Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Στην απομόνωσή μου παρέα με τον κοβιντ (και είχα πειστεί σχεδόν ότι είμαι αθάνατη! :ωιμέ:) έστειλα την καλή μου φίλη να μου πάρει την Δίψα της Σάρα Κέιν, τη Πλατεία Ουάσιγκτον του Χένρι Τζέιμς και τα Ασημένια φίδια και άλλα διηγήματα του Ρίλκε.

@ΜιΛάμπρος πολύ δυνατο το βιβλίο της Νελσκοτ. Αν και στεκεται και μόνο του καλό θα ήταν να ξεκινησεις με το πρώτο βιβλίο το "Ενας επικινδυνος δρόμος" καθως τα δωματια είναι συνέχεια του. Και τα δυο εξαιρετικά. Κριμα που ο Κεδρος δεν ενδιαφερθηκε να εκδοσει και τα επομενα που ακολουθησαν.

με το πρώτο βιβλίο το "Ενας επικινδυνος δρόμος" καθως τα δωματια είναι συνέχεια του. Και τα δυο εξαιρετικά. Κριμα που ο Κεδρος δεν ενδιαφερθηκε να εκδοσει και τα επομενα που ακολουθησαν.
Μα είναι σειρά???:ζντόινγκ:
ΩΘΜ!! Θα καταστραφώ...Πράγματι, φαίνεται ενδιαφέρον και ελκυστικό για τα γούστα μου. Και ειλικρινά ευχαριστώ που έγραψες για το prequel & τα ανέκδοτα sequel. Αν το ανακάλυπτα μόνος μου θα :νατώρα:

Περνώντας μια goth φάση μετά την θέαση της Wednesday, λιώνω τους cramps και είπα να τσιμπήσω τον Φρανκενστάιν στην έκδοση του στοχαστή που την θεωρώ κόσμημα. Είναι το λογοτεχνικό της είδωλο και παράλληλα η Νέμεσις της ☺☺

Η συνωμοσία των αγγέλων - Igor Sachvoski
Εκκλησιαστής σε μετάφραση-επιμέλεια του Αλεξανδρου Ισαρη
Πάνω στα ποτάμια που κυλούν - Antonio Lobo-Antunes για τον οποιο ο Steiner λέει πολύ καλά λόγια κι ημουν πάντα στο μεταιχμιο να τον δοκιμάσω. Ε, μου έδωσε το final push. :ντροπή:(το επόμενο δικο του που κυκλοφόρησε ειναι αυτό)
To μίσος για τη λογοτεχνία - William Marx
Ρευστη αγάπη, Για την ευθραυστότητα των ανθρωπινων δεσμών- Zygmunt Bauman

Ε απεξω απεξω το προτεινα. Βασικα, αν ηταν να προτεινω Μπερνχαρντ σε καποιον που δεν εχει διαβασει ξανά, θα πηγαινα ειτε προς καποιο με διηγηματα του (αν μου ηταν συμπαθης) ή στον Αφανισμο, για να τον εξοντωσω. 😁😁😁

Παρολ' αυτα, το Μακρυ Σαββατο του Στάινερ στο προτεινω με τα ματια κλειστα. Παρτο και θα με θυμηθεις.

Καιρό είχα να πάρω βιβλία(πολλά πράγματα είχα καιρό να κάνω δηλαδή αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) οπότε τσίμπησα τρία βιβλιαράκια τώρα:
Η τέχνη της πολιτικής ψευδολογίας του J. Swift(πάντα επίκαιρο) εκδ. Άγρα, Μικρο-Καταρρεύσεις της Cecilia Eudave, εκδ. Οκτάνα(ίσως το αγαπημένο μου) και Το γυάλινο σαλιγκάρι του διαχρονικά λατρεμένου μου Μ. Πάβιτς εκδ. Καστανιώτη.

Απο εκδοσεις Εστια, που εχουν bazaar με 50% εκπτωση μεχρι αυριο, παρηγγειλα τα παρακατω

Η Μεγαλη Χιμαιρα, του Μ. Καραγατση
Η Πριγκηπεσα Ιζαμπω, του Τερζακη
Το μυθιστόρημα των τεσσάρων, των Μυριβηλη-Βενεζη-Τερζακη-Καραγατση

Έτσι μίλησε ο Ζαρατούστρα, Νίτσε.
Από ποιες εκδόσεις;

Όν τόπικ, παρήγγειλα αυτό σήμερα, γιατί το χρειάζομαι απελπισμένα. Υπάρχει βέβαια online και δωρεάν στο ΕΚΤ, αλλά είμαι της παλιάς σχολής και μ'αρέσει να διαβάζω σε χαρτί παρά στην οθόνη (αν δεν το'παιρνα θα λύσσαγα...).

Όν τόπικ, παρήγγειλα αυτό σήμερα, γιατί το χρειάζομαι απελπισμένα. Υπάρχει βέβαια online και δωρεάν στο ΕΚΤ
Θα ηταν αρκετα ενδιαφερον αν εκανες μια παρουσιαση του βιβλιου που αναφερεις επειδη το θεμα του κινει την περιεργεια (την δικη μου τουλαχιστον)

Θα ηταν αρκετα ενδιαφερον αν εκανες μια παρουσιαση του βιβλιου που αναφερεις επειδη το θεμα του κινει την περιεργεια (την δικη μου τουλαχιστον)
Είναι καλή ιδέα και ευχαριστώ για την πρόταση. Θα προσπαθήσω, όταν με το καλό έρθει και το διαβάσω, αν και φοβάμαι πως δεν θα είναι εύκολο. Το θέμα είναι πως η φιλοσοφική σκέψη την εποχή του Αμμώνιου είναι πιο περίπλοκη και πιο "προχωρημένη" , από την άποψη ότι εκείνη την εποχή εστίαζαν σχεδόν αποκλειστικά στην ερμηνεία αριστοτελικών και πλατωνικών έργων και πατάνε πάνω σε όσα έγραψαν προγενέστεροι, από τον 2ο αι. και εξής, άρα χρειάζεται ενα κάπως μεγάλο ιστορικό για να φτάσει κανείς τελικά στον Αμμώνιο και να καταλάβει αυτά που λέει, από που έρχονται και πως διαμορφώθηκαν.