Μπύρες και Βιβλία!

Όντας λάτρης των 2 μεγάλων ηδονών της ζωής, του Βιβλίου και της Μπύρας, και θεωρώντας ότι και οι 2 αυτές ηδονές δεν είναι απλά και μόνο "εσωτερικές" (ανάγνωση του βιβλίου/πόση της μπύρας) αλλά και "εξωτερικές", δηλ. το να κοιτάς και να απολαμβάνεις τη μορφή ενός ωραίου βιβλίου ή μίας ωραίας μπύρας, αποφάσισα να ξεκινήσω έναν λογαριασμό Instagram που να ζευγαρώνει και να εκθέτει αυτές τις δύο απολαύσεις. Ο λογαριασμός είναι εδώ: https://www.instagram.com/hopsnbooks/ και σκοπεύω να τον ενημερώνω τακτικά, χωρίς σχόλια, μόνο με φωτογραφίες. Όποιος, λοιπόν, θέλει μία σταθερή ροή τέτοιας εξαίσιας ομορφιάς (και έχει Instagram λογαριασμό) μπορεί να κάνει follow!

(αν αυτό δεν ανήκει εδώ παρακαλώ οι διαχειριστές ας το μετακινήσουν ή διαγράψουν)

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Γενικότερα δεν φιλοξενούμε διαφημίσεις προς ιστοτόπους κτλ. αλλά εσύ έχεις μια ενεργή παρουσία στο φόρουμ με βάθος χρόνου οπότε εντάξει. :)

Ευχαριστώ, Φαροφύλακα!

Ελπίζω να αρέσουν οι φωτογραφίες στους μπυρόβιους της Λέσχης! (όσοι είναι μπυρόβιοι, μιας και βιβλιόβιοι είμαστε όλοι έτσι κι αλλιώς!)

Βρε Κομη! Βρε Κομη! Θα με αναγκασεις να φτιασω ινσταγραμ, ποιος; εγω!, που δεν εχω καμια σΚεση με τα σοσιαλομύδια. :κατάρα!: Ωχου!
:):)

Παντως Κομη το εξωφυλλο αυτης της εκδοσης του Μετρ και της Μαργαριτας που εχεις βαλει ειναι καταπληκτικο!! Εργο τεχνης!!

Θα συμφωνησω με τον Χρυσοστομο. Μου το χαριζεις;; :)))) Παντως, ουτε φεησμπουκ εχω. Ουτε ηλεκτρισμο. Μεσαιωνας.!!!:))))

Βασικά, για facebook δεν χρειάζεσαι καν να έχεις ηλεκτρισμό, αρκεί να βρίσκεις κάπου να φορτίζεις το κινητό και είσαι οκ!

Συμφωνώ για το εξώφυλλο, είναι ένα από τα καλύτερα από τα βιβλία που έχω (γι αυτό και ήταν και το πρώτο που φωτογράφησα μαζί με μία απ τις καταπληκτικότερες μπύρες που έχω πιει ποτέ!). Δεν είναι όμως κάτι δυσεύρετο, στο Book Depository υπάρχει κανονικά. Άρα δεν θα μπορούσα να χαρίσω κάτι τόσο κοινό, θα ήταν προσβολή! :ρ

Για κοίτα να δεις! Μπήκα μετά από αιώνες στη λέσχη (it's a long story) για να δω τις λεπτομέρειες της συνάντησης για την πίτα, κατόπιν ενημέρωσης από τον καλό φίλο Μπου, και πέφτω πάνω σε αυτό το ποστ! Θα με κάνεις Κόμη να ανοίξω Instagram! Χαλάλι, αν είναι για κάτι τέτοιο! Εύγε για την ιδέα!
Μένει να μάθω και πως λειτουργεί αυτό το πράμα.

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια Μπέιζιλ! Ελπίζω να μπεις, έχω κάποιες καλές εμπνεύσεις, που έχω σκοπό να πραγματοποιήσω (να πω απλά ότι η μία από αυτές περιλαμβάνει οδήγηση περίπου 100χλμ, αλλά δεν θα ησυχάσω αν δεν το κάνω!)

Κι εγώ πρώτη φορά το χρησιμοποίησα το Instagram. Αν και χρήστης του Facebook εδώ και 10 χρόνια, το βρήκα κάπως διαφορετικό, αλλά γενικά εξαιρετικά απλό. Δεν νομίζω θα έχεις, εσύ ή οποιοσδήποτε, πρόβλημα να το μάθεις σε πολύ λίγο χρόνο.

ΠΡΟΣ Βασίλισσα (αν διαβάζει εδώ τις απαντήσεις): Προσπάθησα να σου απαντήσω σχετικά με την Instagram σελίδα, αλλά δεν περνάει η απάντηση γιατί έχεις φτάσει, λέει, στο όριο μηνυμάτων.

