Ποιο βιβλίο θα δώριζες στον συνλεσχίτη σου (βάλε παρωνύμιο);

Παράδοξε, Αριάδνη, Νικόλα και Έλλη σας ευχαριστώ πολύ για τα βιβλιο-δώρα σας :αγαπώ: Εκτός από την Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Ντίκενς δεν έχω καν ακούσει τα υπόλοιπα και θα τα ψάξω ευθύς :)

Εύχομαι και σ' εσάς και σε όλους τους συλλεσχίτες, το '17 να διαβάσετε βιβλία που θα σας εκπλήξουν, θα σας αλλάξουν και θα σας κάνουν να δείτε τον κόσμο από ακόμα μία καινούρια, παιχνιδιάρικη και αισιόδοξη οπτική :)))

Mεταλλαγμένη , θα σου δώριζα την κληρονομια της λουιζας μει αλκοτ, το πρωτο της βιβλίο που το εγραψε στα 16! ενθουσιαστηκα, το δικό σου δεν το ξερω και παωνα το γκουκλαρω και ιδου, νομιζω πως εχει γινει μπεστ-σελλερ
ενα σύγχρονο αριστούργημα από την πιο δημοφιλή Ιταλίδα συγγραφέα της εποχής μας. "Η Υπέροχη φίλη μου", το πρώτο βιβλίο της "Τετραλογίας της Νάπολης", είναι η ιστορία της Έλενας και της Λίλας, μια ιστορία που ξεκινά τη δεκαετία του '50 με φόντο μια φτωχογειτονιά της Νάπολης. Η συγγραφέας καταδύεται στην περίπλοκη φύση της φιλίας των δύο κοριτσιών που από έφηβες γίνονται γυναίκες, ακολουθώντας βήμα βήμα την εξέλιξη καθεμιάς ξεχωριστά, τον τρόπο που η μία επηρεάζει την άλλη, τα συναισθήματα που ανά τις δεκαετίες τις βοηθούν να χτίσουν μια ουσιαστική, ακλόνητη σχέση. Με απαράμιλλο στιλ και αψεγάδιαστη, σχολαστική ματιά η Φερράντε σε μια καθηλωτική αφήγηση ξεδιπλώνει μέσα από την ιστορία μιας φιλίας την ιστορία μιας γειτονιάς, μιας πόλης κι εντέλει ενός έθνους που βιώνει κοσμοϊστορικές αλλαγές με το πέρασμα των δεκαετιών. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

παρα πολυ μου αρεσει, ναι και με κατάλαβες μεταλλαγμένη

Last edited:
Τσίου μαλλον σε εσένα θα δωριζα αυτό το βιβλίο. Δεν ξερω τι άποψη έχετε βιβλιολεσχητες για την Αγγελική Νικολουλη. Όποτε πάρε το βιβλίο σου πουλάκι Τσιου ~ Ονειρεύτηκα το δολοφόνο σου~. Το αφήνω σε εσένα να κρίνεις.

Θοδωρή, αν και είμαι γκρούπι της Νικολούλη δεν έχω διαβάσει ποτέ βιβλίο της, ευχαριστώ! Εγώ σου κάνω δώρο το "Στη σίκαλη, στα στάχια, ο πιάστης".

Τόσον καιρό στη λέσχη και μολις σήμερα κατάλαβα το δέος που πιανει τον Νικόλα μπρος σε άκοπο βιβλιο, την ευχαρίστηση που αντλει, όταν χρησιμοποιεί εναν καλο σελιδοκόπτη με στομωμενες πλευρες και πόσο ικανοποιείται όταν ολοκληρώνεται επιτέλους το ξάκρισμα.
Για τους λόγους αυτους, δωριζω στον @Νικόλας Δε Κιντ αυτό το κομψοτέχνημα.
Οι φήμες λένε οτι συνοδευται από οδηγίες να παραμείνει άκοπο μιας και προκειται "για χειροποίητο βιβλίο, ραμμένο με την παραδοσιακή κινέζικη βιβλιοδεσία".

