Εικόνες με μόνο θέμα το βιβλίο

ΠΚαι συνέχισε: Η θετική ψυχολογία μπλα μπλα μπλα :νατώρα:....η θετική σκέψη...μπλα μπλα μπλα :τσκτσκ:. Ελπίζω να μην φαίνονταν στο πρόσωπό μου τα συναισθήματά μου εκείνη τη στιγμή αλλά με τέτοιου είδους συζητήσεις δεν τα πάω καλά, εγώ φταίω; :ουχ:
Αν θες τη γνωμη μου, θα της απευθυνόμουν ξεκινώντας με γενική πτώση προσφωνώντας κάποιον με τον οποιο εχει ά αντε β βαθμο συγγένειας.
 
Πώς θα γίνει να το γράψει κάποιος αυτό το βιβλίο;

View attachment 866
Καταπληκτικός πιασάρικος τίτλος. Σίγουρη εμπορική επιτυχία. Ζητείται ταλαντούχος συγγραφέας να ξεκινήσει τη συγγραφή του. Κατά προτίμηση με background σε ψυχολογία ή ψυχιατρική - τους διαφόρους εναλλακτικούς γκουρού(-δες) κλπ δεν τους θέμε. Μπράβο @Λένκοβιτς , προσυπογράφω.
 
Κατά προτίμηση με background σε ψυχολογία ή ψυχιατρική
Ούτε καν μου πέρασε απ' το μυαλό να έχει τέτοιο background γιατί δεν μου αρέσουν και τόσο τα βιβλία αυτοβοήθειας. Αποφεύγω μετά μανίας πλέον να διαβάζω βιβλία ψυχολογίας, δεν με πείθουν και, ακόμα περισσότερο, δεν με διασκεδάζουν. Στο μυαλό μου το έχω σαν κάτι έξυπνα χιουμοριστικό, σκωπτικό, κυνικό, πραγματιστικό, σαν κάποιος (από αυτούς που πολλοί αποκαλούν τρελούς) να άρχιζε να λέει ακριβώς αυτά που σκέφτεται, χωρίς να είναι ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος αλλά μια πιο φλατ φάση.
 
@Λένκοβιτς, το βιβλίο που μου ήρθε στο μυαλό, με περιεχόμενο που θα ταίριαζε στον τίτλο που ανέβασες, είναι "τα εις εαυτόν" του Μάρκου Αυρήλιου. Παραθέτω ένα από τα αγαπημένα μου αποσπάσματαΕιφφελ tip: Η στωική φιλοσοφία γενικότερα με βοηθάει να αντιμετωπίζω τη βλακεία
 
τα εις εαυτόν" του Μάρκου Αυρήλιου.
Καλημέρα! Δεν το έχω διαβάσει ακόμα, είναι στα υπόψιν. Τώρα, αυτό με τη στωική φιλοσοφία και αυτά που γράφει ο Αυρήλιος στο απόσπασμα που μου έδωσες έχω να πω το εξής: Συνήθως τα σκεφτόμαστε αυτά, είμαστε σε αυτό το βαθμό ήρεμοι και αξιοποιούμε αυτή τη γνώση που έχουμε αποκομίσει όταν δεν είμαστε εν βρασμώ ψυχής και μόνο όταν όλα βαίνουν καλώς μπορούμε να τα εφαρμόσουμε. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τον εαυτό μας σε τέτοιο σημείο αλλά και ούτε να δούμε τα πράγματα στωικά όταν αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό πρόβλημα. Και υπάρχουν πολλοί και διάφοροι λόγοι για αυτό. Παίζει ρόλο ο χαρακτήρας μας πάνω απ' όλα και δεν μπορούμε να τον υπερβούμε σε τέτοιο βαθμό ούτως ώστε να γίνουν στωικοί. Το καταφέρνουν όμως μια χαρά αυτοί που χαρακτήρας τους είναι από τη φύση του κάπως στωικός. Και πέρα από το χαρακτήρα υπάρχουν χίλιοι μύριοι λόγοι που δεν μπορούν να εφαρμόσουν όλοι αυτή τη φιλοσοφία ή οποιαδήποτε φιλοσοφία. Αν σου συμβεί κάποιο πολύ άσχημο γεγονός (π.χ. θάνατος αγαπημένου προσώπου) θα μπορέσεις εκείνη τη στιγμή να το παίξεις στωικός; Μάλλον όχι. Είναι wishfull thinking η όλη φάση. Με λίγα λόγια οι πραγματικά στωικοί άνθρωποι (λίγοι) είναι εκ φύσεως έτσι και γι' αυτό μπορούν σε κάποιο μεγάλο ποσοστό να το εφαρμόσουν. Οι υπόλοιποι όχι. Είχα διαβάσει πολύ παλιά τον Επίκτητο και πολλά αυτά που έγραφε, πολύ απλά ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. 'Οπως για παράδειγμα, έγραφε ότι ακόμα και το παιδί σου να πεθάνει εσύ πρέπει να μείνεις ήρεμος και να μη στενοχωρηθείς γιατί άλλωστε ποτέ δεν σου ανήκε, και κάτι τέτοια ωραία έγραφε...
 
@Λένκοβιτς συμφωνώ με αυτά που λες. Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να έχεις την ψυχραιμία να σκεφτείς και αν έρθουν στο μυαλό σου οι κατάλληλες σκέψεις να σε βοηθήσει.
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Μικρή βιβλιοθήκη στο Ηράκλειο.
Έχει κι ένα συμβολισμό, καθότι φυτεμένη σε γλάστρα.
Είμαι σίγουρη πως είμαι σε λάθος νήμα.
Κάποιος αρμόδιος ας πράξει τα δέοντα...:ωραίος:
View attachment 904
Δεν εμποδίζει να ανοίξουν τα παντζούρια; Η ιδέα του βιβλίου είναι να μην ζεις στο σκοτάδι. :ρ
 
Top