραγματικό δώρο !!! Για τις ταινίες του Teshigahara ουδέν σχόλιο, ο ιαπωνικός χώρος πάντα με ενθουσιάζει και με εκπλήσσει).
· Χέρτσογκ , Σ. Μπέλοου
· Στοχασμοί για την κοινότητα, Θ. Συμεωνίδης
· Για να μην αποτύχουμε όπως οι Μπιορλινγκ και Καλστένιους, Δ. Καρακίτσος.

Χάζεψα λίγο και τα χρωματιστά των εκδόσεων Loggia αλλά δεν… (προς το παρόν)

Πήρα από metabook τα εξής:

Περί τρέλας: Αρτω, Γουλφ, Νίτσε, Ποε, Σελλευ. Ουσιαστικά πρόκειται για κείμενα από επιστολές και προσωπικά γράμματα των αναφερόμενων συγγραφέων που δείχνουν την ψυχική τους πτώση.

Ο νάνος του Περ Λαγκερκβιστ , για το οποίο έχω διαβάσει μικτές κριτικές

Και το όνειρα στο σπίτι της μάγισσας του Lovecraft. Θα του δώσω άλλη μια ευκαιρία μετά τα βουνά της τρελας.

-Το "Τζερολάμο Καρντάνο - Ο Βέβηλος Μαθηματικός" του Michael Brooks, βιογραφία, όχι τόσο για τα μαθηματικά όσο για την προσωπικότητα του πρώτου
- Ο γυάλινος κώδων" της Σύλβια Πλαθ, όλο έλεγα θα το αγοράσω.
- "Οι τέσσερις κατιλινιακοί λόγοι" του Κικέρωνα, κυρίως γιατί είναι έκδοση του 1876 και σε καλή σχετικά κατάσταση

Λυρικά Αφιερώματα του Ταγκορ, γιατι θυμαμαι να τον αναφερει ενθερμως ο @ΜιΛάμπρος
Εύχομαι να μην σε πάρω στο λαιμό μου :ντροπή::ντροπή::ντροπή:
Η ιστορία της γνωριμίας μου με τον Ταγκόρ είναι αρκετά "ρομαντική" και προέρχεται από μια αρκετά όμορφη και νοσταλγική εποχή. Εύχομαι να μπορέσουμε να πγιούμε κάποιο αφέψημα κάποτες για να την διηγηθώ.

Εγώ που έλεγα ότι δεν θα ξαναγοράσω γιατί κάνω οικονομία εν όψει οδοντιατρικής επίσκεψης σε ιατρό με fancy website, πήρα τον Λεβιάθαν του Ροτ, πήρα κι άλλο Μπέκετ, πήρα και τον Σίλα Λάπαμ, γιατί ήταν το βιβλίο του μήνα και 9,5 ευρά αδικία να μην το πάρω το καημένο.
Πήρα και κάτι βιταμίνες σήμερα...:φιρουλί:

Πήρα και κάτι βιταμίνες σήμερα...:φιρουλί:
Α κι εγώ πηρα τετοιες, σε μορφή φορεμάτων!!! :)))):)))):)))):))))

Ο ταγκόρ επεσε μπροστα στα μάτια μου στο παζάρι και το πηρα χωρις δευτερη σκεψη. Εν τω μεταξύ, δεν υπάρχει περιπτωση, αφου δεν το εμαθα έως τώρα, να καταφερω να πω το μικρό του όνομα χωρις να μπουρδουκλωθω.

Last edited:
Το ήθελα και εγώ αυτό. Όταν το διαβάσεις πες καμια γνώμη για να μην ξοδευτω άδικα :))))
@Εστελλ κοντεύω να το τελειωσω και θα σου πώ τη γνωμη μου απο τώρα, γιατι μετα θα ξεχάσω εντελως τι είχα διαβάσει.
Η συλλογή περιέχει οκτώ ιστορίες κι εχω διαβασει τις 6, δηλαδή τα 3/4.:))))
Η πιο αξιομνημονευτη είναι η πρωτη (εξαιρετική) και η εκτη (ο ελαιώνας, ευθεια αναφορά στο ορος των ελαιων, ο πρωταγωνιστης ειναι αβας κλπ).
Τις ενδιάμεσες τις εχω μισο/εντελωςξεχάσει. Δηλαδή, θυμαμαι πολύ εντονότερα τον οξαποδώ, τη χοντρομπαλου (παρα πολυ ωραιο διηγημα) τις ιστοριες της μερας και της νυχτας (σε αυτήν υπαρχει μια πραγματικα πολύ ωραία ιστορία, λυπητερή, Το κόσμημα. Συμπτωματικά, την ανέφερε και ο Ατσάγα στο Ομπαμπακόακ, χωρις να παραλειπει να αναφέρει τον Μωπασάν αλλά και ο Ναμποκοφ στην Αντα, ο οποιος δεν εκανε κανεναν λογο για την πηγη. Την ειχε εντάξει στο κείμενο ως μερος της διηγηγησης!!!)
Ο Μωπασαν διαβαζεται πολύ ευχαριστα, πολλές ιστορίες του ξεχνιουνται εξισου ευκολα και δεν ξερω πώς εχω καταφερει να μαζεψω τοσο Μωπασαν, χωρις να ειμαι ιδιατέρως γκρουπι του. :))))

Αυτα.