Εγω, πάντως, πήγα στο βιβλιοπωλειο, αγορασα τα βιβλιαρακια, εβαλα κορδελιτσες, κολλησα ονομαστικές ταμπελιτσες, τα εβαλα κατω από το χριστουγεννιατικο δέντρο, τώρα σας τα παραδίδω μαζι με τις ευχες μου για μια καλυτερη χρονια.
  • Στο πολυαγαπημενο Κριτονιο, θα κάνω δώρο τον Στοουνερ, με την ελπίδα να το διαβάσει, χωρις να ανησυχει ότι θα ερθει αντιμετωπος με το Μπετον ή τον Δρ. Φάουστους
  • Στον γλυκο Ιαβέρη, θα κάνω δώρο Το άγνωστο αριστούργημα του Μπαλζάκ
  • Στην Διχασμένη, μετά τον Μαγο που διάβασε, θα της δώριζα την τελευταία πνοή του Μπουνιουέλ, που θεωρώ από τα καλυτερα βιβλία που έχω διαβάσει.
  • Στον αγαπημένο ΜιΛαμπρο, που ξανοιγεται και είναι πολύ δεκτικός σε ποικιλους λογοτεχνικούς πειραματισμους, το Λεξικο των Χαζάρων του Παβιτς. Προσπάθησα να το ξαναδιαβασω φετος, αλλά δεν το ολοκληρωσα αυτή τη φορά. Νομιζω είναι βιβλίο one-time read. Εναλλακτικά, την Παρέγκλιση του Greenblatt (Aυτό, στο προτεινω ανεπιφυλακτα). Τωρα που το ξανασκέφτομαι, σε σενα, με τον ρυθμο που διαβαζεις, το πεισμα που επιδεικνύεις σε βιβλία που δεν σε ικανοποιουν πληρως και την αναγνωστική σου ποικιλία, θα δώριζα κι άλλα πολλά. Α, κι ένα κουτι από τα αγαπημένα μου σοκολατακια, γιατι εχεις φάει μονο ένα μελομακαρονο , ο καημενος.
  • Στον αγαπημένο μου Χρυσόστομο, θα κάνω δώρο ένα –κατά τη γνώμη μου- εξαιρετικό μυθιστόρημα ελληνιδας, το Και με το φως του λυκου επανέρχονται, της Ζυράννας Ζατελη.
  • Στον πολυαγαπημένο μου Νικόλα, θα κάνω δώρο ένα από τα καλυτερα της φετινής πεντάδας, το Ομπαμπακοάκ. Ή, αν εβρισκα, τα παραμυθια τξς Angela Carter, μιας και του αρεσουν τα παραμύθια. Εναλλακτικά, με σκοπο να τον διαβασω να γραφει ότι στοχευω στην εξόντωσή του, τους αριθμους του Αντοντά. Α, κι οπωσδήποτε ένα καπέλο. Για το κρύο. Και μια βοτκα. Για τον ιδιο λόγο.
  • Στον Δημήτρη, ο οποίος πασχει κατά τα λεγόμενά του -από έλλειψη συγκέντρωσης τα τελευταία πολλά χρονια- θα κάνω δώρο το Habibi του Craig Thomson
  • Στην Εστέλ, τον Καλόγερο του Λιουις που είναι και γοτθικο και μυστηρίου, κατά τη γνώμη μου ανώτερο από άλλα, αντιστοιχης θεματολογίας.
  • Στην Πεταλουδίτσα, θα κάνω δώρο τον Μπιντέ κι άλλα διηγήματα του Χακκα.
  • Στην Καστάλια, θα κάνω δώρο το Wilful Blindness της Margaret Heffernan που το ξεκινησα και πολύ μου άρεσε.
Οποιον ξέχασα, και τον θυμηθω πριν την πρωτοχρονιά, θα επανελθω.

Ωωωω! Ευχαριστώ, ευχαριστώ:γιούπι:
Και να σκεφτείς, σήμερα έλαβα τηλεφώνημα αναπάντεχο από πρόσωπο λατρεμένο & υπερσούπερμέγα αγαπημένο, που μου λείπει φρικτά, και με ρώτησε το πρόσωπο το αγαπητό ποιο βιβλίο δεν διάβασα για να μου το δωρίσει.

Εσύ πάντως...
την Παρέγκλιση του Greenblatt (Aυτό, στο προτεινω ανεπιφυλακτα).
μ'έκαψες με δαύτο. Το'βαλα ήδη στον κάλαθο της αμαρτίας και της δημοσιονομικής κατρακύλας :ναι:

Τι ωραία ιδέα!
  • Στον πολυαγαπημένο μου Νικόλα, θα κάνω δώρο ένα από τα καλυτερα της φετινής πεντάδας, το Ομπαμπακοάκ. Ή, αν εβρισκα, τα παραμυθια τξς Angela Carter, μιας και του αρεσουν τα παραμύθια. Εναλλακτικά, με σκοπο να τον διαβασω να γραφει ότι στοχευω στην εξόντωσή του, τους αριθμους του Αντοντά. Α, κι οπωσδήποτε ένα καπέλο. Για το κρύο. Και μια βοτκα. Για τον ιδιο λόγο.
Ενδιαφέρουσες οι σκέψεις σου!
Τα παραμύθια της Άντζελας τα έχω διαβάσει και φυσικά έχω δει και την ταινία του πολυαγαπημένου Νηλ Τζόρνταν!
Τις βότκες κάνε τες 2 σε παρακαλώ!!

