Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Ειναι τόσο νουβέλα όσο ειναι ρομαντικο. Και το ανάποδο
Ή "ρομαντικο", οπως εγραψε ο Πρακτωρ.

κι εκεί, παρουσιαση και συζητηση για το βιβλίο.
"
Όσο με αφορά, το βιβλίο δεν είναι το ερωτικό δράμα και το ανεκπλήρωτο όραμα δυο ανθρώπων ερωτευμένων. Είναι η μεταμόρφωση του Χηφκλιφ και μια πολύ εμπεριστατωμένη πραγματεία του πώς μπορείς να δημιουργήσεις ένα ανδρείκελο, όπως το ονειρεύεσαι, αρκεί να το εκπαιδεύσεις εξ απαλών ονύχων, from scratch. Ετσι, πολυ εύκολα καταφέρνεις να του εμπνεύσεις ενσυναίσθηση μηδέν αλλά απόλυτο τον εγωκεντρισμό.
Ουτε ειναι η επιτομη της περιγραφής μιας σπουδαίας ερωτικης ιστορίας. Είναι μια ιστορία εκδίκησης.-
Κι αν αυτό το έργο είναι η φαντασία του Μεγαλου Ερωτα κάποιων αντρών ή κάποιων γυναικών, προτιμώ να χαρακτηριζομαι από παντελή ελλειψη φαντασίας."

Αυτα βρηκα στο νημα που παραπεμπεις και απο οτι ειδα ειναι δικα σου τα παραπανω σχολια. Φασκεις και αντιφασκεις 🤣 παντως συμφωνω με τα τοτε σχολια σου

@Έλλη Μ "Η νουβέλα μαζί με το διήγημα και το μυθιστόρημα αποτελούν τα τρία βασικά είδη
της αφηγηματικής πεζογραφίας.
Χαρακτηριστικά νουβέλας
1. Ως προς την έκταση, η νουβέλα τοποθετείται ανάμεσα στο διήγημα και στο
μυθιστόρημα.
2. Ως προς τα θέματα, αναφέρεται κυρίως σε γεγονότα της εποχής κατά την οποία
γράφεται.
3. Ως προς τη δομή, είναι λίγο πιο περίπλοκη από εκείνη του διηγήματος αλλά
απέχει αρκετά από την ευρύτητα και το περίτεχνο ενός μυθιστορήματος.
4. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι ότι το βάρος πέφτει στην ηθογράφηση και την
ψυχογράφηση των χαρακτήρων και όχι τόσο στην πλοκή και στα επεισόδια που
αφηγείται.
Γενικά, τα όρια μεταξύ του διηγήματος, του μυθιστορήματος και της νουβέλας
είναι πολλές φορές ασαφή και δυσδιάκριτα."

Πηγή:
ΛΕΞΙΚΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΡΩΝ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ &
ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ, ΑΘΗΝΑ 1999.

Θα μου αρεσε να λεω τα μεγαλα σε μηκος βιβλια μυθιστορημα και τα μεσαιας εκτασης νουβελα. Το "Ανεμοδαρμενα υψη" το συγκαταλεγω στα μυθιστορηματα γιατι η εκδοση που ειχα διαβασει ηταν παλια και "βαρια" 🤣

@Βασίλισσα βασικά έγραψα δύο ακατονόμαστες!!:))))

@Εστελλ το σχόλιο της @Έλλη Μ είναι πολύ πιο ουσιαστικό από την παρουσίαση που υπάρχει εδώ, η οποία δεν μου λέει απολύτως τίποτα και μοιάζει απλά με περιγραφή οπισθόφυλλου.

Φασκεις και αντιφασκεις
I beg your pardon?
Μαλλον δεν εχεις καταβει τι γραφω.

