Μυητικά μυστήρια

Καλή σας μέρα. Μήπως ξέρετε που θα μπορούσα να βρω βιβλία για τα αρχαία μυητικά μυστήρια (Ελευσίνια, Κρητικά, Καβείρια, Ορφικά, Περσικά, Μιθραϊκά, Χαλδαϊκά, Αιγυπτιακά, Δρυιδικά, Ινδικά) καθώς και για την Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα (αν υπάρχει) ; Τέλος, έχω διαβάσει ότι ο Ιησούς σίγουρα υπήρξε μεγάλος μύστης σε κάποια από αυτά και για αυτό μπορούσε να κάνει θαύματα. Πως θα μπορούσα να γίνω και εγώ μύστης σαν αυτόν όπως και τόσους άλλους (Βούδας, Πυθαγόρας, Απολλώνιος ο Τυανέας κ.α.). Επίσης, ποια είναι η γνώμη σας για το εννιά πρόσωπα του Χριστού ; Εγώ το τελείωσα μόλις χθες και οφείλω να ομολογήσω ότι είναι καταπληκτικό βιβλίο (μου έκανε γνωστή την ύπαρξη και άλλων μυστηρίων όπως των Ινδών και των Δρυίδων).
 
Όσοι ξέρετε παρακαλώ απαντήστε μου. Επίσης, θα ήθελα να ξέρω προς τι το γέλιο σου αγαπητέ Νικόλα. Τι το γελοίο βρίσκεις ως προς τα αρχαία μυστήρια ;
 
Τα βιβλία που αναφέρονται σε τέτοια θέματα είναι αμφιβόλου ποιότητος. Τώρα, για να σε βοηθήσω για τα αρχαία ελληνικά μυστήρια αυτό ίσως σου κάνει: https://www.politeianet.gr/books/9789602680230-otto-walter-iamblichos-ellinika-mustiria-205168 Γενικά με αυτά τα θέματα να έχεις ανοικτό μυαλό αλλά πιο ανοικτά μάτια. Άποψή μου.
 
Top