Οπότε μιας και δωρίζουμε να δώσω κι εγώ ατ δικά μου στα αγαπημένα μέλη της Λέσχης!

• Φυσικά στη πολυαγαπημένη και λατρεμένη μου @Έλλη Μ θα δώριζα το Ζωντανός Θρύλος του Μάθεσον, γιατί είμαι βέβαιος πως θα της αρέσει, κι ας το σνομπάρει όποτε της το αναφέρω! Επίσης, τους Μπλε Φακούς της Δάφνης Ντι Μοριέ και τη Ζώνη Ερήμωσης του Μποζινάκη για να μην την αφήνω να κοιμηθεί τα βράδια! Κι επειδή ξέρω ότι μουσικά με εμπιστεύεται θα της χάριζα και τον δίσκο των αγαπημένων Arena, Pride (1996).
  • Στον @Φαροφύλακας που έφυγε στα ξένα και βαριέται να διαβάσει θα του χάριζα τον Μπίλλυ Μπαντ του Μέλβιλ, που είναι ολιγοσέλιδο και πιστεύω θα του άρεσε! Και ένα CD από τους Van Der Graaf Generator, μιας και ξέρω πως του αρέσουν οι πειραματισμοί στη μουσική!
  • Στον αγαπημένο βιολόγο και ορθολογιστή της παρέας @ΚρίτωνΓ μόνο ΕΦ και Φάνταζι για να έρθει σε επαφή με έναν άλλο κόσμο. Πιο αναλυτικά, της Μπουραζοπούλου το "Τι είδε η γυναίκα του Λωτ" και τον Αναρχικό των 2 κόσμων της Λεγκέν!
  • Στον φίλο μου τον @Ιαβερης χωρίς δεύτερη σκέψη την τριλογία της Μπουραζοπούλου, Ο Δράκος της Πρέσπας, γιατί είναι reading machine οπότε θα την ξεπετάξει γρήγορα και θα την αγαπήσει!
  • Στον @Χανκ Μουντυ την Πύλη των Άστρων του Πολ, διότι είναι εξοικειωμένος με το είδος της ΕΦ!
  • Στην φίλη μου @Διχασμένη το Utopia Avenue του Μίτσελ.
  • Στην παλιοσειρά @Καστάλια που ξέρω πως είναι εγκεφαλικός τύπος, της αρέσουν τα μαθηματικά, η φυσική και η καλή λογοτεχνία, φυσικά το Μηνολόγιο ενός απόντος του Κρητιώτη, για να εισέλθει σε μια μεταμοντέρνα σπαζοκεφαλιά!
  • Στην αγαπημένη μου @Πεταλούδα, τον Θάνατο του Αρτέμιο Κρουζ του Κάρλος Φουέντες αλλά και ένα cd δυνατού μέταλ για να το διαχωρίσει από τα κλασικά ροκάκια! 😁😁 Ποιο CD; Μα φυσικά το Images and Words από τους Dream Theater!
  • Στον @ΜιΛάμπρος θα δώριζα μια επιταγή να πάει να την εξαργυρώσει άμεσα! :μουάχαχα::μουάχαχα: Οκ, ας σοβαρευτώ! Το Βίος και Πολιτεία του Γάτου Μουρ του ΕΤΑ Χόφμαν και το Μαύρο Νερό του Μακρόπουλου, ώστε να έρθει σε επαφή με 2 πολύ καλούς συγγραφείς.
  • Στην @Εστελλ σίγουρα το Μεφίστο τους Κλάους Μαν.
  • Τέλος, στην @Τσίου που επανεμφανίστηκε και πάλι θα της δώριζα με χαρά, τα Αχυρένια Σκυλιά του Γκρέι διότι ο πεσιμισμός και το μαύρο χιούμορ είναι το στοιχείο της!

