Ως γνωστόν το επικό έργο του George R.R. Martin Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου έχει εμπνεύσει την αριστουργηματική (για μένα) σειρά Game of Thrones, η οποία γράφει τηλεοπτική ιστορία, και θα συνεχίσει να το κάνει τα επόμενα χρόνια. Βλέπω τους αναγνώστες των βιβλίων, που βέβαια δεν έχουν τελειώσει ακόμα αλλά είναι φυσικά πιο μπροστά απ' τη σειρά, να έχουν την κλασική (ψιλοσπαστική
) συμπεριφορά που έχουμε οι περισσότεροι όταν έχουμε λατρέψει ένα βιβλίο και μετά παρακολουθούμε τη μεταφορά του στη μικρή ή στη μεγάλη οθόνη. "Αυτό δεν έγινε έτσι", "αυτό το πάνε πολύ γρήγορα", "αυτό έγινε αλλά με τον τάδε όχι με τον δείνα" κ.ο.κ. Νιώθω ότι αυτοί οι αναγνώστες χάνουν κάμποση από την απόλαυση που νιώθουν οι θεατές της σειράς, γνωρίζοντας εκ των προτέρων όλα τα σημαντικά γεγονότα, τις εκπλήξεις, τις ανατροπές.
Συνήθως θέλω να διαβάζω το βιβλίο πρώτα και μετά να βλέπω την ταινία/σειρά. Δεν μου είναι απαραίτητο, αλλά το προτιμώ. Αυτή τη στιγμή έχω στη βιβλιοθήκη μου όλα τα βιβλία του "Τραγουδιού της Φωτιάς και του Πάγου" που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα. Και, βέβαια, τα λιμπίζομαι αγρίως. Το θέμα όμως είναι ότι η σειρά παραείναι καλή. Στο επίπεδο μιας φαντασμαγορικής υπερπαραγωγής, με εκπληκτικό σενάριο, φοβερές ερμηνείες, clifhangers σε κάθε επεισόδιο κ.λπ. Σκέφτομαι ότι αν αρχίσω τα βιβλία, που είμαι σίγουρη ότι είναι υπέροχα, θα χάσω μεγάλο μέρος της απόλαυσης από τη μοναδική αυτή σειρά...
Τι δίλημμα κι αυτό! Εσείς τι λέτε;

Συνήθως θέλω να διαβάζω το βιβλίο πρώτα και μετά να βλέπω την ταινία/σειρά. Δεν μου είναι απαραίτητο, αλλά το προτιμώ. Αυτή τη στιγμή έχω στη βιβλιοθήκη μου όλα τα βιβλία του "Τραγουδιού της Φωτιάς και του Πάγου" που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα. Και, βέβαια, τα λιμπίζομαι αγρίως. Το θέμα όμως είναι ότι η σειρά παραείναι καλή. Στο επίπεδο μιας φαντασμαγορικής υπερπαραγωγής, με εκπληκτικό σενάριο, φοβερές ερμηνείες, clifhangers σε κάθε επεισόδιο κ.λπ. Σκέφτομαι ότι αν αρχίσω τα βιβλία, που είμαι σίγουρη ότι είναι υπέροχα, θα χάσω μεγάλο μέρος της απόλαυσης από τη μοναδική αυτή σειρά...
Τι δίλημμα κι αυτό! Εσείς τι λέτε;