Ο Πλανήτης με Τραμπ στο τιμόνι της υπερδύναμης

Στα λόγια μου έρχεστε, λείπει και φατσούλα να ρίχνει φάσκελα!
:)))) και να μην αστειευόσουν τα αιτήματά σου θα απορρίπτονταν ( :χαχαχα: + :αγκαλιά: ) Το θέμα είναι πως μου φαίνεται πιο λογικό να αρπαχτώ αν κάποιος χλευάσει τον αγαπημένο μου Μπλεκ & τους αδερφούς Κατσάμπα [:αγαπώ:], παρά την παράταξή που ανήκω & την ομάδα μου. Είναι χάσιμο πολύτιμης ενέργειας να θιγόμαι όταν δεν έχω μαντήλι να κλάψω. Καλλιτέχνες και πρόσωπα που με διασκεδάζουν/ψυχαγωγούν θα τα υπερασπιστώ, ένα μάτσο απατεώνες όχι (πλέον).

Γενικα με τρομαζει που τοσο απροκαλυπτα στηριζεται η μισαλλοδοξια
Αυτό δυστυχώς είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Συνεχίζω να πιστεύω όμως πως αν ο Μπέρνι εκπροσωπούσε τους δημοκρατικούς, ο Τραμπ θα έτρωγε την σκόνη του (wishful thinking?). Τώρα αναμένουμε εξελίξεις. Όπως σωστά είπε ο Φαροφύλακας: "Ένα σάλτο στο άγνωστο, για την ώρα."

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
( την φράση την είδα σε ένα ισπανικό άρθρο: "el salto a lo desconocido", και μου έμεινε στο μυαλό για την απλή του ακρίβεια )

Το θέμα είναι πως μου φαίνεται πιο λογικό να αρπαχτώ αν κάποιος χλευάσει τον αγαπημένο μου Μπλεκ & τους αδερφούς Κατσάμπα [:αγαπώ:], παρά την παράταξή που ανήκω & την ομάδα μου.[/I]
Λοιπον επειδη βλέπω οτι μου κολλησατε την ταμπέλα να πω οτι δεν υποστηριζω συριζα. Ισως αυτο τωρα να μην γινει πιστευτο αλλά έτσι ειναι. Η τοποθετηση μου ειναι ακόμα αριστεροτερα αλλα αυτό τωρα δεν εχει σημασία. Δεν ενδιαφέρει και κανέναν αλλωστε. Εγω ενοχλήθηκα όμως γιατι δεν μπορω να βλέπω υποστηρικτες του παλιου σαπιου και διεφθαρμενου συστηματος να τους ξεπλένουν μέσα απο την οποια ανικανότητα του συριζα και να κουνανε και το δάχτυλο. Και τελευταια γινότανε επανειλημενως. Ε δεν την μπορω τέτοια απροκαλυπτη προπαγάνδα υπερ οποιου και να γινότανε.

γιατι δεν μπορω να βλέπω υποστηρικτες του παλιου σαπιου και διεφθαρμενου συστηματος να τους ξεπλένουν μέσα απο την οποια ανικανότητα του συριζα και να κουνανε και το δάχτυλο.
Χρυσοστομε, δε θα μπω σε πολιτικη κουβεντα, αλλα :σύμφωνοι:
:)

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Νομίζω πως κανείς δεν αμφισβητεί ότι το μπατάρισμα της Ελλάδας οφείλεται, όσον αφορά κυβερνήσεις (διότι φταίει κι η κακή μας η κουλτούρα, γενικότερα), σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ απλά έταξε και δεν παρέδωσε. Κι επίσης διακύβευσε τις στρατηγικές συμμαχίες της χώρας, που κι αυτό δεν είναι καθόλου λίγο. Αλλά τουλάχιστον ήταν σε έναν αφελή κι αταζαμήδικο τζόγο μπας και βγει η χώρα από το τέλμα. Το ποιοι, όμως, οδήγησαν την χώρα στο τέλμα έχει σφραγίδα και υπογραφή.

Άρα λοιπόν συμφωνούμε όλοι πως το μεγαλύτερο σφάλμα του κου. Τσίπρα είναι ότι έκανε τον κόσμο να νοσταλγεί το παλιό σάπιο καθεστώς...:) . Επίσης έδειξε πως οι ιδέες μπρος στην καρέκλα δεν φτουράν...
Και κάτι ακόμα... Μπρος στην εξουσία δεν δίστασε να αραιώσει τις αριστερές του ιδέες με τις άκρως δεξιές και συντηρητικές απόψεις του Καμμένου και των υπόλοιπων ΑΝ.ΕΛ.

