Ξερουμε το δευτερο μπουκαλι, που δεν ειναι δηλητηριο, ειναι το ιδιο με το προτελευταιο μπουκαλι. Το μονο που μπορει να ειναι και τα δυο ειναι κρασι. Απο κει και περα μαντευουμε ποια ειναι τα δηλητηρια, το μελλον και το παρελθον
Οποτε εχουμε
παρελθον, κρασι, μελλον, δηλητηριο, δηλητηριο, κρασι, δηλητηριο
Αυτή είναι η αρχική σου λύση φίλε Αντέρωτα!
Ονειρευτη, το δα απο δω το δα απο κει, εξακολουθω να καταληγω στην αρχικη μου λυση. Δεν μου ειπες σε τι κανω λαθος
Συνοψίζοντας λοιπόν, έχουμε 7 μπουκάλια τα οποία περιέχουν κρασί, δηλητήριο και την ελευθερία. Δύο περιέχουν κρασί, και τρία είναι δολοφόνοι.
Η Ερμιόνη από τον τρίτο ισχυρισμό γνωρίζει πως τα 2 και 3 δεν κρύβουν το θάνατο μέσα τους άρα δεν περιέχουν δηλητήριο, και αφού από τον τέταρτο ισχυρισμό γνωρίζουμε πως το δεύτερο από αριστερά με το δεύτερο από δεξιά είναι όμοια, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως τα
2 και 6 περιέχουν κρασί όπως πολύ σωστά έχεις ανακαλύψει.
Συνεπώς με βάση τον πρώτο ισχυρισμό που λέει πως το δηλητήριο
ύπουλα είναι κρυμμένο, και θα υπάρχει ένα μπουκάλι μεθυστικό κρασί αριστερά του, εμφανώς αντιλαμβανόμαστε πως το 4, 5 και το 7 έχουν τις ίδιες πιθανότητες να περιέχουν το δηλητήριο (όπως πολύ σωστά προέβλεψε η Νεραϊδόπιασμα).
Αυτό το "ύπουλα" όμως σημαίνει πως πιθανόν να περιέχεται και στο 1 ( στο 3 αποκλείεται από τον τρίτο ισχυρισμό) και με βάση τον δεύτερο ισχυρισμό που λέει , διαφορετικά είναι αυτά που βρίσκονται στα δύο άκρα, αλλά εάν θελήσετε το «μέλλον» κανένα από τα δύο δεν είναι «φίλος» σας, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι
σίγουρα τα 4, και 5 περιέχουν δηλητήριο - όπως επίσης πολύ σωστά ανακάλυψες - και το 1 και 7 θα περιέχει ή δηλητήριο ή θα οδηγεί στο παρελθόν (επομένως το 3 θα οδηγεί στο μέλλον!)
Άρα λοιπόν αν το 1 οδηγεί στο παρελθόν το 7 θα περιέχει δηλητήριο.
Αν το 1 έχει δηλητήριο το 7 θα οδηγεί στο παρελθόν.
«
Ποιό από τα δύο να διαλέξω»; θα σκέφτηκε φαντάζομαι η Ερμιόνη...:χμχμ:
Επομένως…. (δεν συνεχίζω άλλο, αρκετά νομίζω πως βοήθησα... σχεδόν το έλυσα!)