Διακρίσεις εις βάρος του ανδρικού φύλου

Προσωπική μου άποψη είναι πως Διακρίσεις εις βάρος του ανδρικού φύλου, δεν υπάρχουν! Υπάρχει μια δικαιολογημένη αντίδραση από μεριάς γυναικών όπου ύστερα από χιλιάδες χρόνια έχουν κάποια τυπικά δικαιώματα, στην Ευρώπη τουλάχιστον! Ζούμε σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία, που ακόμα και σήμερα ζει με διαχωρισμούς (ιδιαίτερα στην επαρχία που ναι πιο κλειστές κοινωνίες). Ακόμα και θρησκευτικά η γυναίκα υποτιμάται από πχ Χριστιανισμό, με άβατα, με φόβο κατά του ανδρός κλπ (άσχετα αν ο Ιησούς είπε πως μπροστά μου είστε ίσοι), με αποκορύφωμα το Ισλάμ. Μόνες στιγμές ισότητας της γυναίκας με τον άντρα, στην Ευρωπαϊκή ιστορία πχ, είναι στον Μινωικό πολιτισμό, σε Κέλτικες φυλές και εν μέρη σεβασμός στην αρχαία Σπάρτη!

Όταν η γυναίκα σε όλο τον υπόλοιπο χρόνο έχει βιώσει εξευτελισμό, βία, διαχωρισμό, ρατσισμό, σεξισμό κλπ, λογικό δεν είναι να αντιδράσει όταν μπορεί ακόμα και κάπως υπερβολικά κατά του άντρα ακόμα και αν αυτός ο συγκεκριμένος στην προκειμένη περίπτωση δεν φταίει! Σίγουρα ο άντρας βιώνει έναν τύπου ρατσισμό στο θέμα σεξισμού, όμως και πάλι όχι στο μέγεθος που βιώνει η γυναίκα πχ, ο άντρας κερατώνει την γυναίκα = μάγκας, η γυναίκα κερατώνει τον άντρα = πόρνη! Και όμως αυτές οι αντιλήψεις δεν έχουν αλλάξει ακόμα!

Ναι και γω σαν άντρας νιώθω αδικημένος όταν στο 70% των αγγελιών για εργασία ζητάνε ευπαρουσίαστες καλλίγραμμες γυναίκες, ακόμα και σε δουλειές όπως σε φούρνο ή βενζινάδικο! Όμως αν το καλοσκεφτείς, δεν βιώνω ακόμη και σ'αυτό εγώ σαν άντρας διάκριση, αλλά η γυναίκα, αφού αντιμετωπίζεται ως ένα ζευγάρι μπούτια, στήθος και οπίσθια, δηλαδή ως ένα κομμάτι κρέας, διότι αν κάποια πιο νορμάλ κοπέλα ζητήσει εργασία και μαζί της μια πιο ευπαρουσίαστη, αμέσως καταλαβαίνουμε πια έχει τις περισσότερες πιθανότητες!

Με λίγα λόγια πιστεύω πως εμείς ως ανδρικό φύλο ευθυνόμαστε για κάθε διαχωρισμό που βιώνουμε πλέον, αφού εμείς το προκαλέσαμε!
 

Διατσέντα

Λαίδη Βιβλιοδέτρα
Υποθέτω πως αν το βάλω κατ’ ευθείαν θα κινήσει το ενδιαφέρον των administrators...ως εκ τούτου θα το βάλω σε πλοκή...έτσι...για να γίνει σαφές πως τέτοιο εξευτελισμό ένας άντρας δεν θα υποστεί ποτέ...οι δε υπέροχοι αυτοί που το έβγαλαν όλο κυνισμό και στο διαδίκτυο και κυκλοφορεί με παρρησία στο fb, όπου μόλις έπεσα καταπάνω του... τι να πω...φτωχό θα είναι...