Τελευταίο κατόρθωμα η απομάκρυνση του Φίλη, μπρος στις απειλές της Εκκλησίας και η τοποθέτηση στο νευραλγικό υπουργείο Παιδείας τον Ζουράρη, του οποίου οι απόψεις για εθνικά θέματα είναι περίπου ίδιες με αυτές του Άδωνη και του Βελόπουλου.
Δεν είχα κάποια ιδιαίτερη συμπάθεια στον Φίλη αλλά δεν μπορώ να παραβλέψω πως οι παπάδες για ακόμη μια φορά πέρασαν το δικό τους και ανακατώθηκαν εκεί που δεν έπρεπε να έχουν καν άποψη...

Ας πάμε τώρα και στον Τραμπ που είναι το βασικό θέμα του νήματος...
Είναι φυσικά αστείο να λέμε ότι όλοι οι πρόεδροι της Αμερικής είναι το ίδιο και ότι οδηγούνται από σκοτεινά συμφέροντα και είναι πιόνια και και και...
Η άποψη αυτή είναι συνωμοσιολογική και φυσικά δεν έχει καμια λογική.

Ο Ομπάμα ήταν ένας πετυχημένος πρόεδρος και μάλιστα ένας ηγέτης που όπως έδειξε και στην Αθήνα έχει το άστρο αυτό που πρέπει να έχουν οι ηγέτες. Επί των ημερών του η ανεργία μειώθηκε, η εξωτερική πολιτική βελτιώθηκε και βέβαια και μόνο η παρουσία στου στον Λευκό Οίκο ήταν ένα ισχυρό σοκ για του ξενοφοβικούς και ρατσιστές Αμερικάνους.

Και κάτι ακόμα. Το να μιλάς στον ενικό, να κάθεσαι σαν να πήγες για φράπα με τους φίλους σου ή να κοιτας νευρικά το ρολόι δεν σε κάνει ούτε αντιεξουσιαστή ούτε αριστερό. Σε κάνει απλά ρεζίλι. Ίσως ο κος. Τσίπρας να μην έχει καταλάβει ακόμα πως δεν εκπροσωπεί τον εαυτό του και την παρέα του αλλά ένα ολόκληρο έθνος.
Πρέπει να είσαι νομίζω πιο κόσμιος απέναντι σε έναν αρχηγό κράτους, ειδικά όταν σε αυτόν χρωστάς την παραμονή σου στην Ευρώπη...

Ο Τραμπ λοιπόν παραλαμβάνει μια χώρα σε καλή κατάσταση και επιπλέον έρχεται να το παίξει μάγκας αφήνοντας πίσω του έναν μετριοπαθή πρόεδρο σαν τον Ομπάμα. Οι πρώτες δηλώσεις του Τραμπ σχετικά με το χρέος της χώρας μας δεν είναι και τόσο καλές και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε και την κόντρα τους Σόιμπλε με τους Αμερικάνους.

Δεν είχα κάποια ιδιαίτερη συμπάθεια στον Φίλη αλλά δεν μπορώ να παραβλέψω πως οι παπάδες για ακόμη μια φορά πέρασαν το δικό τους και ανακατώθηκαν εκεί που δεν έπρεπε να έχουν καν άποψη...
Επιτελους, βρήκαμε και κατι να συμφωνησουμε.

Ας πάμε τώρα και στον Τραμπ που είναι το βασικό θέμα του νήματος...
Είναι φυσικά αστείο να λέμε ότι όλοι οι πρόεδροι της Αμερικής είναι το ίδιο και ότι οδηγούνται από σκοτεινά συμφέροντα και είναι πιόνια και και και...
Φυσικά και δεν ειναι όλοι ιδιοι και δεν ειναι πίονια κ.λ. Ο καθε προεδρος εχει τα δικά του προσωπικα χαρακτηριστικά. Ομως η Αμερικη σαν ιμπεριαλιστική δυναμη στην εξωτερικη πολιτική εχει χαραξει μια στρατηγική και πανω σε αυτην πορευεται. Εδω και 60 χρονια, μετα τον Β' παγκοσμιο ετσι κινειται και αυτο την εκανε πρωτη υπερδυναμη. Και αυτη η στρατηγικη δεν εχει χαραχτει απο σκοτεινα συμφεροντα αλλα απο το ιδιο το κρατος, αυτο ειναι το πολιτικο τους συστημα, το DNA τους. Ο καθε προεδρος βαζει πινελιες αλλά πολυ δυσκολα μπορει να κανει μεγαλες παρεκκλισεις. Και μην παραβλεπουμε βεβαια και την δυναμη των μεγαλων πολυεθνικών και το πως και αυτες επηρεαζουν την πολιτική των ΗΠΑ.