@Έλλη Μ "Η νουβέλα μαζί με το διήγημα και το μυθιστόρημα αποτελούν τα τρία βασικά είδη
της αφηγηματικής πεζογραφίας.
...
Θα μου αρεσε να λεω τα μεγαλα σε μηκος βιβλια μυθιστορημα και τα μεσαιας εκτασης νουβελα. Το "Ανεμοδαρμενα υψη" το συγκαταλεγω στα μυθιστορηματα γιατι η εκδοση που ειχα διαβασει ηταν παλια και "βαρια" 🤣
Και τωρα βεβαιωθηκα οτι δεν εχεις καταλαβει τι γραφω. Ευχαριστω για τις διευκρινησεις, παντως, θα προσπαθησω να τις θυμαμαι.

Last edited:
Μονο υποθεσεις μπορω να κανω για το πώς κατεληξες στο συμπερασμα οτι φασκω και αντιφασκω οποτε, σε αυτες, βασιζομενη, καταλαβα πως διαβαζοντας το σχόλιό μου στο νημα της Μπροντε και το εδω σχόλιό μου, ερμηνευσες την απαντηση:
Ειναι τόσο νουβέλα όσο ειναι ρομαντικο. Και το ανάποδο
Ή "ρομαντικο", οπως εγραψε ο Πρακτωρ.
κυριολεκτικα.

Να παραφρασω, λοιπον, γιατι τα ελληνικα μου δεν ειναι τοσο καλα οσο τα ελληνικα μου.

Το βιβλιο ουτε ρομαντικο ειναι ουτε νουβελα.
Νουτελα μπορει, νουβελα όχι.

Τοση αναλυση για την Μπροντε , θα τη ζηλευε κι ο Τζόυς. :))))

@Σελεφά το βιβλίο του Ακουταγκάουα είναι εξαιρετική συλλογή διηγημάτων. Ένα προς ένα όλα! Μαγικά διηγήματα!

Επίσης, εγώ χθες αγόρασα αυτό (γιατί νομίζω είναι αριστούρρρρρρργημα) και αυτό (διότι το πρότεινε η @Έλλη Μ. που κατά 99,99% με βρίσκει με τις προτάσεις της)

Last edited:
Douze points κι απο μενα για το Ρασομον
χθες αγόρασα αυτό (γιατί νομίζω είναι αριστούρρρρρρργημα) και αυτό (διότι το πρότεινε η @Έλλη Μ. που κατά 99,99% με βρίσκει με τις προτάσεις της)
Ειναι οντως αριατουργηματικο.

Οταν διαβασεις και το αλλο, πες μου (γιατι με την εγνοια θα μεινω :θρρρ:) αν σε βρηκα παλι ή αν σε εχασα.
Με τροπο.

Η μεταφραση της Μπακοπουλου κυκλοφορουσε ηδη απο τον Ινδικτο, ο οποιος ειτε εχει κλείσει είτε πουλησε τα δικαιώματα.
Δαιμονισμένοι, Καραμαζωφ, Ηλιθιος και Ε&Τ, όλα απο την Μπακοπούλου ηταν. Οπως και οι Ιστοριες της Κολιμα.
Κι ο Εφηβος που κυκλοφόρησε το καλοκαιρι απο Αγρα, σε εξωφρενική τιμη, της Μπακοπούλου ηταν

Last edited:
Πολύ σωστά @Έλλη Μ . Η τιμή όντως στα ύψη. Από όσο γνωρίζω η Μπακοπούλου βρίσκεται στα δικαστήρια με τις εκδόσεις Ίνδικτο διότι δεν έλαβε ποτέ την αμοιβή της.

Μετά από 100 χρόνια ψαξίματος βρήκα τον 40ο τόμο (μεταχειρισμένο φυσικά) από τις ανατριχίλες :γιούπι::γιούπι::γιούπι:
Ζήλεψα! :αγαπώ:
Υ.Γ Τον Ακουταγκάουα πρέπει να τον έλεγα Ακουταγκάβα η άσχετη, έχω διαβάσει το Hell Screen και το είχα βρει φρικιαστικό.