Έτσι ακριβώς νιώθω κι εγώ.Ακόμα κι αν έχεις πολλά και έντονα κοινά βιώματα με έναν φίλο ή μια φίλη,ακόμα κι αν ταιριάζετε πολύ σαν χαρακτήρες,αν δεν υπάρχουν κοινά ενδιαφέροντα μεταξύ σας,η φιλία,πως να το πω,σαν να αποδυναμώνεται κάπως,σαν να μην εξελίσσεται όσο θα μπορούσε.Εμένα με θλίβει γιατί θεωρώ την αλληλοτροφοδότηση εξαιρετικά σημαντική σε μία φιλία (και όχι μόνο). Βέβαια υπάρχουν πολλά άλλα που μας δένουν με τους φίλους μας, όμως συχνά αισθάνομαι την έλλειψη κοινών ενδιαφερόντων σχεδόν ασφυκτική..
Ελα βρε συ Αμαντα σε κατι πραγματα που κολλάς. Τι Ντοστογιεφσκι, τι Αρονοφσκι, τι Τσαικοφσκι... Σε -φσκι τελειωνουν όλα.Πάντως επικρατεί πλήρης άγνοια όσον αφορά σε συγγραφείς και βιβλία. Πριν λίγο καιρό έλεγα σε ένα συμμαθητή μου για μία ταινία που είδα, και μου λέει: την ξέρω, ο Ντοστογιέφσκι δεν την σκηνοθέτησε;; (ο σκηνοθέτης ήταν ο Αρονόφσκι.)
Μην ξεχνάμε και τον Κισλόφσκυ.Ελα βρε συ Αμαντα σε κατι πραγματα που κολλάς. Τι Ντοστογιεφσκι, τι Αρονοφσκι, τι Τσαικοφσκι... Σε -φσκι τελειωνουν όλα.
Αυτό μου θυμίζει ένα μαργαριτάρι μαθητή που διάβασα κάπου: την "παγωμένη λίμνη των κύκνων" την έγραψε ο Τσακ Κόφσκι.τι Τσαικοφσκι... Σε -φσκι τελειωνουν όλα.