Με πέντε γράμματα

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Ας ξαναρχίσουμε αυτό το παιχνίδι που μας το εισήγαγε η Χρυσηίδα, μιας και βλέπω ανανεωμένο ενδιαφέρον.

Δίνονται πέντε τυχαία γράμματα. Ο καθένας προσπαθεί να σκαρώσει μια λογική πρόταση πέντε λέξεων. Η κάθε μια από τις πέντε αυτές λέξεις πρέπει να αρχίζει με τα γράμματα που έχουν δοθεί αρχικά. Προσοχή: η σειρά των γραμμάτων δεν γίνεται να αλλαχτεί. Επίσης, η στίξη μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην πρόταση.

Ας ξεκινήσουμε και πάλι. Θα δώσω τα πέντε πρώτα μας γράμματα και θα φτιάξω και τη δικιά μου πρόταση, σαν παράδειγμα, εκτός συναγωνισμού. Στη συνέχεια γράφετε εσείς τις εμπνεύσεις σας και αύριο το βραδάκι θα δώσω τη σκυτάλη στην πρόταση που μου έκανε το μεγαλύτερο κλικ:

γ - η - ζ - φ - α

Γλυκιά η Ζωή, φίλε, Αντέρωτα.

εντάξει;

αβάντι, μαέστρο!

:))))
 

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες.

Μου άρεσε της Βου το:
Γιατί ήταν ζωντανή, φανατικέ αριστερέ;

Το οποίο από μόνο του είναι μια ταινία μυστηρίου. Ποιος είναι ο φανατικός αριστερός και ποιες οι ευθύνες του; Και πραγματικά, θα μας εξηγηθεί ποτέ το γιατί ήτανε ζωντανή;

Του Χρήστου είναι το πιο φιλοσοφικό κι αποφθευγματικό:
Γεννιόμαστε ηττημένοι, ζούμε φοβισμένα, αποχωρούμε.

Όμως περισσότερο μου άρεσε του Ναπολέοντα. Γέλασα όταν το διάβασα. Η φορτισμένη αποκάλυψη στον ίδιο τον Γιάννη πως κάποτε υπήρξε ζαρκάδι είναι από μόνη της ένα μεταφυσικό δράμα:
Γίαννη ήσουν ζαρκάδι, φώναξε αυτός.
:))))

Ναπολέοντα, πάρε την σκυτάλη!


Επίσης, προτείνω πέρα από τα πέντε γράμματα η μάνα να δίνει κι ένα επίθετο για το τί πρόταση πρέπει να προκύψει: μια πρόταση νατουραλιστική/τρομακτική δραματική/κωμική /ανάρμοστη/σουρεαλιστική/αβρή/ντεμοντέ κτλ.

;)
 

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Ναπολέοντα, εσύ δεν χρειάζεται να βάζεις πρόταση. Επίσης, δώσε μας έναν χαρακτηρισμό. Πώς να είναι τα κείμενά μας; σουρεαλιστικά; τρομακτικά;

:)))
 
Top