 
Last edited by a moderator:

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Τον εαυτό τους εξευτελίζουν αυτοί οι τύποι Διατσέντα μου. Και δεν το συνειδητοποιούν κιόλας...
 

Διατσέντα

Λαίδη Βιβλιοδέτρα
Ίζι μου, είναι τόσο χυδαίο όλο που δεν έχει νόημα σχολιασμού καν. Μπάζει από δέκα χιλιάδες μεριές...ούτε μιά ούτε δυό...
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Αυτό το νήμα, όμως, έχει θέμα τις διακρίσεις εις βάρος του ανδρικού φύλου. Εγώ ο ίδιος ζήτησα ήδη, αν θέλει και μπορεί κάποιος (που το υλικό είναι άπειρο και ουσιαστικό) να δημιουργήσει αντίστοιχο νήμα για τις διακρίσεις εις βάρος των γυναικών...
 
Καλά τα λέει ο Φάρος, ορίστε...


Διατσέντα γιατί προσβάλεις έτσι τον λαό του ΠΑΟΚ; ε; :θρρρ:
 
Last edited by a moderator:
Έχω γυρίσει σχεδόν όλη την Ελλάδα και ούτε μια φορά δεν έχω δει στον δρόμο γυναίκα να "κακοποιεί" άντρα πέρα από τυπικές φωνές! Το ανάποδο το χω δει πολλές φορές και μάλιστα με αμέριστη απάθεια των περαστικών ανεξαρτήτως φύλλου! Εδώ στην Ελλάντα μάθαμε να χουμε τον "κανακάρη" και την ξετσίπωτη γυνή που αυτή φταίει για όλα! Πως γίνεται σε μια ανδροκρατούμενη χώρα, πατριαρχική εδώ και αιώνες να μιλάμε για διακρίσεις κατά των ανδρών;
 
Έχω γυρίσει σχεδόν όλη την Ελλάδα και ούτε μια φορά δεν έχω δει στον δρόμο γυναίκα να "κακοποιεί" άντρα πέρα από τυπικές φωνές! ;
Φίλε μου όταν λες κακοποιήση να φανταστώ εννοείς σωματική;;
Επίσης μια και έχω ζήσει και στο εξωτερικό, να σου πω πως "στο Ελλάντα" είναι πιο πιθανό να βοηθήσει κάποιος έναν συνάνθρωπό του σε μια περίπτωση, όπως το θέτεις, κακοποίησης από ότι πχ στην Αγλία όπου μπορεί να σε ληστεύουν και οι περαστικοί ούτε καν να κοιτάνε...:όχισουλέω:

Τέλος στην επιχείρηση που δουλεύω στα γραφεία ειδικά, το 80% του προσωπικού αποτελείται από γυναικές. Αν δεν είμαστε λοιπόν το γαλατικό χωριό της βιομηχανίας τροφίμων (που δεν το πιστεύω) θεωρώ ότι ο όρος "ανδροκρατούμενη" για την κοινωνία μας μάλλον είναι παρωχημένος...:)
 
Ναι σωματική εννοώ φίλε Νικόλα, πήγαινε στο παραπάνω βιντεάκι!
Ξέρεις, συμφωνώ πως πιθανών στο εξωτερικό ούτε καν θα σε κοιτάξουν, ενώ εδώ ίσως βρεθεί και κάποιος φιλότιμος, μα πλέον τείνει να εξαφανιστεί αυτό, μην ξεχνάμε ο "ωχ αδελφισμός" τα τελευταία χρόνια είναι επιδημία σε όλα σχεδόν τα θέματα! Φίλε Νικόλα το γεγονός ότι έχει το δικαίωμα η γυναίκα να εργάζεται σε μια θέση δεν σημαίνει πως εξισορροπήθηκε κοινωνικά με τον άνδρα (ειδικά σε μια κοινωνία μεγάλων ανισοτήτων σε πολλά θέματα)! Ο όρος "ανδροκρατούμενη" δεν είναι τόσο ενδεικτικός όσο παλαιότερα χρόνια, όμως στις νοοτροπίες είναι ακόμα και συνήθως εδώ στην Ελλάδα λειτουργούμε βάση νοοτροπίας όχι βάση νόμου και δίκαιου! :)
 
