Αυτό τον καιρό, έχω δανειστεί το μυθιστόρημα Tigana στα αγγλικά απ' τον ξάδερφό μου και απ' το Βαφοπούλειο, πήρα το Ορλάντο, της Βιρτζίνια Γουλφ, που όμως αποδείχτηκε ότι ήταν η θεατρική/κινηματογραφική εκδοχή.
Από την φίλη μου Ε. δανείστηκα το "Νυχτερίδες" της Λένας Κιτσοπούλου (δεν της άρεσε καθόλου και είμαι περίεργη να δω πόσο καλό ή πόσο κακό είναι), το "Γκιακ" του Δημοσθένη Παπαμάρκου (της άρεσε και μου το πρότεινε) και από την φίλη μου Μ. δανείστηκα το "Maus" του Αρτ Σπίγκελμαν επειδή στο παρελθόν με είχε πρήξει για να το διαβάσω.
Μπορεί τα μάτια μου να έχουν ματώσει από τα σκίτσα, μπορεί να μου έχει μαυρίσει η ψυχή με την ιστορία, αλλά ναι, είναι από τα γκράφικ νόβελς που αξίζει να διαβάσει κάποιος.
Προτείνω και αυτό.
Δανείστηκα χθες το εξαντλημένο Με λένε Στέλιο, του Θοδωρή Καλλιφατίδη. Εκτός από εξαντλημένο παίζει να είναι και αποκύημα της φαντασίας μου διότι όπου έψαξα βρήκα ότι υπήρχε μόνο από εκδ. Πλειάς κι αυτό που κρατάω στα χέρια μου γράφει Κάκτος.
Δανείστηκα πριν μια βδομάδα τη 'Λέσχη των αθεράπευτα αισιόδοξων' του Μισέλ Γκενασιά . Έχω γενικά και αφηρημένα ακούσει ότι είναι καλό . Λέω να το αρχίσω σήμερα το βράδυ και ελπίζω να μου αρέσει (είναι αρκετά μεγάλο σε μέγεθος και δεν θα ήθελα να χάνω τον χρόνο μου με κάτι αδιάφορο. Η ζωή είναι μικρή και τα αδιάβαστα βιβλία πολλά ) .
Ιαβέρη και Κόμισσα ευχαριστώ για την ενημέρωση, μόλις το τελειώσω θα σας πω κι εγώ τη γνώμη μου που πιστεύω να είναι σύμφωνη - με τον Ιαβέρη ειδικότερα έχω διαπιστώσει πολλές φορές ομοφωνία σε κρίσεις βιβλίων.
Παροχή βοηθειας και ανταλλαγή βιβλίων. Εντα Γκαμπλερ, Ίμπσεν. Ο χορός του θανάτου, Στρίντμπεργκ.
Έτσι για να ευθυμήσουμε.
Τον Σεπτέμβρη είχα δανειστεί κι από την @Στιλλ ιλλ, το Γιάκομπ φον Γκούντεν. Βάστα γερά, Στιλλ. Θα στο επιστρέψω πριν χρονισει ?
Δανείστηκα από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αθήνας το Χέρτσογκ, του Saul Bellow λόγω της τρέχουσας συνανάγνωσης και τις Στάχτες της Ψυχής μας, συλλογή διηγημάτων από γνωστούς συγγραφείς τρόμου/φαντασίας, από εκδόσεις Οξύ γιατί διανύουμε μήνα Halloween!
Προχθές δανείστηκα το σπίτι του ύπνου του
COE Jonathan από την Βικελαία, τη δανειστική βιβλιοθήκη του Ηρακλείου. Είναι το επόμενο βιβλίο που αποφασίσαμε να διαβάσουμε σαν λέσχη στο Ηράκλειο. Δεν το έχω ξεκινήσει ακόμα, με έχει πιάσει μια μικρή τεμπελιά. Φαίνεται πάντως πολύ ενδιαφέρον βιβλίο για κάποιο λόγο.