Ολοκληρωμένη σειρά ΚΟΜΙΞ, τεύχη 1-303

Μετά από 28 χρόνια αποφάσισα να αποχωριστώ τη συλλογή Κόμιξ, τα οποία τα μαζεύω από τη μέρα που βγήκε το 1ο τεύχος, το καλοκαίρι του 1988. Τα περισσότερα τεύχη τα έχω αγοράσει ο ίδιος τον μήνα που κυκλοφόρησαν, ενώ κάποια από τα παλιότερα είχαν αγοραστεί λίγο αργότερα, και είχαν αυτοκόλλητη τιμή απάνω, με αποτέλεσμα να υπάρχουν στα συγκεκριμένα τεύχη μικροσημάδια μετά την αφαίρεσή της. Επίσης 2-3 τεύχη μπορεί να έχουν γραμμένο με στυλό έναν αριθμό στο εξώφυλλο (βλ. φωτο τεύχους 1 πάνω αριστερά). Κατά τα άλλα τα τεύχη κυμαίνονται από πολύ καλή ως άριστη κατάσταση, με ελάχιστη φθορά χρόνου.
Τη συλλογή δεν την πουλάω λόγω άμεσης χρηματικής ανάγκης, αλλά λόγω του ότι έχασα το ενδιαφέρον μου. Μου πήρε αρκετούς μήνες να το αποφασίσω (ίσως και πάνω από χρόνο) όπως και για να καταλήξω στην τιμή. Για αυτόν τον λόγο δεν βιάζομαι να πουληθεί και η τιμή είναι τελική και μη διαπραγματεύσιμη. Επίσης, η συλλογή δεν σπάει, πωλείται μόνο ολόκληρη. Παράδοση μπορεί να γίνει ή με συνάντηση ή κατ οίκον σε συγκεκριμένα μέρη της Αθήνας. Δεν γίνεται αποστολή και η πληρωμή γίνεται μόνο μετρητά χέρι-με-χέρι.
Για περισσότερες λεπτομέρειες, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να στείλει μήνυμα. Η συλλογή πωλείται στα 1500 ευρώ.

 
Έχω μια ολόιδια συλλογή από το #1 - 261. Σε άριστη κατάσταση. Τα πρώτα 60 τεύχη φυλάσσονται σε ζελατίνα. Πωλείται στα 1500€. Παρακαλώ, στείλτε μου μυνημα όσοι ενδιαφέρεστε.
 

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
ΣτεΦαν, καλωσόρισες.

Μπες λίγο στον κόπο να φτιάξεις ένα νέο (κατατοπιστικό) νήμα, σε παρακαλώ.

:ναι:
 
Η συλλογή πουλήθηκε. Και κανονικά δεν θα το ανακοίνωνα, παρά μόνο αν κάποιος ρωτούσε αν είναι ακόμα διαθέσιμη. Το αναφέρω όμως λόγω του ποιος το αγόρασε. Χωρίς να μπω σε προσωπικά στοιχεία, η αγορά έγινε από τον PayPal λογαριασμό της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αστόρια της Νέας Υόρκης! Αναρωτιέμαι αν έγινε για προσωπική συλλογή ή για χρήση από την εκκλησία. Πάντως, επειδή δεν ήταν προς αποστολή, μόνο με συνάντηση στην Αθήνα, μου δώθηκε από τον αγοραστή ένας ιδιώτης στον οποίο θα τα παραδώσω και θα τα στείλει αυτός - θα πάνε δηλαδή όντως στην Αστόρια, Νέα Υόρκη.
 
Καλησπέρα σας,

δυστυχώς δεν μπορώ να σας στείλω πμ. Παρακαλώ να επικοινωνήσετε μαζί μου για να σας δώσω τη νεα διεύθυνση και τα στοιχεία του νεου ιδιώτη.

Με εκτίμηση,
Πελοπίδας Μαγκουάιρ
Ειδικός κομιξιολόγος - Επιστημονικός συνεργάτης ΕΟΕ Αστόριας

υγ: ελπίζω να καταλήξουν σε κάποιο ίδρυμα και οχι ξεχασμένα σε κάποια βιβλιοθήκη.
 
Last edited:

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Κομιξιολόγος; Σε συνδυασμό με το όνομα (Πελοπίδας Μαγκουάιρ!) θα έλεγα ότι είναι πλάκα. Πληρώθηκες ήδη;

Εντιτ: τώρα είδα ότι το τελευταίο μήνυμα είναι απ' τον Ιπποπόταμο.
 
Last edited:

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Βρε συ εμφανέστατο ήταν, απλώς εγώ είμαι χαζή. Δεν πρόσεξα ότι την ανάρτηση την έκανες εσύ, και νόμισα ότι ήταν το μήνυμα που είχε λάβει ο Κόμης. :p

Κόμη πώς αισθάνεσαι που θα αποχωριστείς τη συλλογή σου; Τα έχω μαζέψει κι εγώ τα τεύχη μέσα στα χρόνια (εκτός από 2-3 νομίζω) και παρ' όλο που δεν τα διαβάζω πια, δεν θέλω να τα δώσω.
 