Last edited:
Μπήκα και νομίζω ότι κατάφερα να κάνω follow. Πολύ ωραίες φωτογραφίες! Συγχαρητήρια! Βιβλιοπροτάσεις και μπυροπροτάσεις, 2 σε 1!
Βλέπω πολλές ίδιες δημοσιεύσεις φίλων από το fb.
Τέλος πάντων, στο θέμα μας. Αυτή την Focal Banger που έχεις στο Master and Margarita την βρίσκουμε εν Ελλάδι;
Βέβαια, η μπύρα για μένα παίζει από την προχωρημένη Άνοιξη και πέρα. Για την ώρα παίζει depon αναβράζον. ?

Το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον, Μπέιζιλ, ότι η περιέργειά σου στράφηκε προς την πιο ιδιαίτερη, και καλύτερη από όσες έχω ανεβάσει μέχρι στιγμής, μπύρα! Μάλλον είναι το ένστικτο του καλού μπυροπότη που προσπαθεί να βγει στην επιφάνεια! Δεν την βρίσκεις όμως εύκολα, όχι μόνο εν Ελλάδι, αλλά και γενικότερα. Βλέπεις, η ζυθοποιία που τη φτιάχνει (https://alchemistbeer.com/) πουλάει μόνο από το ζυθοποιίο, και σε περιορισμένες ποσότητες. Εδώ την έφερε η Local Pub (ποιος άλλος!) και πρόλαβα και τσίμπησα μία (δυστυχώς, λόγω υψηλής τιμής δεν μπόρεσα να πάρω και την Heady Topper, που θεωρείται η κλασική τους). Ελπίζω να καταφέρω να την ξαναβρώ.

Να σου πω πάντως πως η καλή μπύρα είναι για όλες τις εποχές. Οι καλύτερες μπύρες δεν πίνονται παγωμένες, αλλά από κρύες μέχρι και θερμοκρασία δωματίου, ανάλογα το είδος. Ακόμα και βαρύ χειμώνα, μία καλή Imperial Stout με αρώματα σοκολάτας ή καφέ είναι ό,τι πρέπει!
Αν ο δρόμος σου σε βγάλει Χαλάνδρι, πήγαινε οπωσδήποτε στη Local Pub - ο κεντρικός ναός της μπύρας! Διαφορετικά, Lazy Bulldog στο Γκάζι, Berlin by 5 Drunk Men στο Παγκράτι, και Green Rose στο Περιστέρι.

Παρόλο που δεν μ' αρέσει η μπύρα, απολαμβάνω πολύ τις φωτογραφίες! Οντως το εξώφυλλο του Μπουλγκάκωφ είναι υπέροχο! Μ΄αρέσε πολύ και αυτή με τον Πόε. Μ' έκανες να γκουγκλάρω το άγνωστο hops.

Καλή αρχή :γιούπι:

Ευχαριστώ Μεταλλαγμένη!

Η φωτογραφία με τον Πόε είναι κι εμένα η αγαπημένη μου μέχρι στιγμής. Αυτή η μπύρα ανήκει σε μία πολύ ιδιαίτερη ομάδα, που εγώ ονομάζω "ουισκόμπυρες"! Είναι παλαιωμένη σε βαρέλια από ουίσκι, και δεν έχει ακριβώς γεύση μπύρας, αλλά είναι κάτι μεταξύ μπύρας και ποτού, συνήθως με υψηλό βαθμό αλκοόλ. Η συγκεκριμένη είναι στο 12%, αλλά δεν την έχω δοκιμάσει ακόμα - καινούρια αγορά. Στη φωτογραφία με την Ανατομία της Μελαγχολίας, είναι η Bourbon County, ίσως η καλύτερη του είδους, παλαιωμένη σε βαρέλια από μπέρμπον. Σπάνια τη βρίσκεις, και είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορεί να πιει κανείς στη ζωή του! Και ιδανική για χειμώνα!

Πιστεύω ακράδαντα ότι οι περισσότεροι που λένε ότι δεν τους αρέσει η μπύρα, το λένε γιατί δεν έχουν ακόμα δοκιμάσει κανονική μπύρα, αλλά μόνο αυτά τα υποκατάστατα τύπου Αμστελ, Χάινεκεν, Αλφα κλπ - οι λεγόμενες ταβερνόμπυρες. Άλλωστε όλοι με αυτά ξεκινήσαμε, και εγώ κάποτε θεωρούσα ότι μου "ψιλο"αρέσει η μπύρα αλλά μόνο παγωμένη και με ζέστη. Μόνο όταν κάποιος δοκιμάσει καλή μπύρα και δεν του αρέσει, ξέρει τι είναι αυτό που δεν του αρέσει! Αλλιώς, είναι σαν να λες, π.χ., "Δεν μου αρέσει η οδήγηση" γιατί μια φορά πήγες να οδηγήσεις ένα Lada του '70 στην Autobahn.