Σχετικά με την πιο πάνω κουβέντα, σήμερα, συμπτωματικά, αδειάζοντας επιτέλους μια αποθήκη, πετάχτηκε πολύ πράγμα. Ανάμεσα σε αυτά κι ο πρώτος μου υπολογιστής, ένας 486 DX2. Φτάνει.
Δεν μου αρέσει που οι άνθρωποι γινόμαστε ρακοσυλλέκτες της ίδιας μας της ζωής. Εντάξει, κάποια πράγματα έχουν μια συναισθηματική αξία. Τα κρατάμε. Αλλά δεν γίνεται ό,τι πια αγγίξαμε να πρέπει να μπει στο πάνθεο της αποθήκης.
Νομίζω πως αυτό το πράγμα είναι εν μέρει τροχοπέδη στο να φτιάξουμε νέα ζωή, να αποκτήσουμε δεσμούς με νέα πράγματα, μουσικές, ανθρώπους.
Σκοπεύω να πετάξω και να ξεφορτωθώ πολύ περισσότερα πράγματα μέσα στην επόμενη χρονιά.
Θέλω να μείνουν κυρίως πράγματα ζωντανά, λειτουργικά, που έχουν ακόμη μια θέση στην ζωή και που δεν είναι πράγματα ζόμπι.
Βλέπω τους μεγαλύτερους να λένε ξανά και ξανά τις ίδιες ιστορίες, να είναι τυλιγμένοι με τις ίδιες αναμνήσεις. Να μην μπορούν να πιάσουν την τεχνολογία, τον νέο κόσμο, τους νέους τρόπους.
Δεν θέλω να γίνω ποτέ έτσι. Θέλω να μπαίνουν νέα πράγματα στη ζωή μου, νέες ιστορίες, νέοι άνθρωποι, νέες αναμνήσεις. Θέλω να σχηματίζω ζωή μέχρι την τελευταία μέρα μου.