Το Βίος και Πολιτεία του Γάτου Μουρ του ΕΤΑ Χόφμαν και το Μαύρο Νερό του Μακρόπουλου, ώστε να έρθει σε επαφή με 2 πολύ καλούς συγγραφείς.
Αν δεν κάνω λάθος, πέρασε σχεδόν 10ετία από τότε που διάβασα τον γάτο, τον οποίον δεν θυμάμαι και μου θύμισες να το ξαναδιαβάσω στην πρώτη ευκαιρία.
Το μαύρο νερό θα το πάρω!

.... πασών των Ρωσιών. :)))):)))):)))):))))
και των παραδουνάβιων ηγεμονιών.

Αν δεν κάνω λάθος, πέρασε σχεδόν 10ετία από τότε που διάβασα τον γάτο,
Να που χρειάζονται οι κάρτες αλλαγής τελικά @Έλλη Μ :)))).
Παρ' όλα αυτά, θα επιχειρούσα άλλο ένα δώρο, κι αυτό θα ήταν το Τζουντ ο Αφανής, του Τόμας Χάρντι!

@Έλλη Μ , @Νικόλας Δε Κιντ Ευχαριστώ πολύ για τις δωροπροτασεις.

Τα δικά μου δώρα είναι τα εξής:

Στην @Έλλη Μ Η αυτού ελαφροτης ο Περελα, Παλατσεσκι,

Στον @Νικόλας Δε Κιντ Το κενό που κοχλαζει, Θεοδωράκης

Στον @ΜιΛάμπρος Κυανοπωγων, Βόνεγκατ

Στην @Τσίου Ο καστανανθρωπος, Σβειστραπ

Στον @Χρυσόστομος Κοκκινα φύλλα, Φωκνερ

Στον @ΚρίτωνΓ Τα στοιχειώδη σωματίδια, Ουελμπεκ .

Ελπίζω να είστε της σκέψης "η κίνηση μετράει" σε περίπτωση που τα έχετε διαβάσει ή δεν είναι της αρεσκείας σας :))))

@Έλλη Μ και @Εστελλ σας ευχαριστώ για τα βιβλιοδωρα σας! Οι προτάσεις σας μπαίνουν στα υπόψιν.
Γλυκειά και αγαπημένη μου Ελλη εγώ θα σου έκανα δώρο κατι σε non-fiction αφού ξέρω ότι διαβάζεις και τέτοια βιβλία . Το V13 του Εμανουέλ Καρερ.
Και εσένα καλή μου Εστελλ θα σου έπαιρνα τον Άρχοντα των μυγών του Γκολντινγκ.
Επίσης στον αγαπημένο φίλο @ΚρίτωνΓ θα έπαιρνα αυτό. Κρίτων δεν το έχω διαβάσει αν και θέλω αλλά θα στο δώριζα καθώς ξέρω ότι μια πτυχή της πολυσχιδής σου προσωπικότητας είναι το τρέξιμο και πιστεύω θα σου άρεσε! :))))

Παιδιά, σας ευχαριστώ που παρά τις σκόρπιες εμφανίσεις μου εδώ μου χαρίσατε βιβλία (τα οποία ήδη παρήγγειλα, η απληστία μου για νέες αναγνωστικές ιδέες είναι γνωστή και δεδομένη, κι ας έχω μια λίστα ΝΑ από αδιάβαστα). Φοβάμαι πως η δική μου ικανότητα να επιλέξω προτάσεις για σας είναι πιο περιορισμένη, οπότε δείξτε κατανόηση και μην το πάρετε κατάκαρδα, αν είναι τελείως οφφ - όντως μετρά η καλή πρόθεση.