Ιπποπόταμε, έριξα πολύ γέλιο με τον Κομιξολόγο! Μην τη σβήσετε την απάντηση!

Ίζι, είναι λίγο δύσκολο να περιγράψω πως αισθάνομαι, γιατί αυτή η πώληση δεν ήταν μία απόφαση της στιγμής. Το σκεφτόμουν και με προετοίμαζα εδώ και αρκετά χρόνια (από τις αρχές του 10), ενώ και οι αγγελίες έτρεχαν εδώ και μια διετία περίπου - εδώ, στο Facebook και στην eBay. Να σου πω την αλήθεια, σχεδόν το είχα ξεχάσει, πίστευα ότι δεν θα πουληθούν. Και την περασμένη Τρίτη ήρθε ειδοποίηση από την eBay ότι πουλήθηκαν! Με πείραξε λίγο εκείνη τη στιγμή, αλλά πλέον δεν έχω εδώ και καιρό αυτή την αγάπη για συλλογές που είχα παλιά, τις βλέπω πια μάταιες (διαβάζοντας και την Αόρατη Συλλογή του Τσβάιχ ενίσχυσε αυτή την αίσθηση ματαιότητας - προσοχή: αν είστε συλλέκτες, μην το διαβάσετε!) Βάλε κιόλας ότι το Κόμιξ δεν ήταν καν η αγαπημένη μου Ντίσνευ σειρά από Τερζόπουλο (αυτή τη θέση την κατέχουν με διαφορά τα Κλασσικά), ήξερα ότι δεν πρόκειται ποτέ να τα ξαναδιάβαζα - απλά θα τα κοίταζα, αλλά μέχρι πότε? Με αυτό το σκεπτικό, το οποίο έχει αναπτυχθεί μέσα μου τα τελευταία χρόνια, σκοπεύω στο μέλλον να δώσω πολλά πράγματα ακόμα. Σίγουρα όμως δεν θέλω (σε αυτή τη φάση) να πειράξω συγκεκριμένα κόμικς, τη μουσική μου (καμιά 1000αριά βινύλια και CD*) και τα βιβλία.

Κι εγώ ελπίζω, όπως έγραψε ο Ιπποπόταμος, να πάνε κάπου όπου θα διαβαστούν από όσο περισσότερα παιδιά (και μη) γίνεται. Θεωρώ ότι μάλλον, για να τα αγόρασε η εκκλησία, κάποιον τέτοιο προορισμό θα έχουν, εκτός και αν ο πάτερ** χτίζει συλλογή, που δεν το πολυνομίζω!

* Βέβαια και αυτά μάταια είναι, αφού έχω σταματήσει εδώ και πολύ καιρό να ακούω από βινύλια και CD, και χρησιμοποιώ μόνο MP3 παντού
** Είναι σίγουρο αυτό, χτες μιλώντας με το άτομο που θα τα παραδώσω τον ανέφερε τον αγοραστή ως "Πάτερ"
 
Last edited:
Λοιπόν, αφού τα παρέδωσα τα Κόμιξ χτες, το άτομο με το οποίο συναντήθηκα, που θα αναλάβει και να τα στείλει, μου είπε ότι ο αγοραστής, Πάτερ κάτι (που δυστυχώς δεν συγκράτησα), είναι 65 χρονών και όντως η εκκλησία του φροντίζει παιδιά και λογικά θα είναι για την βιβλιοθήκη της. Αν υπήρχε λοιπόν κάποια αίσθηση στενοχώριας και απογοήτευσης για τον αποχωρισμό της συλλογής, δεν υφίσταται πλέον. Δεν μπορούσα να σκεφτώ καλύτερη κατάληξη μιας συλλογής που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 1988. Μπορεί μέσα σε αυτή τη συλλογή να υπάρχουν εξαντλημένα τεύχη εδώ και δεκαετίες (το Νο2 "Ο Χρυσός Γίγας" ήταν το πρώτο που εξαντλήθηκε, σχεδόν 1-2 χρόνια μετά την κυκλοφορία του), τα οποία δεν θα ξεχωρίσουν ως τέτοια στα παιδιά που θα τα διαβάσουν, αλλά who cares? Όπως είπε ο Ιπποπόταμος, καλύτερα να μην καταλήξουν ξεχασμένα σε κάποια βιβλιοθήκη. Όταν αποφάσισα να πουλήσω, δεν φανταζόμουν ότι στο τέλος θα έχω αίσθημα χαράς και ικανοποίησης!
Δεν είμαι θρήσκος, και ξεκινάω πάντα αρνητικά προκατειλημμένος όσον αφορά ανθρώπους της εκκλησίας, αλλά τον συγκεκριμένο Πάτερ τον αγαπώ και τον θαυμάζω!
 
Top