Εγώ πάντως στο χημείο έχω 16 άτομα εκ των οποίων τα 4 είναι άντρες....:)) Και να σου πω την αλήθεια πάντα διάλεγα γυναίκες διότι και πιο προσεκτικές στην δουλειά τους είναι και τους ενδιαφέρει η λεπτομέρεια!!! Από την άλλη βέβαια χρειάζεται και κανένα παλικάρι για τις δύσκολες (μυικά) εργασίες...:ναι: Και όπως μαθαίνω κι από άλλους συναδέλφους σε άλλες επιχειρήσεις, η ίδια εικόνα επικρατεί στα περισσότερα χημεία!

Επίσης θυμάμαι πως μια φίλη μου που δούλευε σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο στην Αθήνα, παραιτήθηκε λόγω της ψυχολογικής βιας που της ασκούσαν κάθε μέρα οι γυναίκες συνάδελφοι της,... Το λέω αυτό για να δείξω πως εκτός της σωματικής βιάς μπορεί να υπάρχει και ψυχολογική, που πολλές φορές παίζει να είναι και χειρότερη!!!

Τέλος, να σου πω πως στο θέμα ωχαδερφισμού με βρίσκεις απολύτως σύμφωνο!!!
Και ειδικά για μας τους Έλληνες, που το φιλότιμο ήταν πάντα ένα από τα χαρακτηριστικά μας, είναι πολύ κρίμα...
 
Νικόλα, είναι πολύ ωραίο αυτό που λες στην αρχή του σχολίου σου, αλλά δυστυχώς δεν εκτιμούν όλοι την ικανότητα μιας γυναίκας στην δουλειά της, όπως εσύ.

Καλά, εννοείται ότι υπάρχουν και γυναίκες συνάδελφοι ή εργοδότριες που έχουν άσχημη συμπεριφορά ειδικά αν η άλλη είναι πιο νέα και εμφανίσιμη.
 
Το λέω αυτό για να δείξω πως εκτός της σωματικής βιάς μπορεί να υπάρχει και ψυχολογική, που πολλές φορές παίζει να είναι και χειρότερη!!!
Ναι συμφωνώ σε αυτό, όπως και να χει η βία είναι άσχημη σε όποια μορφή και να είναι!
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Αμα θεωρησουμε τη χυλοπιτα "ψυχολογικη βια", τα ποσοστα ανεβαινουν αστρονομικα!
 
Το έχετε παρατηρήσει ότι ποτέ μα ΠΟΤΕ όταν περπατάς με μια γυναίκα αντικριστά σε ένα πεζοδρόμιο δεν κάνει ούτε καν λίγο στην άκρη για να περάσετε και οι δύο; κι ότι πάντα είναι αναγκασμένος ο άντρας να μαζεύεται; Δε πα να είσαι με σακούλες στα χέρια, δε πάει να περπατάει αυτή μέσα στην μέση του πεζοδρομίου και εσύ είσαι στην άκρη, συνεχίζει να περπατάει σαν την δούκισσα του Μονακό. Και δε μιλάω για μια και για δυο, ΟΛΕΣ το κάνουν. Τι απωθημένο είναι και τούτο δε μπορώ να καταλάβω, έτσι μου έρχεται καμιά φορά επίτηδες να μην κάνω στην άκρη αλλά ξέρω πως θα έχουμε μετά μπελάδες. Δε λέω να μαζεύεται αυτή και να περνάω εγώ σαν άρχοντας, αλλά και οι δυο, λίγο τη στοιχειώδη ευγένεια ρε γαμώτο. Άσε και το πως βγαίνουν μερικές από τα μαγαζιά, όποιος πάρει ο Χάρος....για σήμερα δεν αγαπάω καμία, με σκάσανε :οργή:
 

