Μπύρες και Βιβλία!

Κομη, συμφωνω απολυτα μαζι σου. Πιστευω οτι η μπυρα εχει ιδιο πλουραλισμο γευσεων με το κρασι. Παρα παρα πολλες και διαφορετικες γευσεις, βαθμοι κλπ κλπ. :μπράβο:

Πολύ καλός παραλληλισμός. Και, μάλιστα, την ίδια αντιμετώπιση είχε και το κρασί κάποτε. Θυμάμαι όταν ήμουν μικρός, στις αρχές της δεκαετίας του 80, το κρασί σχεδόν όλοι το χώριζαν σε "ρετσίνα" και "κοκκινέλι" - και ο Παππούς στο Ποπάυ έπινε συνέχεια κοκκινέλι! Αργότερα άρχισε ο κόσμος να αναγνωρίζει τις διαφορές και να ανακαλύπτει τις διάφορες ποικιλίες. Έτσι γίνεται πλέον και με την μπύρα, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Δεν λες πια "ξανθιά" ή "μαύρη", λες Lager ή IPA ή Stout κ.ο.κ.

Ωραιες φωτογραφίες! Θα έκανα και φόλλοοοοοουυυυ αλλά δεν εμπιστεύομαι αυτά τα σάιτ του σατανά...
Αν και αναφέρεις πως θα τις ανεβάζεις χωρίς σχολιασμό νομίζω πως θα ήταν καλύτερα αν υπήρχε έστω κάποιο απόσπασμα από το βιβλίο στην περιγραφή.

Καλή συνέχεια στην προσπάθειά σου!

:κατάρα!::τσκτσκ:
Ετοιμάσου, έρχεται εγκεφαλικό!
Πριν κάποια χρόνια, βρέθηκα στην περίφημη μπυραρία Delirium στις Βρυξέλλες που έχει μπει και στο Γκίνες για την ατέλειωτη λίστα με είδη μπύρας που διαθέτει (για να μην πω για τα ευφάνταστα ποτήρια. Δεν θα ξεχάσω το τεράστιο ποτήρι σε σχήμα μπότας, που χωρούσε μέχρι και 5 λίτρα) και ήπια...χυμό

Πιστεύω ακράδαντα ότι οι περισσότεροι που λένε ότι δεν τους αρέσει η μπύρα, το λένε γιατί δεν έχουν ακόμα δοκιμάσει κανονική μπύρα, αλλά μόνο αυτά τα υποκατάστατα τύπου Αμστελ, Χάινεκεν, Αλφα κλπ - οι λεγόμενες ταβερνόμπυρες. Άλλωστε όλοι με αυτά ξεκινήσαμε, και εγώ κάποτε θεωρούσα ότι μου "ψιλο"αρέσει η μπύρα αλλά μόνο παγωμένη και με ζέστη. Μόνο όταν κάποιος δοκιμάσει καλή μπύρα και δεν του αρέσει, ξέρει τι είναι αυτό που δεν του αρέσει! Αλλιώς, είναι σαν να λες, π.χ., "Δεν μου αρέσει η οδήγηση" γιατί μια φορά πήγες να οδηγήσεις ένα Lada του '70 στην Autobahn.
Έχεις ένα δίκιο δεν μπορώ να πω. Οντως μόνο τέτοιες ταβερνομπύρες έχω δοκιμάσει. Μια πχ. με γεύση φρούτων παίζει και να μ' άρεσε. Από την άλλη, γενικά δεν μ' αρέσει το αλκοόλ με ελάχιστες εξαιρέσεις βέβαια όπως κόκκινο κρασί και κοκτέηλ με τζιν.

Αν και αναφέρεις πως θα τις ανεβάζεις χωρίς σχολιασμό νομίζω πως θα ήταν καλύτερα αν υπήρχε έστω κάποιο απόσπασμα από το βιβλίο στην περιγραφή.
Πολύ καλή ιδέα :μπράβο:

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια Ιπποπόταμε! Αυτό που προτείνεις το είχα σκεφτεί αρχικά, αλλά υπήρξαν 2 ανασταλτικοί παράγοντες:
1. Δυστυχώς στο Instagram μπορείς να ανεβάσεις μόνο από την εφαρμογή του κινητού, που σημαίνει ότι ό,τι γράψεις πρέπει να γίνει με το τραγικό πληκτρολογιάκι αφής. Δεν μπορώ να με φανταστώ να γράφω παραγράφους έτσι! (πληκτρολόγιο και πάλι πληκτρολόγιο)
2. (και σημαντικότερο) Δεν πιστεύω ότι θα τα διαβάσει κανείς... Ειδικά στο Instagram, το οποίο χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως φωτογραφικό album.

Παρόλα αυτά, η ιδέα μου αρέσει και μπορεί, αν η σελίδα αναπτυχθεί και αποκτήσει κόσμο, να το ξεκινήσω.