Λοιπον επειδη βλέπω οτι μου κολλησατε την ταμπέλα να πω οτι δεν υποστηριζω συριζα. Ισως αυτο τωρα να μην γινει πιστευτο αλλά έτσι ειναι.
Χρυσόστομε, καλά έκανες και το είπες, είναι απόλυτα πιστευτό. Κανείς δεν θα είχε λόγο να πει ψέματα. Απλώς με αυτά που είπες νόμιζα πως ήσουν Σύριζα, πήρα πάσα από εσένα και μίλησα για τον εαυτό μου :)

Το ποιοι, όμως, οδήγησαν την χώρα στο τέλμα έχει σφραγίδα και υπογραφή.
Συμφωνούμε. Βέβαια με τα τσαλιμάκια "Δεν πληρώνω & κάνω ό,τι γουστάρω" έβαλε κι αυτός την σφραγίδα του στην καταστροφή της χώρας. Δηλαδή ήταν στραβό το κλήμα το έφαγε και ο γάιδαρος. Ίσως αν είχε κερδίσει τις εκλογές του 2009 να ήταν καλύτερα τα πράγματα, αλλά ποτέ δεν θα μάθουμε.

Last edited:
Καλικάντζαρε, το έχουμε πει. Μην επαναλαμβανόμαστε, εσύ δεν είσαι για τέτοια χαζά. Εσύ είσαι για να κάνεις καινούρια θρησκεία.

Μιας και αναφέρθηκαν λοιπόν και οι πολυεθνικές να πω κι αυτό...

Οι πολυεθνικές εταιρίες δεν είναι ο Σατανάς! :))

Τυχαίνει να δουλεύω σε μια από αυτές για 10 χρόνια. Και μάλιστα σε Γερμανική...
Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και αν μια εταιρία θέλει να επιβιώσει θα πρέπει να είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι. Αυτή είναι η πραγματικότητα... Το κακό είναι πως εδώ στην Ελλάδα, λόγω κάποιον παλαιολιθικών και "δυσκοίλιων" απόψεων ακόμα πιστεύουμε πως μια πολυεθνική είναι κάτι σαν "μασονική στοά"...

Βέβαια στην Ελλάδα εκτός του στραβού δημοσίου έχει γεμίσει και η αγορά με "κατσαπλιάδες" επιχειρηματίες οι οποίοι επιδιώκουν το εύκολο κέρδος χωρίς καμια μα καμια επαγγελματική συνείδηση. Κάτι τέτοιοι λοιπόν ενισχύουν τις παραπάνω απόψεις και κάνουν τον Έλληνα ευάλωτο σε μεγαλοστομίες και συνθήματα... Σε μια χώρα που δεν πέρασε την Βιομηχανική Επανάσταση είναι τελείως λογικό να συμβαίνει αυτό. Περάσαμε από την τελευταία τρύπα του ζουρνά μας φόρεσαν και ένα ημίψηλο πάνω από την φουστανέλα και μας είπαν για σας αφεντικά... Έτσι λοιπόν κάθε λογής σωτήρες παρελαύνουν από τα βουλευτικά έδρανα και όπως έλεγε και ο Γιώργος Σουρής" Μας έρχεται κάθε σκατάς, θαρρούμε πως σωθήκαμε, μα μόλις φύγει βλέπομε πως αποσκατωθήκαμε"

Όταν βρίσκεσαι στην αγορά και ασχολείσαι με το εμπόριο το κέρδος είναι ο στόχος... Όποιος πει κάτι διαφορετικό μάλλον είναι εκτός αγοράς. Τώρα το πως θα διαχειριστεί αυτό το κέρδος ο κάθε επιχειρηματίας είναι άλλο καπέλο.
Επίσης το τι μέσα θα χρησιμοποιήσει η κάθε εταιρία ώστε να επιτύχει τον στόχο της δεν μπορεί να είναι "κανόνας" ούτε "Αξίωμα" πως τα πάντα έτσι δουλεύουν. Στις παράνομες μεθόδους την ευθύνη την έχει αποκλειστικά και μόνο το κράτος που αφήνει την παρανομία και κάνει τα στραβά μάτια. Από τις πιο σύνθετες καταστάσεις μέχρι τις πιο απλές...