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Και δε μιλάω για μια και για δυο, ΟΛΕΣ το κάνουν.
Μήπως υπερβάλλεις λίγο; Εγώ πάντα κάνω στην άκρη για ηλικιωμένους, μαμάδες με καροτσάκια ή ανθρώπους που κουβαλούν πράγματα. Και βέβαια δεν είμαι η μόνη. :μαναι:
(από κει και πέρα αυτό είναι μάλλον ένα παράπονό σου από τις γυναίκες, μια παρατήρησή σου, όχι κάποια διάκριση εις βάρος των αντρών)
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Ε ναι, δεν φαντάζομαι πως οι γυναίκες όταν δουν γυναίκα κάνουν φιλικά στην άκρη κι όταν δουν άντρα μπαίνουν μπροστά του να μην περάσει. Προσωπικά, δεν έχω διακρίνει κάτι τέτοιο. Από την άλλη, μάλλον οι άντρες απλώνονται πάντα λιγάκι παραπάνω. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση στα ΜΜΜ:στην αμερικη αυτο εχει παρει επικινδυνες διαστασεις
Να λέμε την αλήθεια εάν ο άνθρωπος είναι το χειρότερο είδος του πλανήτη, ο λευκός άντρας μοιάζει να είναι το χειρότερο είδος της ανθρωπότητας.
:))))

Αμα θεωρησουμε τη χυλοπιτα "ψυχολογικη βια", τα ποσοστα ανεβαινουν αστρονομικα!
Ε τώρα, αυτό με ποια λογική, όμως; Εάν κάποιον δεν του κόβει να βγάλει γκόμενα, δεν του φταίει η γκόμενα. :μαναι:
 
Last edited:
Μήπως υπερβάλλεις λίγο;
Εντάξει το ΟΛΕΣ είναι εμφατικό, σίγουρα θα υπάρχουν εξαιρέσεις.

(από κει και πέρα αυτό είναι μάλλον ένα παράπονό σου από τις γυναίκες, μια παρατήρησή σου, όχι κάποια διάκριση εις βάρος των αντρών)
Μα μόνο στους άντρες γίνεται, είναι σαν να υπάρχει ένα άγραφος κανόνας ευγένειας σαν το προηγούνται οι κυρίες.

Ε ναι, δεν φαντάζομαι πως οι γυναίκες όταν δουν γυναίκα κάνουν φιλικά στην άκρη κι όταν δουν άντρα μπαίνουν μπροστά του να μην περάσει. Προσωπικά, δεν έχω διακρίνει κάτι τέτοιο.
Δεν είναι ότι γίνεται εσκεμμένα περπατάει και σκέφτεται στη γυναίκα κάνω άκρη, στον άντρα εμποδίζω. Είναι όπως αυτό που λέω στην Ίζι σαν να υπάρχει ένας κανόνας συμπεριφοράς.


Τι να πω με εκπλήσει που ούτε καν το έχετε συναντήσει αυτό να συμβαίνει. Δηλαδή εσείς θεωρείτε πως θα περπατάνε αντικριστά ένας άντρας και μια γυναίκα στο πεζοδρόμιο κι αν δεν χωράνε θα μαζευτούνε και οι δυο, δεν "απαιτεί" η γυναίκα να μαζευτεί ο άντρας. Οκ.
 
Υπεράνθρωπε, πιστεύω κι εγώ πως είσαι λιιιγο υπερβολικός :))))

Ασε που λέγεται συνήθως το ακριβώς αντίθετο, τουλάχιστον για τις γυναίκες οδηγούς, ότι δηλαδή δεν σταματάνε για να περάσει τον δρόμο γυναίκα αλλά μόνο για να περάσει άντρας. Διαφωνώ και με αυτή την απόλυτη άποψη γιατί έχω δει αρκετές φορές να σταματάνε και στις μεν και στους δε, χωρίς διακρίσεις.
 
Top