Για την @Έλλη Μ , αυτό, αφενός, γιατί μας νοιάζει η ευεξία σου, αφετέρου, γιατί μου είχε φανεί ότι το βιβλίο έχει κάποιες ενδιαφέρουσες ιδέες γενικότερα.
Για τον @Νικόλας Δε Κιντ , αυτό, γιατί είναι ένα καλούτσικο wannabe Ντίκενς που ταιρίαζει στην εποχή.
Για τον @Ιαβερης, αυτό, συμπληρωματικά με τα real life βιώματα ενός πρώην παιδιού του κομμουνισμού.
Για τον @ΜιΛάμπρος, αυτό, για τον έναν λόγο να αγαπάμε το σύμπαν μας.
Για την @Πεταλούδα, αυτό, για να είναι πάντα ευτυχισμένη.
Για τον @Χρυσόστομος, αυτό, χωρίς να μπορώ να το δικαιολογήσω και πολύ, αλλά ο Φισκ είναι εγγύηση έτσι κι αλλιώς.
Για τον @Χανκ Μουντυ, αυτό - το ανακάλυψα πρόσφατα, και μου φάνηκε πολύ συναρπαστικό, ίσως σε συγκινήσει κι εσένα.
Για τη @Διχασμένη, κάτι που έκανε πολύ ντόρο φέτος, αν και εγώ προσωπικά δεν πολυενθουσιάστηκα, αλλά θα ήθελα να ακούσω και μια άλλη γνώμη από άτομο αυτής της μεριάς του κόσμου.
Για την @Εστελλ , αυτό, ταυτίστηκα με πολλά που είπε, έμαθα πολλά που δεν ήξερα.
Για την @Τσίου, αυτό, για να κάνει γυμναστική στα μάτια από το συνεχές eye-roll (spoiler alert, βγαίνει και σε ταινία, που πέτυχε το αδύνατο, είναι απείρως χειρότερη από το βιβλίο). Ας θυμηθούμε τις εποχές των χείριστων άρλεκιν και του αγαπημένου μας Τσακ.
Και για τον @ΚρίτωνΓ , αυτό, καθώς συνδυάζει pop-science και σασπένς σε μια ενδιαφέρουσα μείξη που μου κράτησε το ενδιαφέρον ως το τέλος.

Άντε και του χρόνου με υγεία και αμείωτη όρεξη και ακόμα καλύτερες προτάσεις.

Στην @Έλλη Μ αυτό, που δεν χρειάζεται υψηλές γνώσεις γαλλικής, γιατί δεν έχει καθόλου διαλόγους και αυτό- και τα δυο είναι υπέροχα.

Στον @Νικόλας Δε Κιντ
αυτό, γιατί καλό είναι να το διαβάσει, και αυτό, αν δεν το έχει ακούσει.

Στον @Ιαβερης,
αυτό και αυτό, εξαιρετικά και τα δυό, υπενθυμίζοντας ότι περιμένουμε τις οδηγίες χρήσης για την ταυτόχρονη ανάγνωση/μελομακαρονοβρώση.

Στην @Πεταλούδα,
this και that, πολύ αγαπητά μου.

Στον @Χρυσόστομος,
ετούτο και ετούτο, φοβερά αναγνώσματα αμφότερα.

Στη @Διχασμένη,
αυτό και αυτό, πολύ όμορφα βιβλία και αρκετά αγαπημένα.

Στην @Εστελλ
αυτό και αυτό. Από έναν συγγραφέα που εκτιμώ ιδιαιτέρως.

Στον @ΚρίτωνΓ
αυτό και αυτό, αγαπημένα αμφότερα, ειδικά το δεύτερο.

Κάτω από το δέντρο (ή το καράβι) αφήνω αυτό, αυτό, αυτό, αυτό και αυτό, όπως επίσης ετούτο, τούτο, αυτό, αυτό, τούτο, ετούτο, αυτό, αυτό και αυτό, χωρίς να ξεχάσω αυτό, αυτό, αυτό και αυτό. Μαζί με αυτό. Και σταματάω γιατί δεν θα'χω τελειωμό.

ΥΓ.
Κάτι έγινε και τα λίνκ δεν φαίνοντα, αλλά είναι ενεργά.

@Καστάλια και @ΜιΛάμπρος ευχαριστώ για τα βιβλιοδωρα σας.
Κασταλια πέτυχες διάνα με την προταση σου. Ενα πολυ ενδιαφέρον βιβλίο απο έναν σπουδαίο και γενναίο δημοσιογράφο. Παρεμπιπτοντως κρίμα που δεν εχει μεταφραστεί κανένα βιβλίο του στα ελληνικά. Εγω θα σου δωριζα το Maniac!
ΜιΛαμπρος εξισου ενδιαφεροντες και οι δικες σου προτασεις. Το Ηπειρωτικο το εχω ήδη στην λίστα μου. Για σένα θα έπαιρνα το Επιχειρηση σφαγη. Διαβασε το και θα με θυμηθείς όπως ειχα θυμηθει εγώ την Ελλη που μου το ειχε προτείνει. :)

@ΜιΛάμπρος ευχαριστώ για τις προτάσεις. Αν και ομοεθνης ο συγγραφεας θα διαβάσω σίγουρα κάποιο από τα δύο μέσα στην χρονιά. Φέτος ξεκίνησα από την μουσική της Αλβανίας που τελικά δεν μου ταίριαξε αλλά θα ήταν καλό να γνωρίσω και τις άλλες πτυχές του πολιτισμού της.