Μεταλλαγμένη, πέραν από τις φρουτώδεις, μπορεί να σου αρέσουν και κάποιες IPA που βγάζουν αρώματα φρούτων, αλλά και κάποιες βαριές Stout που βγάζουν καφέ ή σοκολάτα. Αν σε φέρει ο δρόμος σου προς τη Local Pub στο Χαλάνδρι, ζήτα τους να δοκιμάσεις βάσει αυτών των περιγραφών - και στείλε μου και στο Instagram γιατί μπορεί να είμαι και εκεί εκείνη την ώρα!

Δεν λες πια "ξανθιά" ή "μαύρη", λες Lager ή IPA ή Stout κ.ο.κ.
Εγω παντως σαν αδαης με τις μπυρες και με την σχεση μου μαζι της να περιοριζεται στους 3-4 μηνες τον χρονο, ακομα ετσι τις λεω. :) Τα IPA, stout κ.λ. ουτε που τα εχω ξανακουσει. Α, και το κοκκινελι και εγω απο τον παππου στο Ποπαυ το έμαθα. :))

Αρχικά δεν τα έχεις καν ακουστά, αλλά μετά δεν θες να θυμάσαι πως ήταν ο κόσμος πριν τα μάθεις! :γιούπι:

1. Δυστυχώς στο Instagram μπορείς να ανεβάσεις μόνο από την εφαρμογή του κινητού, που σημαίνει ότι ό,τι γράψεις πρέπει να γίνει με το τραγικό πληκτρολογιάκι αφής. Δεν μπορώ να με φανταστώ να γράφω παραγράφους έτσι! (πληκτρολόγιο και πάλι πληκτρολόγιο)
Να σου πώ ένα μυστικό; Μπορείς να το κάνεις και απο το pc. Δεν κατεβάζεις την εφαρμογή απλά την googleαρεις.

Όσον αφορά το 2. Κάποιοι βιβλιόφιλοι τα διαβάζουν αλλά επειδή είναι συνήθως απο το κινητό, καλό θα ήταν να έδινες απλά 2-3 τίτλους.
Εγώ απο μπύρες δεν ξέρω. Όμως παρατηρώ τις εικόνες απο τις μπύρες και απο τα βιβλία... το πως τα συνδιάζεις. Ίσως μια καλή ιδέα θα ήταν να μιλήσεις για αυτές τις εικόνες... αφού τις παραλληλίζεις.

Ααα, πολύ ενδιαφέρον αυτό για το Instagram, θα το ψάξω.

Για το διάβασμα των αναρτήσεων, έχεις δίκιο ότι κάποιοι θα υπάρχουν που θα τα διαβάσουν. Φοβάμαι μην ξεκινήσω όμως και μετά το βαρεθώ. Έτσι είχε γίνει και με μία σελίδα με μουσικά βίντεο που είχα φτιάξει στο Facebook πριν 2-3 χρόνια, όπου έγραφα και κάτι ιστορικό/πληροφοριακό με κάθε ανάρτηση, και κάποια στιγμή άρχισα να το βαριέμαι. Και τώρα την έχω σβήσει πλέον. Αυτή με τα βιβλία και τις μπύρες θέλω να την κρατήσω.

Τώρα, η ιδέα για το να γράφω πως συνδυάζονται είναι πάρα πολύ καλή, αλλά, για να είμαι ειλικρινής, δεν έχουν όλες οι φωτό κάποιο συγκεκριμένο σκεπτικό πίσω απ' τον συνδυασμό τους. Κάποιες, όπως του Poe, του Schwarzenegger, του Adams, έχουν όντως, αλλά κάποιες άλλες απλά μου άρεσαν οπτικά σαν συνδυασμός, όπως π.χ. η Αλίκη και ο Λαβκραφτ. Επίσης, θα υπάρχουν και κάποιες που δεν θα είναι άμεσα προφανές το σκεπτικό, και θα θέλει λίγο σκέψη (και ίσως και κάποια γνώση). Π.χ. σύντομα θα δεις μια φωτό με... κατσαρολικά! Αν γράψω γιατί το κατσαρολικό τότε χάνεται το μυστήριο!

Ο καθένας που σε ακολουθεί, θα σε ακολουθεί για την ταυτότητα σου. Δεν χρειάζεται να τα δίνεις όλα έτοιμα στο πιάτο. Θα δείς και την αλληλεπίδραση που θα έχει το κοινό σου. Π.χ μπορεί να θελήσεις να δώσεις πληροφορίες για την μπύρα, μπορεί για τις εικόνες, μπορεί για το βιβλίο ή όλα μαζί. Κάνε αυτό που πιστεύεις... αν έχεις όρεξη γράφεις, αν όχι απλά το αφήνεις έτσι. Εμένα θα με ενδιέρερε π.χ να μάθω απο που προήλθε η κάθε εικόνα.

Ναι, μπορεί και να εξελιχθεί η σελίδα. Έτσι κι αλλιώς, και αρχικά είχα την ιδέα να είναι όλες οι φωτό με το ίδιο φόντο, ώστε να δίνεται βάση μόνο στη μπύρα και στο αντίστοιχο βιβλίο, αλλά μετά το άλλαξα και σκέφτηκα πιο ωραία να αλλάζει και το φόντο ανά περίσταση. Οπότε το ίδιο μπορεί να γίνει και με τις περιγραφές.

