Κυνόφιλοι και γατόφιλοι

Αγαπάς τα σκυλιά ή τις γάτες;


  • Total voters
    99

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
(Διόρθωσα εγώ τον αριθμό αλλά θα παραμείνει το όνομά σου στην λάθος ψήφο που έριξες. Οι αριθμοί όμως θα είναι με την ψήφο σου στο "καί τα δύο". :) )
 
το αγγλικό μπουλντόγκ που μου ξυπνά πολύ τρυφερά συναισθήματα και, παρότι δεν μου ταιριάζει, είναι σκύλος-απωθημένο μου.
Ίζι, :κόλλα5: Και δεν υπάρχουν πολλά. Δηλαδή ζήτημα είναι αν έχω δει δύο φορές στην ζωή μου αγγλικό μπουλντόγκ από κοντά.
Άλλα σκυλιά που μ'αρέσουν είναι τα Αγίου Βερνάρδου.

(Χριστέ μου, τι φάτσα. Θέλω να το ράψω πάνω μου)
Η αγάπη η μεγάλη όμως είναι μία: "Αδέσποτα που έγιναν δεσποζόμενα" :))
 

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Οι συζητήσεις που έχω με τον σκύλο μας:
(με αλλοιωμένη φωνή) "Ποιος είναι ο πιο καλός; Ποιος είναι ο πιο καλός; Ποιος είναι ο πιο καλός; Ποιος είναι ο πιο καλός; Ποιος είναι ο πιο καλός; Εσύ είσαι ο πιο καλός; Ποιος είναι ο πιο καλός; Εσύ είσαι ο πιο καλός; Ποιος είναι ο πιο καλός τω κόσμω; τω κόσμω; Εσύ είσαι ο πιο καλός τω κόσμω; Ποιος είναι ο πιο καλός; Εσύ είσαι ο πιο καλός! Εσύ είσαι ο πιο καλός! Εσύ είσαι ο πιο καλός!"

(Γενικότερα με κοιτάζει χωρίς να δίνει κάποια απάντηση)
 
Έχω προτίμηση στα σκυλιά , γιατί νομίζω χαϊδεύονται περισσότερο, η γάτα είναι πιο ανεξάρτητη και πιο απρόβλεπτη, σου επιτρέπει να τη χαρείς όταν γουστάρει , δεν περνάει το δικό σου αλλά το δικό της. Βέβαια αυτή τη στιγμή υπάρχει γάτα στο σπίτι την οποία φυσικά και την αγαπώ πολύ .
 

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
:χαχα: τρελός, ο γάτος τσατίλας!

Όσο για αυτό που είπες:
Αν και έχω σκύλο δεν μπορώ να πω ότι αγαπώ τα σκυλιά πιο πολύ από τα γατιά. Ή από τα ποντίκια, τα φίδια, τα ψάρια, τις δεκαοχτουρες, τις χελώνες..... Καταλάβατε τι εννοώ.
πραγματικά, προσωπικά, δεν το αντιλαμβάνομαι. Τα θηλαστικά έχουν συγγενικά και κοινά συναισθήματα με τον άνθρωπο, καθώς ανήκουν στην ίδια ευρύτερη οικογένεια. Στα γατιά, τα σκυλιά κτλ. βλέπεις τον φόβο, την ζήλια, την ενοχή (που κάποιοι λένε πως είναι απλά και πάλι φόβος), την ενσυναίσθηση, και πάνω από όλα εκφράζουν την αγάπη τους με έναν κοινό τρόπο, τις αγκαλιές, τα φιλιά, την προστασία, τον θρήνο. Παραδόξως, τα πτηνά βγάζουν, μάλλον σε μικρότερο βαθμό, κάποιες αντίστοιχες συμπεριφορές.

Αυτό απαντά πολύ λιγότερο έως καθόλου π.χ. στα ψάρια ή τα ερπετά ή στα έντομα.

Τώρα, αν σε κάποιον αυτά τα χαρακτηριστικά είναι αδιάφορα για το πώς αγαπά ή μάλλον δεν αγαπά, ο ίδιος, αυτό είναι ένα πολύ προσωπικό θέμα που κατά μιαν εκδοχή ίσως χρειάζεται μια ενδοσκόπηση αν όχι κι αναθέωρηση, αφού μοιάζει να αγνοεί αυτά που αποτελούν την πεμπτουσία της αγάπης.
 
