Τίτλος:Η Κοιλάδα των Σπαθιών
Συγγραφέας: Πασχάλης Λαμπαρδής
Εκδόσεις: Πατάκης
Έτος έκδοσης: 2008
Διαστάσεις: 21x14
Αριθμός σελίδων: 496
ISBN: 9789601626765
Πρέπει να ομολογήσω ότι δεν είμαι πολύ φανατικός της ελληνικής λογοτεχνείας αλλά είμαι ένας άνθρωπος που θέλω να πιστεύω ότι είμαι δίκαιος και δεν κολλάω σε ταμπέλες!!Είναι αλήθεια ότι η περίοδος του βυζαντίου ακόμα και από τα σχολικά μου χρόνια δεν με κέρδισε αλλά τη θεωρούσα λίγο αδιάφορη. Πριν μερικές μέρες είχα δει μια ανάρτηση όπου έλεγε ότι το μυθιστόρημα του κ. Λαμπαρδή "Κάθετη Εξοδος" κέρδισε το βραβείο κοινού για τη χρονιά που μας πέρασε. (Το καλοκαίρι πηγαίνοντας μια βόλτα στην αγορά του Ξυλοκάστρου έιχα βρει πολύ φτηνό το μυθιστόρημα που σας παρουσιάζω). Έτσι λοιπόν μέσα στις γιορτές επιασα να διαβάσω την κοιλάδα των σπαθιών...
Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τη ζωή του Νεόφυτου Μανιάκη... από τα χρόνια της νιότης του στην Καππαδοκία... αργότερα στην Κωντσταντίνου Πολη... στην Ιταλία... στην Συρία και το σημερινό Ιράκ... παντού!! Το γάμο του, τους πολέμους τα αξιώματα τη φρίκη τους αυτοκράτορες, το κυνηγητό, το παππαδαριό, του λόγιους, τους κλέφτες , τις προδοσίες... τα πάντα.
Ένα συγκλονιστικό βιβλίο που σε κανένα του σημείο δεν κολλάει, που παίζει με την ψυχή και το συναίσθημα του αναγνώστη που σε κάνει να κλαις να γελάς να φωνάζεις και να βλέπεις πως από το μεγαλείο μπορεί σε λίγες ώρες να πέσεις στο κενό!!!
Απλή στρωτή γλώσσα δυνατή, πολύ ιστορικό υπόβαθρο και πολύ μελέτη του συγγραφέα ο οποίος παραθέτει σημαντική βιβλιογραφία.
ΜΗ το χάσετε