Αν τύχει θα πιω Kaiser που την βρίσκω πολύ καλή για τα γούστα μου, βέβαια δεν έχω δοκιμάσει κάποιες άλλες περίεργες και ποιοτικές υποτίθεται που έχουν 5€ και δεν είναι καν 500ml το μπουκάλι, εξάλλου δεν είμαι και πολύ fan της μπύρας γιατί δεν θέλω να κάνω κοιλιά, για μας τους πληβείους μια Kaiser είναι υπεραρκετή! :ρ

:)))

5 ευρώ είναι οι φθηνές, καθημερινής χρήσης!

Πάντως μια χαρά είναι η Kaiser, μου φέρνει στο μυαλό τραπέζι σε αυλή ταβέρνας με κοψίδια και τέτοια όμορφα, στην οποία περίπτωση είναι και ιδανική παγωμένη!

Ναι, σωστά, είχα δει κάτι τιμές 15 η 20€ το ποτήρι (τόσο είναι το μπουκάλι τους), μα εδώ υπάρχουν νερά που έχουν 700€ και φτάνουν μέχρι 80000€ (ογδόντα χιλιάδες), αν θέλετε βάζω link...
Kaiser μέχρι να δω την Αφροδίτη να αναδύεται από τον αφρό της.. :ρ
Πάντως η μπύρα είναι πλήρης τροφή και νομίζω πως δεν ταιριάζει με το φαγητό, τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ να φάω τις λιγοστές φορές που πίνω μπύρα, με φουσκώνει .

Νερό 80000€??? Ήξερα ουίσκι, κονιάκ και τέτοια μπορούν να φτάσουν τέτοιες τιμές, αλλά νερό?? :ζντόινγκ:

Δεν διαφωνώ πάντως με αυτό που λες για το φαγητό, γι' αυτό σπάνια (σχεδόν ποτέ) δεν πίνω μπύρα με το φαγητό σπίτι. Έξω θα παραγγείλω (Kaiser, ενίοτε!) λόγω παρέας περισσότερο, αλλιώς με το φαγητό μία Κόκα Κόλα Zero είναι ό,τι πρέπει! Επίσης, οι καλές και, ειδικά, οι ΠΟΛΥ καλές μπύρες, ΔΕΝ πίνονται με φαγητό. Δεν μπορείς να πιεις μία Westvleteren 12, μία Stone Xocoveza, μία Bourbon County, και να τρως και το πιτόγυρο ταυτόχρονα! Θα καταστρέψεις και τη μπύρα και το πιτόγυρο. Το κάθε τι έχει και τη στιγμή του.

Συμφωνώ!
Να εδώ, βέβαια είναι είδος πολυτελείας και τα μπουκάλια έχουν χρυσό και πολύτιμες πέτρες και το περιεχόμενο να είναι απλά νεράκι της φύσης, πως αλλιώς θα δικαιολογήσουν και το τεράστιο κόστος άσχετα αν ο χρυσός δικαιολογεί ένα κλάσμα της υπερβολικής τιμής:

https://financesonline.com/top-12-most-expensive-water-brands-in-the-world-kona-nigari-acqua-di-cristallo/

Αυτό το Beverly Hills, λέω να πάρω 2-3 μπουκάλια να τα χω πρόχειρα για πικνικ, γυμναστική, τέτοια πράγματα!

Σε παρακολουθώ (ελπίζω να μην ακούγεται τρομακτικό αυτό) στο instagram και πρέπει να σου πω ότι οι φωτογραφίες σου είναι πολύ καλές! Εύχομαι καλή συνέχεια στην προσπάθεια σου!

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Κόμισσα!

Όσο για την παρακολούθηση, νομίζω αυτός είναι και ο κύριος σκοπός των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, να παρακολουθεί ο ένας τον άλλον!

Θα συμφωνησω με τον Χρυσοστομο. Μου το χαριζεις;; :)))) Παντως, ουτε φεησμπουκ εχω. Ουτε ηλεκτρισμο. Μεσαιωνας.!!!:))))
Ούτε facebook έχεις, ούτε instagram αλλά στο forum μια χαρά μπαίνεις γλυκιά μου Ελλη (άρα δεν είσαι καθόλου πρωτόγονη εντέλει)! Πλάκα κάνω φυσικά, καλά κάνεις και κυρίως για το instagram (στο facebook βρίσκω οπωσδήποτε μια μικρή τουλάχιστον χρησιμότητα). Αν δεν είσαι κάγκουρας με πορτοκαλί αθλητικά και δεν ακούς Iggy Azalea, δεν έχεις κανένα λόγο να μπαινεις στο Instagram κατ' εμέ. Οσο για το τόπικ, θα σε ακολουθήσω dude, μπορεί να μην τρελλαίνομαι για μπύρες (προτιμώ τον καφέ) αλλά τα βιβλία τα λατρεύω :)