Αν πάμε στην "πεμπτουσία" της αγάπης δε πρέπει να αγαπάμε κανένα ζωάκι γιατί μόνο άνθρωπος μπορεί να δώσει την πλήρη αγάπη σε άλλον άνθρωπο.

Τα ερπετά, τα ψάρια και τα έντομα έχουν διαφορετικούς τρόπους έκφρασης συναισθημάτων. Άλλωστε δε γνωρίζουμε και πολλά για τα ζώα. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια οι επιστήμονες αγνοούσαν ότι οι ύαινες δεν είναι αποκλειστικά πτωματοφάγοι.
 
Δυστυχώς, έχω soft spot για τα ζώα (φαίνεται από την υπογραφή μου), τα γατοσκυλα τα αγαπώ το ίδιο, αλλά ένας από τους 2 λόγους που δεν έχω ακόμη γάτα (είχα μικρή, μια αλανιάρα και μου την σκότωσε ενας γείτονας με καραμπίνα), είναι επειδή είναι δύσκολο να τους δώσεις φαρμακευτική αγωγή. Αναγνωρίζω ότι ακούγεται γελοίο, αλλά παραλυω ήδη με την άρρωστια (κατεβάζω ρολά, σταματώ να είμαι λειτουργική και η προσοχή μου είναι μόνο στο τετραποδο). Το τσακωμα του ζωου (με αποχη ή κουβέρτα) μου φαίνεται αρκετά ψυχοφθορο. Δεν ξέρω αν θα μπορώ να κάνω ντιλ.
#1 Γέλασα πολύ με το βιδεο του αγριογατου. Η έκφραση του όταν βγαίνει από τη φωλιά :μουάχαχα: για γκιφακι είναι.
#2 Θεωρώ τις υαινες αδικημένες (έχουν και γλυκές φατσουλες)
 
Το τσακωμα του ζωου (με αποχη ή κουβέρτα) μου φαίνεται αρκετά ψυχοφθορο.
Η Τσίου του παρόντος ρίχνει το κεφάλι πίσω και γελά κοροϊδευτικά. Δεν είχα υπολογίσει τι κάνεις αν ο πιο-μικρος-απο-πονυ σκύλος σου δεν θέλει να μπει στο κτηνιατρείο. Γάτες και πάλι γάτες ✌
 
Είμαι κυνόφιλος μέχρι αηδίας, λατρεύω τα σκυλιά. Μικρός μεγάλωσα με γάτες γιατί το σόι του Τζέρι μας έκανε τακτικές επισκέψεις στο σπίτι και χρειαζόμασταν τα γατιά για να τους διώχνει. Ποτέ όμως δεν δέθηκα ιδιαίτερα με κάποια από αυτές γιατί και οι ίδιες με είχαν αφοδευμένο. Τα σκυλιά όμως είναι άλλη υπόθεση, μια λέξη μόνο τα χαρακτηρίζει :Αγάπη. Πήρα το πρώτο μου σκυλί (Τζακ Ράσελ) πριν 11χρόνια περίπου και μόνο όμορφες στιγμές μου έχει χαρίσει μέχρι στιγμής. Λίγα χρόνια αφού πήρα το Τζακ Ράσελ μάζεψα μια αδεσποτη σκυλίτσα από το δρόμο, άλλη λατρεία αυτή, δυστυχώς μου τη δηλητηρίασαν. Το κλάμα που ρίξαμε στο σπίτι δεν περιγράφεται, προσωπικά ήμουν ράκος για βδομάδες , κι ακόμα και σήμερα όταν έρθει η κουβέντα σ'αυτην όλοι βουρκώνουμε. Τα τελευταία χρόνια οι δικοί μου έχουν μαζέψει άλλο ένα αδέσποτο για να κάνει παρέα στο άλλο σκυλί και δεν το μετανιώουν καθόλου, είναι σκέτη χαρά και τα δύο.
 
Top