@Χανκ Μουντυ Ναι τη νουβέλα λέω. Πάντα είχα την εντύπωση ότι ήταν μετά το 7ο βιβλίο, μάλλον γιατί στις φωτογραφίες που έβλεπα το έβαζαν εκεί. 

Έπαθε ΣΟΚ όταν είδε τους καλογραμμωμένους και αμαρτωλούς κοιλιακούς του Σκώτου τεκνού και έτσι δεν πολυπρόσεξε τα άλλα.υτό που δε μου άρεσε είναι το γεγονός ότι η ηρωίδα, απλά επέστρεψε στο παρελθόν και δεν έπαθε σοκ.
Δεν ξέρω, αλλά όταν διάβασα τον Ντεσάντ ήταν σαν edgy teenager που γράφει για το σοκαριστικό του πράματος.Επιτελους διαβασα το "φιλοσοφια στο μπουντουαρ" με πολυ δυσκολια επειδη διαβαζω περισσοτερο εξω στα ΜΜΜ και το συγκεκριμενο βιβλιο δεν ειναι να το κυκλοφορει κανεις. Οταν καθαρισει το μυαλο μου θα επιστρεψω στην αναλυση του γιατι μια αποσταση μετα απο πολλα σοκ ειναι απαραιτητη.
Εμένα μου άρεσε πολύ το συγκεκριμένο βιβλίο.Επιτελους διαβασα το "φιλοσοφια στο μπουντουαρ" με πολυ δυσκολια επειδη διαβαζω περισσοτερο εξω στα ΜΜΜ και το συγκεκριμενο βιβλιο δεν ειναι να το κυκλοφορει κανεις.
Απλά μην προτιμούσες/έπεφτες σε κανέναν που είχε το γερμανικό ΚΚΚ (Kinder, Küche, Kirche) μότο και κατέληγες με 17 παιδιά και μαυρισμένο μάτι γιατί τόλμησες και αντιμίλησες. :p@Πράκτωρ ΔΔ νομίζω και εμένα θα ήταν ίιισως βολική η δουλεία μου... ίιισως... αλλά σίγουρα θα είχε περιπέτεια... ταξίδια, ευρήματα και χαρές, κατάρες... σκόνη, ζέστη, κράξιμο... Η βασική προϋπόθεση θα ήταν όμως να με ερωτευόταν κανένας πλούσιος.
Τώρα αν θα είχε ή δεν είχε φέτες είναι άλλο θέμα. Αλλά το χρήμα θα ήταν βασικό, για να μπορώ να ταξιδεύω και να ξεθάβω τα αρχαία, καθώς και το γεγονός να μην με πουλούσαν σκλάβα σε κανέναν πασά και έχανα τον πλούσιο-μπορεί-φετάδικο άντρα.
Οι Σλήμαν, Έβανς, Ανδρόνικο κτλ θα ερχόντουσαν δεύτεροι, μη σου πω ότι θα έκανα την αποκρυπτογράφηση της στήλης της ροζέτας και θα έβαζα στην άκρη και τον Σαμπολιόν. Τον δε Έλγιν θα του πάσαρα απομιμήσεις. Βέβαια για τα δυο τελευταία θα έπρεπε να ζω μέεεχρι να βρεθεί το ένα και να πάει να τα αρπάξει ο άλλος. Βασικά τώρα που το σκέφτομαι νομίζω τον Έλγιν δεν θα τον προλάβαινα... Βέβαια θα μπορούσαν οι πέτρες να με πάνε πιο κοντά στη ζητούμενη εποχή... Χμμμ!
Χωρίς να θέλω να σε αποτρέψω από την ανάγνωση, το έχω διαβάσει. Δεν μου άρεσε γιατί ήταν υπερβολικά υπερβολικό και από ένα σημείο και μετά κομματάκι εκνευριστικό σε ό, τι αφορά τον τρόπο που παρουσίαζε την ανωτερότητα του προκομμένου και "πανούργου" Γιάνκη και τους "χαζούς" και υπανάπτυκτους υπηκόους του Αρθούρου.τώρα που λέμε για ταξίδια στο χρόνο, έτυχε να διαβάσεις κάτι σαν το "Ένας Γιάνκης του Κονέκτικατ στην αυλή του βασιλιά Αρθούρου";
Χωρις να εχω διαβασει αλλα βιβλια του δεν θεωρω τουλαχιστον για το συγκεκριμενο βιβλιο οτι τον ενδιεφερε να αποδειξει οτι δεν υπαρχουν ορια στην τεχνη αυτο το ειχαν κανει αρκετα νωριτερα προκατοχοι του οπως ο ζωγραφος Μπος. Εμενα περισσοτερο μου φανηκε για πολιτικη προπαγανδα.Μόνο ο Μαρκήσιος κατέρριψε όλα τα ταμπου και απενοχοποίησε τον ερωτισμό στη λογοτεχνία και ουσιαστικά έδειξε σε όλους πως δεν υπάρχουν όρια στην τέχνη ή έστω πως αν υπάρχουν τα βάζει μόνο το κοινό και κανένας άλλος.
Μάλλον δεν κατάλαβες τι έγραψα.Χωρις να εχω διαβασει αλλα βιβλια του δεν θεωρω τουλαχιστον για το συγκεκριμενο βιβλιο οτι τον ενδιεφερε να αποδειξει οτι δεν υπαρχουν ορια στην τεχνη
Αυτός ο τίτλος φέρνει περισσότερο κλασσικά βιβλία τρόμου πιστεύω, εκεί κάπου στα τέλη των 1800s, μαζί με τον Δράκουλα.Κάποτε, στα ελληνικά απέδιδαν τον τίτλο του βιβλίου αυτού ως "Ο Πύργος των Καταιγίδων"!