Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Διαβάζω το The Way to Paradise απο Mario Vargas Llosa στ'αγγλικά. Ελληνικός τίτλος νομίζω Ο παράδεισος στην άλλη γωνία.
Περιγράφει τις ζωές του Paul_Gauguin και της γιαγιάς του Flora Tristan.
Είχα καιρό να πιάσω τον Llosa, ο οποίος είναι αγαπημένος μου, και είμαι κάπου στα μισά. Αν και το στυλ γραφής είναι το κλασικό του Llosa και οι ιστορίες ενδιαφέρουσες, δεν με τραβάει με ιδιαίτερο ενθουσιασμό να συνεχίσω αλλά θα το τελειώσω φυσικά.
Υπέροχο πάντως για ν'ανακαλύψει κανείς τους πίνακες του Gauguin!
Το έχει διαβάσει κανείς?

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
εγώ ! όπως και τα περισσοτερα του λιόσα. 2-3 μου λειπουν. εμενα μου αρεσε το "Ο παραδεισος στην άλλη γωνία". ισως να εχει καλη μεταφραση που θα 'λεγε και ο Γούντι Άλεν :)
βρήκα πολύ ενδιαφερουσες τις ιστοριες και των δύο και είχε και αυτό το συναίσθημα,την μελαγχωλία που βγάζει ο λιοσα στις ιστορίες του που μου αρέσει πολύ.

Α, βλέπω διαβάζεις και συ Λιόσα τώρα! Δεν έχει δικό του θρεντ?
Θα έχω καλύτερη άποψη όταν το τελειώσω, η αλήθεια είναι ότι έμπλεξα και με τα επαγγελματικά και το διαβάζω με μεγάλα κενά.

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
ναι ξεκινησα τον "Μάυτα". καλό είναι,στο κλασικό πολιτικό στύλ του λιόσα. δεν το χω ψαξει για θρεντ.πρεπει να φτιάξουμε ένα !
γενικά το βιβλία αμα τα διαβάζεις με μεγάλα κενά,χάνεται κάπως η συνοχή τους.δεν είναι καλό.

Τελείωσα τα "Πριμαρόλια" της Αθηνάς Κακούρη, καλό και προσεγμένο βιβλίο που όμως στο τέλος χάνει την απογείωση!!!

Τώρα επικεντρώνω στο "Φρανκενστάιν" της Μέρι Σέλλευ, πράγματι κλασικό....

Παρατησα τη " Μοιραια Πραγα" του Φιλιπ Κερ, το οποιο υπο αλλες συνθηκες θα το καταβροχθιζα, αλλα τωρα εχω το μυαλο μου συνεχως στις δυο συναγνωσεις που ξεκινανε απο Δευτερα και δεν μπορω να συγκεντρωθω. :))) Γι' αυτο, μεχρι να' ρθει η ωρα τους, θα τη βγαλω με κομιξ απο τη Βιβλιοθηκη της Disney. :) Εγγυημενη απολαυση :πάνω:

Ξεκίνησα πριν λίγες μέρες το "Σιλμαρίλλιον" του Τόλκιν. Ομολογώ πως σκεφτόμουν καιρό τώρα να το αγοράσω, για την ακρίβεια χρόνια, όμως είχα προκαταληφθεί από ορισμένα άτομα που μου είχαν πει ότι τους είχε κουράσει αρκετά, με όλες αυτές τις ονομασίες και τα γενεαλογικά δέντρα. Κι όμως, αν και βρίσκομαι στην αρχή, μπορώ να πω ότι με έχει ενθουσιάσει σε μεγάλο βαθμό (έως και υπερβολικό βαθμό :))) ) και το παραμικρό δε μου φαίνεται κουραστικό, αντιθέτως. Νιώθω ικανοποιημένη και χαρούμενη για την επιλογή μου, γιατί ήταν ένα "must" ανάγνωσμα!

Τελειωσα τον αγαπητο Ντοστογιεφσκι και συνεχιζω με την Φεγγαροπετρα του Wilkie Collins.Ειναι αραγε το πιο ιδιοφυες αστυνομικο μυθιστορημα οπως το προλογιζουν στην εισαγωγη ?? Ιδωμεν

Last edited:
Ξεκίνησα πριν λίγες μέρες το "Σιλμαρίλλιον" του Τόλκιν. Ομολογώ πως σκεφτόμουν καιρό τώρα να το αγοράσω, για την ακρίβεια χρόνια, όμως είχα προκαταληφθεί από ορισμένα άτομα που μου είχαν πει ότι τους είχε κουράσει αρκετά, με όλες αυτές τις ονομασίες και τα γενεαλογικά δέντρα. Κι όμως, αν και βρίσκομαι στην αρχή, μπορώ να πω ότι με έχει ενθουσιάσει σε μεγάλο βαθμό (έως και υπερβολικό βαθμό :))) ) και το παραμικρό δε μου φαίνεται κουραστικό, αντιθέτως. Νιώθω ικανοποιημένη και χαρούμενη για την επιλογή μου, γιατί ήταν ένα "must" ανάγνωσμα!
Γκανταλφίνα πήρα κουράγιο από το μήνυμά σου και θα το αρχίσω κι εγώ! :))

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
Ωραίος ο Πύργος εεε?? εεε???

Εγω τέλειωσα το "Μια ιστορία για τον Μάυτα" του Λιόσα και συνεχίζω με το "24 ώρες απο την ζωή μιας γυναίκας" του Στέφαν Τσβάιχ.

Θα την αφησω την Φεγγαροπετρα(για την ωρα αν οχι οριστικα) και θα συνεχισω με την Μαυρη Νταλια του Ellroy

Δεν ξερω μαλλον δεν εχω το σωστο mood,μπορει και να το πιασω μετα.Εχω ακουσει τα καλυτερα για αυτο δε θελω να το αφησω μιας και ειμαι φαν της αστυνομικης λογοτεχνιας

Εχω ακουσει τα καλυτερα για αυτο δε θελω να το αφησω μιας και ειμαι φαν της αστυνομικης λογοτεχνιας
Έχεις δίκιο για το mood :-)
Κι εγώ είμαι φαν της αστυνομικής κι έχω προσέξει πως για κάποιον λόγο διαβάζεται ευκολότερα το καλοκαίρι.
Να δούμε πως θα πάει φέτος...