Ωραία τα συνθήματα της αριστεράς αλλά δίχως πρακτική εφαρμογή... Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε εν τέλει. Αν μιλάμε για ουτοπικές κοινωνίες φυσικά τα πάντα μπορούν να εφαρμοστούν. Μόνο που η ουτοπία πρέπει να αποτελεί όραμα και όχι στόχο. Αλλιώς χάνουμε κάθε επαφή με την πραγματικότητα!
Η κοινωνία σίγουρα χρειάζεται την προοδευτική αριστερή σκέψη, μόνο που στις μέρες μας η αριστερά κατάντησε ένα πεδίο προστασίας των κάθε ομοαδοποιημένων συμφερόντων χωρίς καθόλου κοινωνικοκεντρικά κριτήρια! Κι αυτό φάνηκε ακόμη πιο καθαρά όταν προσπάθησε να κυβερνήσει...

Τελειώνοντας λοιπόν, να πω ακόμα πως οι ιμπεριαλιστικές τάσεις δεν βρίσκονται σε κανένα DNA. Είναι απλά ένα χαρακτηριστικό της κάθε υπερδύναμης ανά τους αιώνες. Όταν είσαι ο πιο δυνατός προσπαθείς να το εκμεταλλευθείς. Αυτό έκαναν και η Αρχαία Ελλάδα, ο Μέγας Αλέξανδρος, η Αρχαία Ρώμη, το Βυζάντιο, και πάει λέγοντας...
Μοιραία όμως αυτό ήταν και η ταφόπλακα της κάθε μεγάλης αυτοκρατορίας/υπερδύναμης...

Αναμενόμενο, αλλά εξακολουθεί να προβληματίζει. Και εξακολουθώ να έχω την ίδια απορία: Τί είναι πιο επικίνδυνο, να θεωρήσουμε πως τα πιστεύει αυτά που λέει ή πως λέει ότι τού'ρχεται χωρίς να πιστεύει τίποτα πέρα από τον εγωισμό και την τσέπη του; Στη μία περίπτωση έχουμε να κάνουμε με έναν πιθανόν επικίνδυνο λαϊκιστή πολιτικό (και σ'αυτή την περίπτωση, το πώς τον βλέπει ο καθένας εξαρτάται από τα πολιτικά του πιστεύω). Στην άλλη έχουμε να κάνουμε με κάτι ανάμεσα σε έναν ψυχοπαθή και ένα τρολ (που ίσως μπορούμε να συνεχίσουμε να πιστεύουμε πως οι δομές εξουσίας θα τον εμποδίσουν από το να τα κάνει όλα λίμπα). Ενδιαφέρουσες εποχές - μακριά από μας, που λέγανε όλα τα χρόνια κι οι μεγαλύτεροι και δεν τους πίστευα η χαζή.

Οσον ούπω ορκίζεται ο Τραμπ κι οι απανταχού Ελληναράδες κράζουν τους Αμερικανους για την εκλογή του, κάνοντας τα στραβά μάτια στην επόμενη κυβερνηση τους, η οποία φλερτάρει με Βορίδη, Κούλη, Γεωργιάδη κι άλλα παλικάρια. Δηλαδή, γελάς ή δε γελάς;

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
Ας περιμένουμε να δουμε θα έλεγα εγώ.όλοι οι αμερικανοι πρόεδροι έχουν αφησει και καλά και κακά δείγματα γραφής. Πχ ο καλούλης Ομπάμα κατέστρεψε την μεση ανατολή με την τακτική του της αραβικής ανοιξης και αν είχε τις καλές σχέσεις που έχει ο Τραμπ με τον Πουτιν πιθανόν οι Σύριοι σήμερα να εξακολουθούσαν να βρίσκονται στα σπιτάκια τους και να μην είχε διαλυθει η χώρα τους.Ιδωμεν..

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Για να δούμε. Σημάδι πως τουλάχιστον το σημείο της κλιματικής αλλαγής αρχίζει να το παίρνει αλλιώς;
Παιδική απορια: γιατι παλια τη λεγαμε "υπερθέρμανση του πλανήτη" και τώρα "κλιματική αλλαγή";

Ο λόγος του Τράμπ ήταν αρκετά εθνικιστικός. Το θέμα είναι τι θα τον αφήσουν να κάνει. Η πολιτική της Αμερικής στηρίζεται σε συμφέροντα, τα οποία δεν θα αφήσουν το οποιοδήποτε ακόμα και τον Πρόεδρο τους να πάει κόντρα. Αυτό το έχουν δειξει πολύ καλά στην ιστορία.
Ο Ομπάμα απλά ήταν καλύτερή επικοινωνιακή εικόνα κάτι που δεν συνδυαζότανε με την πολιτική του και με το τι πραγματικά πέτυχε ο ομπαμα τα οκτώ χρόνια.

Για τον ίδιο Ομπάμα μιλάμε; :ρ (εγώ πιστεύω πως ήταν ένας απ'τους καλύτερους προέδρους)