Παρακαλώ για προτάσεις βιβλίων

Γεια σας και Καλώς σας βρήκα :)

Με γοητεύει τελευταία η ανάγνωση νουβέλας (εκδόσεις best seller) η οποία εκτυλίσσεται στην Ευρώπη, συγκεκριμένα Αγγλία-Γερμανία, κατά τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο, το Μεσοπόλεμο και τον Β' Παγκόσμιο. Οι ήρωες προέρχονται από την αστική και υψηλή κοινωνία. Πρόκειται για την τριλογία του Follett Ken Η Πτώση των Γιγάντων.

Έχει κανείς να προτείνει βιβλία που να έχουν ως θέμα τους κάτι παρόμοιο;

Να σας ευχαριστήσω εκ των προτέρων. :)

Δήμητρα
 
Δεν ξέρω γιατί με γοητεύει τόσο, αυτήν την περίοδο, η ανάγνωση τέτοιων μυθιστορημάτων. Με βοηθάει μάλλον να ξεφεύγω...Αλλά αυτή είναι μία άλλη συζήτηση ;)

Ανοίγω για να δω εάν απάντησε κανείς και, να σας πω τη μαύρη μου αλήθεια, στεναχωριέμαι που δεν υπάρχει κάποια απάντηση.!

Ίσως θα έπρεπε κι εγώ να ψάξω περισσότερο, αλλά διάλεξα τον εύκολο δρόμο! Υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω :)

Ευχαριστώ, έστω που το διαβάσατε.

:)
 
Δεν το έχω διαβάσει για να μπορώ να εκφέρω γνώμη νομίζω όμως ότι με την βρετανική υψηλή κοινωνία του μεσοπολέμου καταπιάνεται το Κονταπούντο του Άλντους Χάξλεϊ

Είχα διαβάσει και μου άρεσε πολύ, δεν νομίζω όμως να είναι αυτό που ζητάς, την Αστροφεγγιά του Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου με μια παρέα νέων από διάφορα κοινωνικά στρώματα ενηλικιώνονται στην Ελλάδα λίγο πριν και λίγο μετά την μικρασιατική καταστροφή, ανάλογα και το Τρίτο στεφάνι του Ταχτσή (και τα 2 βέβαια δίνουν περισσότερο βάρος στην μικροαστική και όχι στην μεγαλοαστική κοινωνία που νομίζω ότι σ' ενδιαφέρει περισσότερο)

Ίσως περισσότερο συμβατό με τα ενδιαφέροντά σου να είναι τα Απομεινάρια μιας μέρας του Καζούο Ισιγκούρο (μεσοπόλεμος, Αγγλία, μέσα από τα μάτια ενός γέρου μπάτλερ, αγαπημένο μου βιβλίο), η και κάποια από τα αστυνομικά της Αγκάθα Κρίστι και της Ντόροθι Λ. Σόγιερς (αλλά και του Γκ. Κ. Τσέστερτον, ο οποίος περισσότερο ασχολείται με μικρό- και μεσοαστούς, ενώ οι 2 κυρίες περισσότερο με μεγαλοαστούς) αν βέβαια σου αρέσουν τα αστυνομικά.

Τώρα βέβαια δεν έχω διαβάσει τα βιβλία που θέτεις σαν πρότυπο της αναζήτησης σου στην πρώτη σου ανάρτηση οπότε μπορεί αυτά που σου προτείνω να μην είναι 100% αυτό που θες, πολλά από αυτά υπάρχουν σε κινηματογραφικές διασκευές οπότε ίσως βλέποντας τις ταινίες ίσως καταλάβεις αν αυτό είναι που ζητάς :)

εντιτ: Ξέχασα και το Η εξαφάνιση του Τζον Αυλακιώτη του Γιάννη Μαρη (δεκαετία του 30 μια υπόθεση εξαφάνισης στην αθηναϊκή υψηλή κοινωνία, αστυνομικό βέβαια)
 
Last edited:
Τώρα μόλις είδα το νήμα σου, Καλλίστη. Κάτι μου λέει ότι ενδιαφέρεσαι κυρίως για ξένους συγγραφείς, αλλά πιστεύω ότι θα σε εκπλήξει ευχάριστα ο Γιώργος Πολυράκης με το "Οι αετοί πεθαίνουν ελεύθεροι". Ένα πολύ όμορφο βιβλίο για το β' Παγκόσμιο Πόλεμο, με έναν υπέροχο έρωτα και δράση που εκτυλίσσεται σε πολλές χώρες. Θα σε ταξιδέψει πολύ, στο εγγυώμαι!
 
χμμ πέρασε περίπου ένας χρόνος!

Δεν μπόρεσα να βρω το Κονταπούντο, αγαπητέ Κόρτο Μαλτέζε, αλλά έμαθα τον συγγραφέα. Ευχαριστώ γι΄αυτό! :)

Έβαλα στην αναμονή τα εξής: Το νησί, Ο κίτρινος πύργος, Κολασμένος χορός.

Ευχαριστώ αγαπητέ/ή Νουρμπανού. Στην αναμονή και το Οι αετοί πεθαίνουν ελεύθεροι. (έτσι όπως βιώνω την εποχή που διανύουμε, νομίζω πως πρόκειται για σωστό τάιμινκγ!)
 
Top