Εσύ διαβάζεις το οπισθόφυλλο;

Εσύ διαβάζεις το οπισθόφυλλο;

 • Ναι

  Votes: 85 77,3%
 • Οχι

  Votes: 7 6,4%
 • Εξαρτάται / Ενίοτε

  Votes: 18 16,4%

 • Total voters
  110
ι το μόνο που βρίσκεις είναι κριτικές άλλων συγγραφέων-πάντα εγκωμιαστικές και μια περίληψη που το μόνο που λέει είναι ότι πρόκειται για μια συναρπαστική περιπέτεια...
Γενικά με εκνεύριζε κι εμένα αυτό αλλά σε ένα βιβλίο πραγματικά χαιρομαι που δεν έγραφε τίποτα για την υπόθεση -Νεκρωταφίο Ζώων του Κινγκ- γιατί είναι ένα βιβλίο που ότι κι αν γράψει πίσω είναι σπόλερ. Από τότε έχω αναθεωρήσει και λέω αν κάτι με τραβήξει από το συγγραφέα, το εξώφυλλο ή τον τίτλο, δε μου αλλάξει γνώμη το οπισθόφυλλο ούτως ή άλλως οπότε μου είναι πλέον αδιάφορο. :)
 
Συμφωνώ ότι δεν πρέπει να αποκαλύπτει την πλοκή αλλά η περίπτωση που αναφέρεις είναι κάπως ιδιαίτερη.
Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι από τα πιο γνωστά του Κινγκ και ο τίτλος τα λέει όλα.
Φαντάσου κάποιον που είχε διαβάσει κάποτε το βιβλίο ή είχε δει την ταινία και δεν θυμάται τίτλο και ψάχνει σε μια βιβλιοθήκη ή σε ένα βιβλιοπωλείο για το βιβλίο.Το βρίσκει σχετικά εύκολα.

Τί γίνεται όμως σε μια περίπτωση που το οπισθόφυλλο γράφει ότι είναι μια ιστορία πάθους και προδοσίας π.χ. αντί να λέει ότι είναι η ιστορία μιας γυναίκας που ερωτεύτηκε τον λάθος άντρα?

Νομίζω ότι αξίζει να παραθέσω τον σύνδεσμο που οδηγεί σε μια ιστοσελίδα που έχει τις περιλήψεις που έχει γράψει ένας τύπος, που θεωρείται κορυφή στο συγκεκριμένο είδος. Δείτε απλά πόσο ωραία έχει γράψει την περίληψη για το βιβλίο της Μιχαλοπούλου.

http://shteyngartblurbs.tumblr.com/
 
Και νόμιζα ήμουν η μόνη που το κάνω αυτό.

Σπάνια βλέπω παρουσιάσεις, περιλήψεις κ.λπ. βιβλίων. Συνήθως το κάνω αφού το έχω διαβάσει. Επίσης, επειδή κατά κύριο λόγο δανείζομαι από τις βιβλιοθήκες και σπάνια θα αγοράσω... έχω ένα σύστημα που το έχω σα παιχνίδι.
Όταν ψάχνω στον ηλεκτρονικό κατάλογο, θα ψάξω κατά συγγραφέα, εκδότη, λέξεις κλειδιά, είδος. Οπότε έχω καταλήξει να βάζω στις λίστες μου βιβλία λόγω εκδόσεων, λόγω είδους ή τίτλων.
Έτσι, δε γνώριζα περί τίνος πρόκειται παρά όταν τα διάβασα.
 
Πάντα διαβάζω το οπισθόφυλλο και τα πάντα λέξη προς λέξη που γράφει το βιβλίο.

Εξαίρεση είναι ορισμένα παραρτήματα πχ το Σιλμαρίλλιον είχε ένα παράρτημα στο οποίο περιείχε μια λίστα με ονόματα για διευκόλυση της ανάγνωσης. Πέρα από δύο,τρεις ματιές στα γρήγορα, δεν το διάβασα καν.

edit Από ότι κατάλαβα η ερώτηση αφορά για πρίν τη αγορά. Σε αυτή την περίπτωση τσεκάρω διάφορες κριτικές πχ goodreads και περιγραφές για να ξέρω επακριβώς γιατί πρόκειται.
 
Top