Λοιπον, το S μου θυμιζει μια παιδικη μου εμπειρια :Ρ
Δεν ξερω αν θυμαστε απο την 3η ταινια Ιντιανα Τζοουνς οπου η υποθεση περιφερεται γυρω απο ενα βιβλιαρακι/σημειωματαριο του πατερα του. Στις στιγμες που δειχνει να το ξεφυλλιζουν φαινεται οτι απο την παραγωγη εχουν γραψει με το χερι ολοκληρα κειμενα, σκιτσακια, εχουν βαλει και "χαρτακια" μεσα.
Στο βιντεοπαιχνιδι που κυκλοφορησε εκεινη την εποχη, στο πακετο περιλαμβανοταν ενα βιβλιαρακι που υποτιθεται οτι ηταν το συγκεκριμενο σημειωματαριο. Βεβαια δεν ειχε καμια σχεση με αυτο που φαινοταν στην ταινια: ηταν ενα κανονικα τυπωμενο βιβλιο, με χαρτινο εξωφυλλο, δεμενο με σιδερακια. Μεσα ομως το κειμενο ηταν απο γραμματοσειρα που εμοιαζε χειρογραφη. Ολο το κειμενο αφορουσε την ερευνα του Δρ. Τζοουνς για το Δισκοποτηρο, σχηματιζοντας ετσι μια βιογραφια του, και τα παιδικα χρονια του Ιντιανα. Υπηρχαν μεσα σχεδιακια, λεκεδες απο μελανι και καφέ, μουτζουρες και διορθωσεις. Καποιες σελιδες υποτιθεται οτι ηταν αποσπασματα απο εφημεριδες, τηλεγραφηματα ή σημειωσεις, και ολα αυτα αφορουσαν ενα γριφο του παιχνιδιου για να βρεις το "πραγματικο" Δισκοποτηρο στο τελος.
Φυσικα αυτο το βιβλιαρακι δε συγκρινεται με το καλοφτιαγμενο movie prop που φαινεται στην ταινια, ουτε και με το S. Εκεινη την εποχη ομως ηταν εντυπωσιακη interactive εμπειρια. Μεγαλώνοντας, εκτιμησα περισσοτερο το κειμενο με τις λεπτομερεις πληροφοριες.
Μια χαρακτηριστικη σελιδα που βρηκα στον ιστο:
(το παραπανω το αναφερω μονο και μονο επειδη μου το θυμησε το S. Σε καμια περιπτωση δεν ανηκει στα "παραξενα βιβλια")