Κατ' αρχάς, σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Φίλε Ιαβέρη, αν παραβλέψουμε τα διηγήματα και τα περισσότερα έργα της πρώιμης συγγραφικής του περιόδου, έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα μυθιστορήματα του Ντοστογιέφσκι (μόνο το "Αναμνήσεις από το σπίτι των πεθαμένων" απουσιάζει από τη λίστα). Με τον Φιόντορ ουσιαστικά έγινε η αρχή, δικό του θέλω να είναι και το βιβλίο που θα διαβάσω πριν αφήσω την τελευταία μου αναγνωστική πνοή. Γι' αυτό, όπως καταλαβαίνεις, θα ήμουν πολύ περίεργος να ασχοληθώ με κάποιο σύγχρονο μυθιστόρημα που να συγγενεύει με το στιλ του Ντοστογιέφσκι. Φοβάμαι πως, αν ψάξω στο φόρουμ, θα χαθώ και δεν θα βρω αυτό που ψάχνω.
Καλησπέρα κι από μένα Επαμεινώνδα. Όχι, δεν το θεωρώ μειονέκτημα, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία. Ένας από τους λόγους που δεν έχω διαβάσει αρκετά περισσότερα είναι το ότι προτιμώ να διαβάσω ένα βιβλίο μέσα σ' ένα μήνα και να το απορροφήσω όσο πιο καλά μπορώ, παρά δύο αλλά με ταχύτερους ρυθμούς. Κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις και στις δύο περιπτώσεις. Από τα μεγάλα κλασικά έχω διαβάσει μπόλικα, αλλά όσον αφορά τη σύγχρονη λογοτεχνία έχω μαύρα μεσάνυχτα. Και δεν μπορεί, υπάρχουν κι εκεί αριστουργήματα..